maandag, juli 17, 2006

Korte berichten #2

Het posten gaat zeer moeizaam wegens systeem traag. Ik dacht tot vorige week dat Mac en Apple onfeilbaar zijn, maar sinds kort stottert de boel hier. Ik weet niet wat het is. Zelfs als ik alle applicaties op één na uitzet blokkeert het om de halve minuut. Vroeger, met de PC, was defragmenteren het toverwoord. Met mijn Mac heb ik nog nooit toverwoorden nodig gehad, en alle helpsites zeggen me dat defragmenteren meer kwaad dan goed doet. Help.

6 Comments:

Anonymous Joke said...

Heb je de bevoegdheden van je harde schijf al eens hersteld?
Hulpprogramma's > Schijfhulpprogramma en dan links je harde schijf selecteren in de lijst.

17 juli, 2006 22:17  
Blogger koen fillet said...

@Joke. Wrrreeed bedankt. Waarschijnlijk is het naief van de goedbedoelde raad van een wildvreemde op te volgen, maar ik heb het toch maar geriskeerd. En het gaat hier weer van een leien dakje. Leve apple, danku Joke.

Maar wat is dat eigenlijk, bevoegdheden?

17 juli, 2006 22:29  
Anonymous veronique said...

Allé heb het dan ook eens gedaan. Weer iets bijgeleerd ! ook hier een dankuwel joke !

18 juli, 2006 08:42  
Blogger kris said...

Koen, even tussen ons: Voor het werk dat jij op de computer doet zal het niet veel uitmaken of dit een mac is of een pc. Een mac is intern efficiënter maar enkel users met zware applicaties (verwerken van HD beelden bvb)merken tegenwoordig nog het verschil. We vergeten maar al te vlug dat het hoedanook juweeltjes zijn van de techniek… met een hatelijke achilleshiel. Dat de gebruiker een groot deel van deze hiel vormt wil niemand geweten hebben. … ik ook niet!

18 juli, 2006 10:28  
Anonymous joke said...

@Koen & Veronique:
Het herstellen van de bevoegdheden is iets dat je best even doet na het installeren van een programma ofzo. Je Mac checkt dan effe of alles nog wel snor zit.

En nog een tip: als je Mac 's nachts niet draait (dan doet je Mac het zelf) kan je makkelijke onnodige (log)bestanden verwijderen (het onderhoud van je Mac, zeg maar) met het gratis programma MacJanitor: te vinden op de site versiontracker.com: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/10491

En dat defragmenteren: je Mac doet dat zelf... enkel heel kleine losse bestandjes worden over het hoofd gezien (maar met de twee tips hierboven valt dat volgens mij wel op te lossen).

18 juli, 2006 15:35  
Anonymous veronique said...

joke, mag ik je ook een vraagje over iPhoto stellen ? Hoe komt het dat mijn foto's na ongeveer een jaar verdwijnen uit mijn bibliotheek ? Het worden vensterjes zonder beeld.
Mss weet koen wel wat gedaan

19 juli, 2006 13:44  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home