maandag, juli 30, 2007

Brook Street, Westminster, London


Jimi Hendrix en George Frederich Händel waren buren. Op 250 jaar na, maar toch. Het adres van Hendrix was Brook Street 23, Händel woonde op 25.

Ik heb wat moeten knutselen om de twee blauwe gedenkborden samen op de foto te krijgen. De baksteenstrook tussen de twee huizen verraadt dat ik een slechts een beginner ben wat betreft de mergefunctie in Photoshop.

De selectiecriteria om zo'n gedenkplaat te krijgen zijn mooi. Genomineerden moeten have made an important positive contribution to human welfare or happiness. Dat lijkt me in orde voor de heren Hendrix en Händel. En ze moeten be recognisable to the well-informed passer-by.

Zo wordt een wandeling door Londen een test how well-informed a passer-by am I. Je ziet Friederich Engels en Charles de Gaule en James Joyce hangen, maar wie zijn Sir Henry Wellcome, Princess Seraphine Astafieva, Lokamanya Tilak, Sir Herbert Beerbohm Tree en Thomas James Cobden-Sanderson? Very well-informed zou een correctere omschrijving zijn van die passer-by, me dunkt.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Mike said...

Maar die just-well-informed hebben altijd wikipedia en de rest van tinternet, uiteraard ;-)

31 juli, 2007 08:55  

Een reactie posten

Links to this post:

<< Home