vrijdag, maart 03, 2006

Vorst ontploft.


Het was tijdens Suds n Soda. Vorst Nationaal is te groot maar dEUS is groter. Tom Barman is gOD en Mauro is satan. Satan in de meest positieve zin van het woord welteverstaan.

10 Comments:

Blogger Geert Gitaar said...

Ik ken Vorst Nationaal zo een beetje, Koen. Gezien vanuit het standpunt van je foto, kan ik me voorstellen dat het geluid pijnlijk slecht moet geweest zijn...

03 maart, 2006 09:10  
Blogger DavidL said...

Koen, ik denk dat deze blogger z'n strijd verloren heeft:
'Loopmotivatie - de strijd'
(cf je links)
;-)

03 maart, 2006 13:07  
Blogger Wim said...

Maar jammer van de klankbalans.

Ik zat op de 'tribune', links van het podium en bij momenten was het echt een ongelofelijke klankenbrij waaruit het onmogelijk was ook maar enige nuance te halen.

Maar inderdaad. 'Suds and Soda' maakte op het einde veel goed. Een absoluut kippenvelmoment (niet slecht voor een ietwat ruiger nummer) dat wel het lijflied van een (Vlaamse) generatie leek.

Toch denk ik met weemoed terug aan hun concerten in Torhout (véle jaren geleden) en Werchter (enkele jaren geleden) waar het geluid wél goed was. Daarom : afspraak dit jaar in Werchter.

03 maart, 2006 14:04  
Blogger koen fillet said...

@Wim. Je hebt gelijk, Wim. Ik las in de krant dat Mauro geweldig gezongen heeft. Helaas, ik heb hem wel met zijn mond zien bewegen, maar zijn stem ging in verloren in de klankorkaan.
Heel lang geleden presenteerde ik op zaterdagmiddag Levende Lijven, een talkshow met live muziek. Tom Barman en Craig Ward zijn daar ooit gepasseerd met niets meer dan twee akoestische gitaren. Ik krijg nog altijd kippenvel als ik er aan terugdenk.

03 maart, 2006 16:32  
Anonymous liesbeth said...

Levende lijven, amai waar is den tijd! Een van die radio 1 programma's die jammergenoeg niet meer zijn. Daar zijn veel goeie dingen over de vloer gekomen. (moest ik even kwijt..)
Wel grappig, deze blog in het duits, wegens een weekje skien (ipv lopen en fietsen) Hinterlassen Sie Ihren Kommentar.
Voila si

03 maart, 2006 20:49  
Anonymous bien said...

Toen ik gisterenochtend je ode aan het concert las kreeg ik bijna spijt toch geen ticket gekocht te hebben, maar Vorst of andere sportpaleizen ... nee bedankt, nooit meer. De commentaren verjagen dat zweempje spijt volledig, sfeer is belangrijk maar een concert gaat toch vooral om muziek en die hoor ik liefst niet vermoord worden. Ook ik koester kippenvelherinneringen aan een akoestisch optreden van Tom Barman en Craig Ward toen ze eens passeerden in het plaatselijk podiumcafé, dat behoort nog steeds tot de top 5 van het beste dat ik ooit live hoorde ... en Koen, je lichte bezorgdheid gisteren aan het begin van het programma over je te-korte-nacht-stem gisteren, daar was eigenlijk niks van te horen, klonk even aangenaam als altijd. Geef toe, was bij gebrek aan inspiratie door dat slaaptekort, gewoon handig als openingszinnetje :-)

04 maart, 2006 08:21  
Blogger koen fillet said...

@Bien: Wat betreft dat openingszinnetje van Wilde geruchten: ik beken.
Wat betreft dat café-optreden: was dat in De Pomp? Het was dàt optreden dat Tom en Ward kwamen aankondigen in Levende Lijven. Dan hebben we dus hetzelfde kippenvelmoment beleefd.

04 maart, 2006 11:51  
Anonymous Anoniem said...

Koen hoeveel minuten loop je nu al aan één stuk door? Spijtig dat we je dagelijksschema gedurende deze mdn niet kunnen opvolgen. Ik bewonder nog steeds je prestaties! En kijk al uit naar je 20 km in Brussel. Mijn man is ook beginnen te trainen met een schema. Hopelijk lukt het hem. Af en toe verwijs ik naar je prestaties en dat helpt (tot hier toe!)

04 maart, 2006 15:26  
Blogger koen fillet said...

@Anonymous: zometeen ga ik 45 minuten lopen. Voor het eerst zo lang, maandag heb ik 35 gedaan, woensdag 30. Je kan mijn dagelijkse schema hier wél volgen hoor. Scroll maar eens wat naar beneden.

04 maart, 2006 16:28  
Anonymous bien said...

@Koen: dat was inderdaad in de pomp en misschien wel hetzelfde kippenvelmoment maar elk met z'n eigen kippevel :-) en ziedewel, zonder die tussen-n oogt dat woord toch veel mooier, ik wen er maar niet aan. Hoop dat jij wel kon wennen aan die 45 minuten lopen, 't was in elk geval heerlijk buiten deze namiddag, hier en daar nog sneeuw en toch al een beetje lente in de lucht.
Geniet verder van een fijn weekend

04 maart, 2006 17:32  

Een reactie posten

<< Home