woensdag, november 08, 2006

Achteraf

En wat denkt de ex-Aanstaande Atleet er nu zelf van, achteraf? Wel, in de waterval van reacties zijn er twee kritieken die me ter harte gaan.

Ten eerste: de mensen die naar aanleiding van het marathonproject zelf zijn beginnen lopen en die vinden dat ik meteen had moeten bekend maken dat ik was uitgevallen, omdat daaruit blijkt dat duurloperij geen sport is voor Jan-en-alleman. Daar is iets voor te zeggen. Maar voor wie mijn blog geregeld las, moet dat al veel eerder duidelijk geweest zijn. Het ging voortdurend over het lijden, de struikelblokken, de hinderpalen, de pijn, de twijfel.

Een aantal lezers had het door: hij haalt het niet. Zij verstonden de kunst van het tussen-de-regels-lezen. Een handvol onder hen heeft in comments uitdrukkelijk gevraagd of ik zou starten. Dat waren mijn moeilijkste momenten. Ik had doodgraag geantwoord hoe de vork enzovoort. Mijn excuus aan die bloglezers.

Ten tweede: Pol Deltour van de journalistenbond die vindt dat een beroepsjournalist niet mag liegen. De Voorzitter moet een oordeel vellen over het journalistieke product, en dat is de zesdelige marathon-documentaire. Met de hand op het hart: daarin wordt geen woord gelogen. In aflevering vijf zal uitgelegd worden waarom het onverantwoord is dat ik de marathon loop. Deontologisch is daar geen vuiltje aan de lucht, journalistiek is dat helemaal ok. Dat is niet mijn verdienste, dat is de verdienste van de productieploeg.

Over mijn verschijning in de Laatste Show en de interviews in de kranten heeft Pol Deltour in zijn hoedanigheid van opperjournalist geen oordeel te vellen. Want ik bedrijf daar geen journalistiek, ik doe daar aan promotalk. Als ik daar de boel zou hebben zitten bedonderen, àls, dan zegt dat niksniemendal over mijn integriteit als journalist, en niksniemendal over de journalistieke kwaliteit van Marathon.

Overigens heb ik een paar mensjes jarenlang belogen over het bestaan van Sinterklaas. Ik was toen al beroepsjournalist. En uit betrouwbare bron verneem ik dat Pol Deltour zelfs ooit gedaan heeft alsof hij Sinterklaas wàs. Ik neem hem dat niet kwalijk, want op momenten dat hij niet aan journalistiek doet, mag een journalist liegen en bedriegen zoals iedereen.

Labels: , , , ,

197 Comments:

Anonymous lilith said...

Hear, hear!

08 november, 2006 16:52  
Anonymous Fred Van Looy said...

Koen, spijtig dat je je er op deze manier vanaf maakt. Ik had veel liever gezien dat je je volwassen excuses zou aanbieden. Het volk lust je rauw maar jij begrijpt nog steeds niet dat je maandenlange bedrog onvergeeflijk is.

08 november, 2006 17:03  
Blogger koen fillet said...

@fred van looy. Ik maak me er niet van af, Fred. De excuses waarvan sprake zijn oprecht, en wat ik schrijf over Pol Deltour komt recht uit mijn hart. overigens vind ik het vreemd dat de voorzitter een standpunt heeft ingenomen voor hij mij persoonlijk gesproken heeft.

08 november, 2006 17:08  
Anonymous Anoniem said...

Weet je wat jongen, trek je al die zever van anderen niet aan en doe wat je moet en wil doen. Je hebt het toch maar gepresteerd om mee te doen aan het programma en je goed in je vel gevoeld en het is dat dat telt.

08 november, 2006 17:09  
Anonymous Anoniem said...

En koppig dat die fillet blijft. Ik kan begrijpen dat je zweeg voor de spanning van het programma Overleven, voor mij geen probleem, dan zou ik nog respect kunnen opbrengen voor al je trainigswerk en blessureleed. Maar waarom al die schijnheiligheid in de Laatste Show, in je eigen radioprogramma wilde "geruchten" (onwaarheden? sensatie?), poseren met een borstnummer dat je niet zal dragen, enzovoorts. Promotalk noem je dat, ik vind het eerder mediageil, sorry

08 november, 2006 17:14  
Anonymous Anoniem said...

beste koen
ik had niet gedacht dat alles zo een vaart zou lopen leterlijk en figuurlijk
maar niet iedereen leest de blog
sommigen nemen gaarne aanstoot aan een fout maar uit onze fouten leren we
mensen luisteren niet alleen naar de radio zij voelen er zich bij betrokken
men spreekt toch ook alle dagen met zijn partner of collega en dan wordt dat een "vriend" en die wordenn da n niet graag op het hart getrapt
nu hebben sommigen dus wel degelijk een stok gevonden om populaire mensen te kelderen
en dat is easy
er zijn ook dingen die mij minder aanstaan maar dat is toch normaal
wij dragen allen verdraagzaamheid in het hart tot het zover komt
vele groeten
luc V

08 november, 2006 17:16  
Blogger Jan said...

Hoogmoed voor de enzovoort.

08 november, 2006 17:18  
Anonymous Peter Schellemans said...

OK, ok, ok. Ik wil milder worden voor Koen Fillet. Ik kan begrijpen dat hij MOEST liegen voor dat programma. Ok, fine with me. Maar waarom ging hij dan spontaan nog opdraven in 'De laatste show' en interviews geven in de media ?

DAT HIJ MOEST ZWIJGEN, OK, SO BE IT. MAAR WAAROM DIE EXTRA MEDIAGEILHEID ? ZOGEZEGD UIT PROMOTALK ? NEEN, DAT PIK IK NIET.

08 november, 2006 17:26  
Anonymous Anoniem said...

Koen,

Ik lees al heel lang stiekem mee op je blog en vind dat nu het moment gekomen is om te reageren. Elk weldenkend mens had reeds lang door dat er iets niet juist zat.

Ik vind niet dat jij jezelf hier constant hoeft te verdedigen! In mijn ogen heb je helemaal niets fout gedaan.

@Fred "Het volk lust je rauw" wat een klucht. U hebt het hier waarschijnlijk over het zootje blokkers, die hier de boel komen verzieken en niets liever doen dan mensen op stang jagen. En aan al die "Anonymousen" zou ik zeggen: "get a life!"

Laat het niet aan je hart komen Koen, er zijn mensen genoeg die hélemaal achter je staan en wèl begrip kunnen opbrengen over de manier waarop sommige zaken verlopen zijn, al dan niet met "leugens".

Ook ik hoop van harte dat je verder zal blijven bloggen!

Veel succes met de operatie én met de revalidatie ervan achteraf.

Mvg,

BG

08 november, 2006 17:26  
Anonymous Bruce Vervloet said...

Ach, Koen, leer je lessen eruit, jong. Doe volgend jaar de marathon in een rolstoel. Dan zal je populariteit terug de hoogte inschieten. Maar ja, nu zal je even door de zure appel moeten bijten...Bijvoorbeeld hier op kantoor zijn er weinig collega's die jouw gedrag begrijpen, laat staan verschonen. Ze zijn gedegouteerd, sorry, maar het is de waarheid.

08 november, 2006 17:30  
Anonymous JOHAN said...

hopelijk ga je nu stoppen met promotalk, zwijgen = de boodschap, niks zeggen, (kan je ook niks verkeerds zeggen en nog minder liegen)

suk6

08 november, 2006 17:32  
Anonymous annemee pieters said...

Dat je niet geschikt bent om de marathon te lopen, à la limite. Dat is niemands fout.

Maar dat je de waarheid verzweeg en rond de pot draaide is minstens even erg als te liegen.
Want met welk doel uiteindelijk?

Kijkcijfers?
Luistercijfers?
Contractcijfers?
Evaluatiecijfers?
Loonstrookcijfers?
Functioneringsgesprekcijfers?

Ik denk dat je je morgen best nog dieper in je boek wegstopt in de laatste wagon van die van 7u49.
Gelukkig blijft het lang donker 's ochtends ...

08 november, 2006 17:34  
Blogger Gerald said...

Ik blijf erbij, dit is geen werk voor de moderne schandpaal het internet. Dit is voer voor een breed maatschappelijke discussie onder leiding van professor Vermeersch en professor Brouckaert.

U vind mijn mening op onderstaande link !
http://gerald-dewaele.blogspot.com/2006/11/meniscusgate-en-goed-begin.html

08 november, 2006 17:35  
Blogger Gerald said...

PS :

Beste Koen, ik draag je diep in mijn hart, maar ik raad je aan om geen dingen meer te zeggen, want je formuleert het op de een of andere manier altijd verkeerd en je raakt altijd maar verder weg van de kant richting open zee, en daar kunnen de stormen erg zijn.

Ik stel voor dat je je goede wil eerder laat zien door een soort maatschappelijk dienstbetoon waardoor je terug kan opgenomen worden in de maatschappij. Misschien nog evt. wat extra begeleiding de eerste tijd, zodat je niet steeds je mening zegt zonder nadenken !

Komt wel goed Koen er zijn ergere leugens verteld.

Groeten,

Gerald ...

http://gerald-dewaele.blogspot.com/2006/11/meniscusgate-en-goed-begin.html

08 november, 2006 17:38  
Blogger Jan said...

Welk doel?

Een gratis reisje naar NY?
Geld?
Eigenwaan?

De elemeten die verzuring in de hand werken. Steek je hand in eigen boezem.

08 november, 2006 17:40  
Anonymous Pedro Del Monte said...

er zitten hier drie soorten mensen, 1) gatlikkers die geen woordje kritiek verdragen, het publiek van koen fillets showtjes, 2) kritische geesten die voor- en tegens afwegen, leugentje voor de spanning OK, GELOGEN ego-promotalk KAN NIET, 3) galspuiers, waarschijnlijk blok publiek
Aan uzelf om een keuze te maken tot welke groep u behoort.

08 november, 2006 17:42  
Blogger Werner (RoadRunner) said...

Koen,

"Het volk" om het dan zo te noemen, lust je helemaal niet rauw... Wat we hier naar mijn mening hebben gezien, is het gevaar van wat de media kan aanrichten door de mening van enkele "journalisten"...
De meeste mensen die hier kritiek hebben zitten geven zijn nauwelijks geïnteresseerd in de loopsport. Zij zijn op deze blog terecht gekomen na de heise in enkele kranten en op enkele websites. Deze mensen zouden anders nooit op deze blog zijn terecht gekomen, laat staan de documentaire "Marathon" volgen. Nee @fred van looy, dit is gewoon belachelijk. Gebruik je verstand en laat je niet vangen aan die 0.1% heisamakers. Als je even in de historiek van deze blog kijkt zal je merken dat er zeer weinig kritiek is gekomen van de mensen die deze blog al langere tijd bezoeken. Waarom zouden mensen die dankzij deze documentaire gemotiveerd werden om (weer) aan sport te gaan doen dit kwalijk nemen. Als je zelf loopt heb je alle begrip en respect voor iedereen die dezelfde passie wil delen.

Werner

08 november, 2006 17:42  
Anonymous Peter Schellemans said...

@Gerald :

Zoals je weet, ben ik één van diegenen die je steunt met je hectische tocht op zoek naar de waarheid. Maar ga nu niet te mild worden voor Koen Fillet aub.
Hij dient gestraft te worden !
Dank om hiermee rekening te houden.

08 november, 2006 17:43  
Anonymous Anoniem said...

Beste Koen,
Welkom terug en al eerder heb jou hier al een paar maal verdedigd want ik vond het gewoon wansmakelijk dat men jou afschilderde zoals men deed .
Maar als je zegt :"In aflevering vijf zal uitgelegd worden waarom het onverantwoord is dat ik de marathon loop. " dan begrijp ik dat volkomen ,maar ...
Maar naar voernoemde aflevering keken de mensen niet uit ,wel naar wat jij en de anderen zouden doen . Men zag vooral in jou als BV het grote voorbeeld .
De verwachtingen waren hoog gespannen . Iedereen keek ernaar uit wat VOORAL JIJ zou doen en dan plotsklaps die donderslag bij heldere hemel .
Al eerder scrhreef ik :" Zonet in "ter zake" zei de netmanager van Canvas Bart de Poot letterlijk : "
Ik denk dat die spanningsveld en de geloofwaardigheid wat voor Canvas en ook voor de VRT een héél belangrijk goed is, en dat dat verkeerd ingeschat is geweest .
En ik denk ook naar de toekomst toe, dat we daar onze conclusies gaan uit trekken. Want ,één zaak is héél belangrijk ,namelijk die geloofwaardigheid die moeten we heel hoog in het vaandel houden
."
En zo simpel is het dus niet, als zelfs die man zich indirect verontschuldigd en toch wel duidelijk fout bekend ...
En gisteren nog in Morgen beter KLIK HIER voor de video was er toch heelwat om te doen hoor met proos en contras . Waarom mensen er zo aan tillen is nog niet zo geheel klaar voor mij ,maar het is wel duidelijk een erg eikel punt !
Een snelle genezing beste Koen en het lopen niet opgeven
want je was ondertussen "een echte geworden " .
Groeten van George Williams

08 november, 2006 17:43  
Blogger Jan said...

Haalt een blog iets uit?

Is een blog niet enkel goed om positieve berichten te lezen, zodat je begint te zweven?

Koen, heb je er iets aan wanneer er kritiek komt?

08 november, 2006 17:49  
Anonymous kj said...

RIGHT ON KOEN !!!

08 november, 2006 17:50  
Anonymous Anoniem said...

Groot Gelijk !

08 november, 2006 17:58  
Anonymous Anoniem said...

Beste Koen,

ik lees je weblog al van in het begin en heb veel plezier beleefd aan je "dagelijkse" stukjes, bedankt hiervoor

marjan

08 november, 2006 17:58  
Anonymous Anoniem said...

Maar ergens ben je een stuk geloofwaardigheid verloren. Mijn verliefdheid is voorbij. Het spijt me.

Marjan

08 november, 2006 18:01  
Blogger Tjoff said...

Schitterend!
Ze hebben me ook al gevraagd om Sinterklaas te spelen, erger nog: zelfs zwarte piet zagen ze me doen.
Ik heb toen geweigerd.
Niet vanwege die lieve kindertjes, neenee, gewoon omdat ik daar geen zin in heb :-)

Ondertussen valt het me vooral op dat je blog de ideale uitlaatklep geworden is voor de geïrriteerde ambtenaar, respecthoudende voor het beroep, die dood is binnenin.

08 november, 2006 18:05  
Anonymous Karen said...

Mijn naam is Karen en ik was verliefd op Koen Fillet. Vaak droomde ik van onze huwelijksreis in de Kuifje raket.
Sinds zijn grove leugens hou ik minder van Koen. Ook al wil ik onze tongen wél verstrengelen in een zoen.
Maar iemand zei me dat hij is getrouwd. Sindsdien maakt hij me niet meer warm, maar laat hij me koud.

08 november, 2006 18:13  
Anonymous Pedro X. said...

Koen, als jij bereid bent je openlijk te verontschuldigen tegenover het publiek, vermoed ik dat we tot de orde van de dag kunnen komen. Denk er over na, aub. Denk ook aan je ouders, je echtgenote en je kinderen. Wil je dat die kinderen heel hun leven met de vinger worden gewezen voor de zwaarwichtige feiten van hun papa, gepleegd in het najaar van 2006 ? Wil jij dat je kinderen binnen 20 jaar van de bank geen hypothecaire lening kunnen krijgen ? Wil jij dat je kinderen op hun twaalfde jaar hun vormsel niet mogen doen ?

Dus, bied je excuses aan en Vlaanderen zal je vergeven.

Pedro.

08 november, 2006 18:23  
Blogger miladeurne said...

beste mensen

Dit fijne blog is door de diegenen die beschuldigen tot een Kafka toestand teruggebracht, de ene aanval al wat slechtere smaak achterlatend dan de andere

De hele heisa rond Koen Fillet
doet me denken aan een liedje van Bob Dylan : "idiot wind"
Waar zijn sommigen in vredesnaam mee bezig
Ik volg dit blog zonder comments te sturen sinds maanden. Ik heb via dit blog echt interessante zaken en tipjes gekregen rond muziek , doorzetten enzovoorts

Hoevelen van ons hebben al niet een, contract getekend , of zitten hier veel mensen bij die dat niet kennen?
Niet alles zeggen , dat is consequentie van een contract
Inderdaad laatste show... was promotalk , hoeveel passeren er daar niet van bij Frieda
Waar houdt Pol Deltour zich feitelijk mee bezig
Waar komt dit allemaal vandaan. Als er een kritiek te maken is is
het op Canvas die Filet in een zeer ambetante situatie hebben gebracht. Ze wisten,toch ook dat hij een BLOG bijhield, dat hij daar eerlijkheid hooh in vaandel houdt.
Want daar ligt conflict voor Koen Fillet : een dillema echt: ik schrijf de waarheid....maar ik heb iets getekend.
Wie KAN lezen weet al weken dat Fillet NY niet zou halen
en dan die anonieme reacties;
denken jullie wel eens na hoe je jezelf zou voelen als je zelf met een blog zou beginnen , en anoniemen maken je gewoon slecht.
Nee, daar denken die anoniemen niet aan, die komen enkele comments schrijven op andermans materiaal
Fillet is een goed journalist; heeft al vele grote projecten achter de rug ..."keep on rocking in the free world"
mila

08 november, 2006 18:27  
Anonymous Franky G. said...

Koen Fillet,
ik vond je altijd een sympathieke gast. Maar nu niet meer. Geef mij maar terug Sven Speybrouck of nog beter : de ravissante, hemels mooie Nicky Aerts van Radio 1 !
Jij kan gaan werken voor 4FM of Q radio, ok ? Vaarwel, Koen.

ps: op de achtergrond speelt het Clouseau lied 'Afscheid van een vriend'.

08 november, 2006 18:35  
Blogger Werner, Nathalie, Arno & Jules said...

Koen,

laat ze maar allemaal maar doen. Ik heb danig de indruk dat er veel wind about nothing wordtgemaakt. En kijk, ik doe er zelf aan mee.

Volgens mij vind je 't trouwens wel echt heel erg dat je de marathon niet hebt kunnen lopen. Na al die moeite en inspanning.

Maar goed, binnen de kortste keren steekt er weer een ander fait divers de kop op waarover over en weer ge-comment kan worden op blogs allerhande. Als we niet opletten loopt het internet nog over of zo... Of komen we aan 't eind en dan blijft er geen plek meer over...

Tutter rules!

08 november, 2006 18:57  
Anonymous Thomas Hevelen said...

Wat een gezeik van die bloggers hier: ga uw energie in de oplossing van het hongerprobleem in de derde wereld steken en laat Koen met rust.

Aan die ene (Gerald of zo iets?) die beweert dat ie vroeger bij de jezuieten heeft gezeten: voila, die zure afgetrokken houding is wat een conservatieve opvoeding u brengt.

Aan al de rest: get a life. Ga lopen bijvoorbeeld. Of zwemmen. Of iets waardoor ge niet meer zoveel negatieve energie met u meedraagt. Pffffff: "Hij heeft gelogen en moet voor het gerecht komen". Alsof WO III net tot ontbranding is gekomen...

Vlaanderen laat weer eens precies zien waarom het in de rest van de wereld als kleinburgerlijk, onverdraagzaam en onsportief wordt gezien. En afgunstig niet te vergeten:"Hij is op kosten van ons naar New York geweest!" Astemblief zeg, stelleke mierenneukers! Voorlopig kom ik hier niet terug, want ik krijg er slechte zin van. Koen, ik was nog fijn een weekske in New York gebleven en had er dik van genoten!

08 november, 2006 19:27  
Anonymous Hannah said...

Ik heb visioenen van een meneer Fillet die avond na avond doodmoe en met barstende hoofdpijn van al jullie gezever in bed kruipt en denkt: "Heeft half vlaanderen werkelijk niks beters te doen?" En daar zou hij gelijk in hebben...

08 november, 2006 19:41  
Anonymous Geert Rokegem said...

Mijn mening is genuanceerd, doch EERLIJK. Dat dhr. Fillet beweert dat hij zwijgplicht had van Canvas, ok dat geloof ik. Dat luik is dus NIET zijn schuld. Wat er echter parallel gebeurd is, is dat Dhr. Fillet spontaan ging 'optreden' als PR figuur in interviews en in 'de laatste show'.
Dit tweede luik is WEL zijn schuld ! Dat had hij veel beter niet gedaan. Maar ja, hij deed het voor de schnabbels (=bijverdiensten). De balans is dus overwegend negatief. Sorry, Koen Fillet. De waarheid boven alles.

08 november, 2006 20:34  
Anonymous Isabelle said...

Beste Koen, much ado about nothing. Allemaal een scheet in een glas water, een storm in een fles. Of was 't omgekeerd? ;-)

Mooie repliek. Overschot van gelijk!

08 november, 2006 20:48  
Anonymous Anoniem said...

Is elke radio- of tv-presentator een journalist? En moeten die zich allemaal even ernstig opstellen?
Ik stel de vraag maar...
Ach, Vlaanderen leidt soms aan de ziekte om iedereen in een vakje te steken en er een oordeel over te vellen.

08 november, 2006 21:35  
Anonymous Anoniem said...

euh - "lijdt" bedoeld ik natuurlijk

08 november, 2006 21:36  
Anonymous Anoniem said...

Storm in een glas water?
Ik dacht het niet. Uiteindelijk gaat het allang niet meer om het programma(atje) op zich, maar om wat ervan gemaakt moést worden: interviews, laatste shows... Zelfs met het oog op de echt belangrijke problemen in de wereld lijkt het me geen klein bier dat de VRT per se 'om iets heen moest zwijgen'.
En beste Koen, met alle begrip voor je situatie, maar: als je dan toch moest zwijgen, waarom dan nog zoveel om de waarheid heen babbelen? Had dan gewoon geen interviews gegeven, dan kon je nu nog recht in de spiegel kijken en jezelf een echt journalist noemen...

08 november, 2006 21:38  
Blogger miladeurne said...

"de" waarheid ?? mo vent toch....

dé waarheid,die mooie warheid geen geweld aan doen, hé.
wat ik de laatste dagen op deze weblog lees heeft daar soms weinig mee te maken
waarom moet fillet's exellente naam ineens door het slijk ?
de naam van een integer journalist en humoristisch man,
een gast met meer respect voor vrijheid van meningsuiting dan vele anderen.

Als ik u was Koen Fillet ging ik gewoon verder met je weblog zoals vroeger, want je kan effectief nu niet stoppen, de "anoniemen" en zo zouden het een schuldbekentenis vinden.

geef me nog wat tips in verband met muziek, en vele andere van je passies !
je "links" naar bob dylans "theme time radio hour" hebben mij al veel aangename momenten van nieuwe muziek opgeleverd

hoe is het nu met je knie,
waneer wordt je nu geopereerd ?
knie, een lange revalidatie
ik vond by the way de aflevering van "morgen beter" van 7 november een historisch dieptepunt hebben
en ik ben al geen fan van het programma

ja, de waarheid, mo vent toch....
alleen al over dat ene programma zullen er wel honderden mensen een mening hebben
en zou dat de waarheid zijn?? mo vent toch...
mila

08 november, 2006 22:03  
Anonymous Dagkaart said...

Hallo Koen, ik heb de zaak wegens te veel werk de laatste tijd niet goed kunnen volgen. Maar wat voor zever is dat hier allemaal? Het is precies of je een moord gepleegd hebt. Hebben die mensen niets anders te doen. Dat ze eens naar hun eenzame (groot)moeder bellen hé i.p.v. tijd te verdoen met zo'n onnozel luxeprobleem.
DE KOEN HEEFT NIEMAND VERMOORD HE.
Allee, en doe nu maar voort. Je niets van aantrekken: en nieuw project = gratis fietsen op de trein.

Jongens jongens toch! (schudde hij meewarig het hoofd)

08 november, 2006 22:05  
Anonymous jan said...

Koen:
goede repliek
Maar zoals ik vroeger al gemerkt heb : een geschreven discussie op internet is onmogelijk

08 november, 2006 22:30  
Anonymous Anoniem said...

@Koen,

als je ooit steun nodig hebt de mijne heb je al. En succes bij de operatie.

Chris

08 november, 2006 22:52  
Blogger The Godfather said...

Koen, Zoals je weet zeg ik het steeds via foto's.

http://photographerbrodelet.blogspot.com

Na dit jaar, jullie allen (Canvas lopers) beter te leren kennen vind ik jullie allen moedig, volharders en jullie vriendschap, aanmoedigingen het belangrijkste. De negative kritiek dat ik hier lees is zever, allemaal zever. Niets van aantrekken.

Fotograaf Stefaan Brodelet

08 november, 2006 23:14  
Anonymous Anoniem said...

djeezes
waar maakt iedereen zich druk om
er zijn veel ergere dingen dan dit hoor...
koen treft toch geen enkele schuld dat hij moest zwijgen wat maar vrij logisch is om het programma nog enigzins staande te houden.

koen respect voor de geleverde moeite en door jou koester ik eigenlijk ook de droom om ooit aan die marathon mee te doen
grazie!!

08 november, 2006 23:54  
Blogger Who is who said...

Koen, veel sterkte en spoedig herstel toegewenst. De rest is bijzaak. Je bent een loper geworden en ik hoop je belevenissen te kunnen blijven volgen.

09 november, 2006 00:00  
Blogger kris said...

beste Koen, ik wil de discussie niet meer aangaan, maar je schrijft elke dag nog een paar verdedigende argumenten die me... enfin, je vergelijking met Sinterklaas vind ik niet kunnen. Wij zijn geen kleine kinderen meer,Koen, al wou ik dat het anders was :-).

je stevige verdediging geeft aan dat jij bij deze je toch niet helemaal lekker voelt. En daarbij
nog tijdelijk slachtoffer van de persmuskieten, niet leuk, of net wel? Laat die mannen hun werk doen zonder al teveel te reageren en op te vallen. Bloedhonden en paparazzi
geven het op als je je voor dood houd. Laat dus vooral Annemie maar kletsen, morgen en de eerstkomende dagen ...

09 november, 2006 00:14  
Anonymous Anoniem said...

Afgunst is een soort van lof!
Afgunst staat gelijk aan toegeven dat je je minder voelt!

09 november, 2006 00:45  
Anonymous Anoniem said...

Ik wil het eens even berekenen ,maar Koen zijn VO2 max is zowat 43 en dat is erg veel vergeleken bij de andere 5 deelnemers .
VO2 max is het natuurlijk vermogen om zuurstof te kunnen opnemen en men kan dit met zéér zware trainingen maximaaal doen toenemen met 40 %.
Het is een zeér sterk bepaaldende factor in het prestatievermogen van een mens , maar deze wordt
dan weer beheerst door de efficiëntie van dit vermogen .
Zo hebben de Keniaanse lopers een véél betere efficiëntie van dit vermogen , ofschoon ze qua pure VO2 max zelf bijna altijd lager scoren dan b.v blanken .
Deze efficeïntie heeft alles te maken met de morfologie van de athleet in kwestie en zo krijgen we dan voorbeelden als :
Derek Clayton, marathon world record holder at the end of the 60’s, had a VO2max value about 69 ml/kg/min, but he could run the marathon in 2h09’
Lance Armstrong for instance was measured a VO2max of 82 ml/kg/min, which is an excellent value! En als ik me niet vergis had onze eigenste Vincent Rouseaux --van 10 jaar geleden---
een VO2 max van 88 ! en hij liep de marathon in 2:09'
De VO2 max record van een topvoetballer bedraagt 65 VO2 max .
De VO2 max neemt per één jaar ouder af aan = 0,9 = net géén 1 percent !
Het was even leerrijk wezen hoop ik ?
George Williams

09 november, 2006 01:08  
Anonymous Anoniem said...

- Hallo Koen, met Bart hier van Canvas, ik moest u nog even spreken.
- toch niet over die marathon zeker ?
- Nee, nee, wat gebeurd is, is gebeurd. Zand erover, we gaan de boel hier niet meer verder laten…enfin ge weet wel wat ik bedoel.
- gelukkig, ik begin er hier eerlijk gezegd meer dan genoeg van te krijgen. Die Pol Deltour staat hier al heel de ochtend voor mijn deur.
- Enfin, we hebben iets in gedachten voor het volgend seizoen...
- Nee, dat doe ik niet meer, ik verzet geen voet meer in New York.
- Geen tweede New York , bovendien Frank Sinatra is stilaan uit de mode aan het geraken. We hadden het meer voor een exotischere bestemming, één of ander eiland…
- Expeditie Robinson op Canvas ?
- Welja, zoiets, maar dan in een andere format…we moeten inspelen op wat de concurrentie te bieden heeft…meegaan met de tijd…
- Maar ik heb geen zin om een maand enkel cocosmelk te drinken en te slapen op…
- nee, nee, luxe is aanwezig…hotels, restaurants, supermarkten…kijk, we hadden gedacht aan iets in de trant van…zeg maar…Hawaï…iedereen kent het, het spreekt tot de verbeelding en verder van huis kan bijna niet.
- Maar ik ga er deze keer toch niet alleen voor staan als bekende Vlaming ?
- Daar hebben we aan gedacht. We gebruiken enkel bekende personen, in teams van drie…elk legt een deel van de opdracht af…alles wordt wat draaglijker, ook achteraf.
- En de voorbereiding, je weet toch…
- Maak je geen zorgen, de timing is pas voor volgend jaar, ergens in oktober, en meneer Peers heeft bevestigd dat dat zwemmen toch een vast onderdeel zal vormen van de revalidatie.
- zwemmen ?
- welja de bedoeling is…kijk…elk team is samengesteld uit drie tegenover elkaar gestelde disciplines…telkens een sportman, een journalist en een bekende Vlaamse kok… waarbij de kandidaten zich moeten inleven in de dagelijkse rol van hun teamgenoten..
- Ik begrijp het niet goed…
- Om het wat concreter te maken…in jouw geval zal Luc van lierde ook mogen koken en Piet Huysentruyt mag bijvoorbeeld een reportage maken over de vulkaanactiviteit op het eiland.
- De teams liggen al vast ?
- Eigenlijk wel…maar hou het stil als je straks de deur uitgaat, Pol Deltour heeft heel wat minder geluk…Herwig van Hove heeft afgezegd en het beste dat we hebben kunnen vinden is Veronique de Kock. Hij zal het eiland moeten rondlopen in een creatie van Nicky Vankets.
- Het zal hem leren, En de titel ?
- Expeditie Cook
- fantastisch…er schiet me net iets te binnen…misschien kan de Laatste Showband iets coveren van de Beach Boys.
- nee, Jan wil dat niet. Het wordt “running free” van Iron Maiden.

09 november, 2006 03:14  
Anonymous Jan! said...

Ben ik nu echt de enige die een vertalin van dat Russisch wil?

09 november, 2006 06:13  
Anonymous Lieve said...

Beste Koen,

In de hoop dat binnenkort de storm gaat liggen en alle onnozele commentaar in de vergeetput belandt, wil ik vragen om vooral niet te stoppen met bloggen. Ik heb genoten van je schrijfsels en als "amateurjogger" met je meegeleefd. Wat een hoogtepunt moest worden, is op een anticlimax geëindigd. Voor jou persoonlijk waarschijnlijk het ergste omdat je niet bereikt hebt waar je hard voor gewerkt hebt, maar ook hier in bloggersland omdat de meestal leuke commentaren van de eerste maanden ontaard zijn in ongelooflijke dommigheden en wansmakelijkheden.

09 november, 2006 09:19  
Anonymous Gerrit vdv. said...

Ik vind dat Koen heeft gelogen en bedrogen. Zijn ontslag is het minst wat men kan verwachten. En ik wil zijn dikke kop niet meer op TV zien en ik wil hem niet meer horen op Radio 1. Trouwens, hij levert op de radio niet meer de kwalitatieve programma's zoals vroeger. Hij stottert en stuntelt vaak.

09 november, 2006 09:48  
Anonymous jeronimo said...

ik voel me bedrogen nu je hier droogweg beweert dat sinterklaas dus niet is wie ik dacht dat 'm was :s
sniff...

looool

09 november, 2006 09:56  
Anonymous Anoniem said...

Als ik nog één keer de naam 'Koen Fillet' op TV hoor, moet ik kotsen. Ik ben de hetze rond hem beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu, beu !

09 november, 2006 10:06  
Anonymous Stoffel said...

vooral niets van aantrekken en verdergaan met bloggen!
storm zal wel gaan liggen!
succes!
K.

09 november, 2006 10:14  
Anonymous boekhouder said...

De storm gaat NIET liggen zolang Koen Fillet niet openlijk zijn EXCUSES heeft aangeboden, alsook het gekregen geld van zijn schnabbels teruggeeft !

09 november, 2006 10:19  
Anonymous hilde said...

Negeer de trolls met hun domme gelul en blijf vooral je sympathieke zelf, Koen! Blij dat je terug bent!

09 november, 2006 10:20  
Anonymous Anoniem said...

Koen,
alvast een dikke proficiat voor je prestatie, al ging die met ups en veel downs. De heisa rond je persoontje is jammer genoeg het resultaat van de huidige mentaliteit waar onzekerheid troef is en velen nog op zoek zijn naar zichzelf.
Duidelijk is dat men geen onderscheid meer kan maken tussen reclame en effectieve berichtgeving. De media trapt er trouwens constant zelf in : zie maar de recente gevallen van de niet-deontologische bank en de grote tut historie.
Dus Koen, ik ben het met je eens (voor diegenen die het nog niet hadden begrepen)en wens je veel succes met je blog. Hoop nog veel van je te kunnen lezen.
P. Boydens

09 november, 2006 10:21  
Anonymous dirk de dichter said...

Koen Fillet is op zijn tenen getrapt, door de vuile streek die Canvas hem heeft gelapt.
Maar zou het ook niet deels zijn eigen fout zijn ? Of was hij beneveld door de vele glazen wijn ?
Alleszins moet Koen Fillet zijn verantwoordelijkheid nemen :
gemeenschapdienst doen, bijvoorbeeld ramen zemen.
Ik heb Koen Fillet altijd graag gezien, maar momenteel scoort hij slechts één op tien !

09 november, 2006 10:24  
Anonymous Dirk de dichter said...

Koen Fillet is van zijn voetstuk gevallen. Dat veroorzaakt vuurwerk met flinke knallen.
Hij heeft de waarheid geweld aangedaan. Zijn reputatie is nu naar de maan.
Het is allemaal zijn eigen schuld.
Zonder zijn leugens was er nu geen tumult.

09 november, 2006 10:29  
Anonymous caramel said...

Koen zijn keuze om te zwijgen was in de gegeven omstandigheden volledig te begrijpen. Hij kon anders kiezen, natuurlijk. Net dat is de betekenis van het woord: "keuze".
Maar er kan hem al helemaal niet verweten worden niet achter zijn keuze te staan, al had hij het zelf misschien wel anders gewild.
En dat is integriteit.

Chapeau Koen!

09 november, 2006 10:41  
Anonymous hilde said...

Dichter Dirk is 't zagen nog niet verleerd
zielige man, zo gefrustreerd!
vindt zichzelf vast supergoed
(anderen afkraken kan hij wel goed)
en maar lullen
comments vullen
zich wentelend in zijn superieur gevoel
met welk recht en welk doel?
Onverdraagzaam en bitter
een zure vent, een domme vitter!
Dirk wil straffen, Dirk wil wraak,
Dirk schiet met scherp maar 't was niet raak
Dirk jong, ga buiten lekker lopen!
Da's goed voor de geest (zelfs voor jou, mag ik hopen)

09 november, 2006 10:42  
Anonymous Anoniem said...

Koen,

Even tot 10 tellen en dan is de storm wel over.
Lees ondertussen de blogspot van geert gitaar, en blijven schrijven!!


Christel

09 november, 2006 11:00  
Anonymous Dirk De Dichter said...

Koen Fillet zou zich moeten verontschuldigen in het openbaar.
Maar hij is er veel te fier voor, de leugenaar.
Daarom blijft Dirk De Dichter heel hard aandringen, om de waarheid uit Koen Fillet te wringen.
Koen Fillet heeft geprofiteerd van de kleine man. Hij maakte een snoepreis naar New York met alles erop-en-eran.
Hij wist maandenlang dat hij niet zou lopen. Maar liet wel een duur vliegticket voor zich kopen.

09 november, 2006 11:12  
Anonymous hilde said...

@ dirk de dichter :
Tja, jij kan wel goed rijmen, dat moet ik toegeven. Wanneer verschijnt jouw eerste bundel ?Hopelijk kan Koen er ook mee lachen... Of is aan het de groene kant ?

09 november, 2006 11:15  
Anonymous Anoniem said...

Ik wilde eerst niet reageren, zo van "ze zijn het niet waard", maar kan het niet laten.

Zeurpieten, verzuurden en gelijkaardig gespuis, hebben jullie nu echt niets anders te doen of te denken? Het gaat om een televisieprogramma en een blog. Niemand verplicht jullie te kijken en/of te lezen. Het was hier aangenaam lezen tot voor de heisa.

Beste Gerald, ik heb er helemaal geen probleem mee dat je conservatief bent, waarden verdedigt enz. Integendeel, maar je zou misschien beter een intelligenter voorbeeld nemen. Jij vindt dat het verhaal van Koen niet door de beugel kan, omdat hij gelogen heeft. Jouw grote voorbeeld, G.W. Bush, loog over heel andere dingen en dat heeft heel wat mensenlevens gekost, om over de centen te zwijgen. Als je op een populaire blog reclame komt maken voor jouw blog (niemand verbiedt je dat), maak er dan misschien ook eentje waarop je deze leugens in vraag stelt. Als ik me niet vergis, zijn de gevolgen van de leugens van jouw idool een beetje belangrijker en misschien kan je de woede van een aantal mensen die nu hier hun gal uitspuwen, omdraaien in iets positiefs.

Koen, probeer het je niet aan te trekken (waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan), verzorg die knie van je en blijf vooral bloggen en natuurlijk ook fijne radioprogramma's maken!!!

Groetjes,
Wouter

09 november, 2006 11:17  
Anonymous Anoniem said...

Al moet ik eerlijk toegeven dat Koen het wel onhandig heeft aangepakt. Zeker het optreden in 'De Laatste Show' had hij beter geweigerd.

Groetjes,
Wouter

09 november, 2006 11:19  
Anonymous de marinier said...

Ik blijf erbij dat Koen Fillet onmiddellijk dient gearresteerd te worden en uitgeleverd te worden aan de speciale uitzonderingsrechtbank in Irak.
Die zijn bijna klaar Saddam Hoessein. Dan is er tijd zat voor Koen Fillet's proces.

09 november, 2006 11:23  
Anonymous Anoniem said...

Flauw hoor mijn naam nog eens gebruiken. De tweede Wouter is een andere... Getuigt van het niveau waarop deze discussie gevoerd wordt! Groetjes, (de eerste) Wouter

09 november, 2006 11:25  
Anonymous hilde said...

Goed gezegd Wouter! Wie Bush (een massamoordenaar en leugenaar)als voorbeeld neemt moest zich schamen!! Maar ja, Jeuiëten hebben wel meer op hun kerfstok.
Dirk, je "gedichtjes" zijn waardeloos, ga nu wéér niet in mijn naam zeggen dat ze grappig zijn.
Koen fillet rules!

09 november, 2006 11:25  
Anonymous Huisarts Ceulemans said...

gelezen op : http://nl.wikipedia.org/wiki/Pseudologia_fantastica

Pseudologia fantastica, (grieks: pseudo - vals logos - spreken, woorden) ook wel (eigenlijk onjuist) genoemd pseudologica fantastica, is een psychische ziekte waarbij herinneringsvervalsingen zodanig een eigen leven gaan leiden, dat ze duidelijk niet meer overeenkomen met de waarheid. Voor de lijder is het echter wel waarheid, hij gelooft erin en zal heftig zijn eigen onwaarheden bevestigen en verdedigen.

Iedere persoon stelt zaken achteraf beter voor dan ze zijn. De wegens disfunctioneren ontslagen werknemer houdt zichzelf en anderen voor dat hij en zijn werkgever er samen een punt achter hebben gezet omdat de verhouding verstoord was. De afgewezen verliefde houdt zichzelf voor dat zijn geliefde hem niet afwees, maar er nog niet klaar voor was. Door zichzelf dit maar vaak genoeg voor te houden, gaat men in de eigen leugen geloven, en wordt de leugen waarheid.

Voor de pseudologische leugenaar loopt dit proces volledig uit de hand. De geflipte medische student maakt zichzelf wijs dat hij een goede dokter is, de afgehaakte juridische student denkt een advocaat te zijn, de mislukte student lucht- en ruimtevaarttechniek claimt de grootste internationale ruimteprojecten begeleid te hebben. Het extreemste voorbeeld is een lijder die zichzelf inbeeldde een beroemd psychiater te zijn, en een congres voor psychiaters wist binnen te komen. Stuk voor stuk geloofden ze hem. Een ander geval was een in zijn carrière gefrustreerd persoon, die zich inbeeldde van allerlei vorsten en koningen, waaronder de Capetingers, af te stammen. Hiervoor knutselde hij zelfs een stamboom in elkaar. Voor buitenstaanders al dan niet doorzichtige leugens worden vaak tot vervelens toe herhaald. Door het zelfvertrouwen dat ze uitstralen doordat ze niet beseffen dat ze liegen kunnen uit deze patiënten oplichters en kwakzalvers voortkomen.

Resultaat is dat een aantal mensen uiteindelijk ook wel gelooft in de verhalen van de persoon, maar dat er ook een aantal zijn die er dwars doorheen prikken. De pseudologia fantastica patiënt zal er namelijk niet over aarzelen om werkelijk ieder middel te gebruiken om zijn verhalen te ondersteunen, ook de middelen die zeer eenvoudig te controleren zijn. Iemand die in de waan is een hoogleraar te zijn, zou bijvoorbeeld kunnen beweren vele boeken geschreven te hebben. Dit soort dingen zijn aanvoudig na te kijken via bijvoorbeeld het Internet. Mensen die dit dus doen en die niet weten dat de patiënt lijdt aan pseudologia fantastica zullen dit dus als glashard liegen ondervinden, wat een zeer negatief effect op de omgang met elkaar kan hebben.

Deze ziekte dient niet te worden verward met pathologisch liegen, een psychische ziekte waarbij men de onbedwingbare drang heeft te liegen. De pathologische leugenaar weet dat hij liegt, de pseudologische leugenaar zegt slechts dat wat voor hem de waarheid is..

Besluit : KOEN FILLET IS ZIEK !

09 november, 2006 11:28  
Anonymous hilde said...

typefoutje (sorry) jezuïeten

Wouter, ik vrees dat Dirk krampachtig probeert gelijk te halen door onze goede naam te misbruiken. Héél laag is dat. Ideetjes voor "een straf" voor Dirk de Bedrieger?

09 november, 2006 11:29  
Anonymous Anoniem said...

@Hilde :

Geeft niks hoor. Ik vind de diagnose van die huisarts Ceulmens wél origineel en grappig...

Groetjes,
Wouter

09 november, 2006 11:34  
Blogger Sam D.J. said...

Hey koen, fantastische prestatie van je, ik wil al deze mensen met hun negatief commentaar uitnodigen volgend jaar op de 20 kilometer van Brussel! Je hebt hard gewerkt en nu keert alles zich tegen je! Wat je niet verdient. Blijkbaar volgen de meeste mensen 'marathon' in de kranten in plaats van op canvas! Succes Koen, ik hoop dat, als je kan, je blijft lopen!

09 november, 2006 11:35  
Anonymous Anoniem said...

Koen
Blij dat je terug bent, blij dat je blijft bloggen, ik blijf smullen van je fijne schrijfstijl.
Koen, ik hoop dat je na de operatie de bevestiging krijgt dat je mag blijven lopen...ik supporter voor je!!!
groetjes
Anna

09 november, 2006 11:39  
Anonymous Anoniem said...

Blijkbaar bestaat de ziekte zoals beschreven door Dokter Ceulemans echt :

kijk maar eens op http://www.gezondheidsnet.nl/index.php?cms%5BcategoryID%5D=3165
of op
http://www.hulpgids.nl/ziektebeelden/nagebootst_pseudologia.htm

Groetjes,
Wouter

09 november, 2006 11:40  
Blogger anna said...

ik schreef altijd anoniem maar ik maakte een acount...ik ben een computerleek....eens kijken of het lukt...

09 november, 2006 11:46  
Anonymous Dirk de dichter said...

Koen Fillet probeert zich sterk te houden. Want zonder job staat hij in de koude.
Hij kan altijd nog terecht bij een vrije radio. Of hij kan kerstman worden en roepen 'hohoho'.

09 november, 2006 11:52  
Blogger Lou said...

Voila, je staat stevig in je schoenen Koen. Helaas geen sportschoenen meer, maar alla.

Hopelijk loopt de revalidatie op wieltjes (ook een manier, ha!) en blijf je je conditie op welke manier dan ook onderhouden. Succes!

09 november, 2006 12:05  
Anonymous Tom Willems said...

Vrienden,

Ik heb de ganse polemiek gevolgd en ben verplicht te reageren.
In de eerste plaats heb ik respect voor Koen want hij heeft toch de 20 kilometer van Brussel gelopen.
Dat op zich is al een puike prestatie. Jammer genoeg werd begin september de diagnose ivm zijn knie geveld. Dat Koen 'verplicht' was om twee
maanden te verzwijgen dat hij de marathon niet zou lopen, aanvaard ik als excuus.
Waar Koen spijtig genoeg in de fout is gegaan, is door het verstrekken (op vrijwillige basis) van allerhande interviews
in de pers en media. Dat was volstrekt op eigen initiatief en werd niet door Canvas opgelegd.

Conclusie :
1/ zwijgplicht is fout van Canvas
2/ extra bedrog op TV, radio en in geschreven pers is fout van Koen

09 november, 2006 12:06  
Blogger Lou said...

@Tom Willems: als Koen die interviews had geweigerd, hadden de media zich vragen gaan stellen en ongetwijfeld de waarheid vroegtijdig achterhaald.

Hij kon maw niet anders.

09 november, 2006 12:13  
Anonymous Anoniem said...

Was dit niet gewoon een deel van het programma Marathon, de vraag of de deelnemers de start en eindmeet van de marathon zouden halen? Bij een spelprogramma vertellen ze je toch ook niet vooraf wie er wint...

09 november, 2006 12:19  
Anonymous Anoniem said...

Koen Fillet heeft olie op het vuur gegooid door SPONTAAN te liegen en te bedriegen. Dan moet hij niet schrikken dat hij nu de wind van voren krijgt.

09 november, 2006 12:23  
Anonymous Andrea said...

Ik zou de echtscheiding aanvragen mocht ik zijn echtgenote zijn. Dat méén ik.

09 november, 2006 12:31  
Anonymous Anoniem said...

man , man, man ,

' t is blijkbaar komkommertijd in medialand . Waar die mensen zich allemaal druk om maken !!Zijn er nu echt geen belangrijkere zaken . Koen trek het je niet aan ( mijn sympathie heb je). De mensen zouden beter eens gaan lopen ipv hun op te winden achter hun pc .
Bjorn

09 november, 2006 12:41  
Anonymous Alice said...

Woehoe, gaat die Deltour wel even uit de bocht, zeg.

Onder meer door
- alle regels van een fair proces met de voeten te treden door uitspraken te doen voor hij Koen hoorde (jaha, als hij als voorzitter zaken gaat zeggen, is dat niet vrijblijvend)
- af te gaan op simpele boutades "beroepsjournalisten liegen niet". Waarvan akte, mijnheer Deltour, waarvan akte
- lichtzinnig te handelen door zo snel met harde commentaar te komen. Dat ondergraaft zijn ernst volledig. Mijnheer Deltour zou toch nog meer dan ieder ander de waan van de dag moeten kunnen onderkennen en ontmaskeren. Die waan zijn de overtrokken reacties.

09 november, 2006 12:43  
Anonymous Katja said...

Zever, gezever!

ik ben nog steeds onder de indruk van de inzet van de deelnemers en dat enkelen onder hen die marathon hebben uitgelopen. doe het hen maar eens na...je zou beter zelf eens gaan lopen!

laten we dit overigens niet opblazen hé, er zijn wel ergere dingen in de wereld. we zouden ons beter druk maken over de invloed van ons gedrag op het milieu of op de absurde maatregelen die worden getroffen met betrekking tot handbagage op een vliegtuig!

Koen, veel succes met je operatie en hopelijk een zachte revalidatie!

09 november, 2006 13:04  
Anonymous Sportie said...

Wadde? liegen en bedriegen? Mannen, het gaat hier om een TVprogramma en een project... Meer niet. Er is geen enkele reden om Koen zo aan te vallen, WTF!!! Moet je dan pakweg een soapacteur gaan aanvallen omdat hij het plot van die bepaalde soapreeks niet vertelt? Waaa, zever gewoon. Koen doet wat hij moet doen. Punt. En wat veeel belangrijker is, Koen is een gezonder mens geworden. Aan alle zeurpieten: sporten maakt een mens ook gezonder van geest. U weet wat u te doen staat ;)

09 november, 2006 13:05  
Blogger Martin said...

Al die mensen diep geschokt! Waarover? Niet over die 24 Palestijnen die aan flarden zijn geschoten, niet over die 30.000 kinderen die ELKE DAG aan honger en gebrek aan zorgen sterven, niet over de daklozen die we elke dag in de stations zien rondhangen, niet over jongeren die verhakkeld uit hun wagen worden gehaald,...Neen niet over dit alles. Maar over leugens in een triviaal TV-optreden. SO WHAT! ET ALORS!

09 november, 2006 13:15  
Anonymous Jeroen Lambert said...

Diegene die zonder dinges enz., werpe de eerste steen he.

Ongelooflijk zeg, hebben jullie geen leven of zo?

09 november, 2006 13:18  
Anonymous Anoniem said...

Los van de leugens vind ik het schandalig dat de 24-koppige delegatie van Canvas geen enkele minuut aandacht besteed heeft aan de 150 Belgen die aan de start verschenen. Integendeel ze liepen in de weg. Dat Filip Vanhaecke een schitterende carrière bekroond met een zege bij de M45 verzinkt in het niets bij 4 atleten die een marathon WANDELEN!

09 november, 2006 13:20  
Anonymous Anoniem said...

Suggestie :

Na zo wat rondgelezen te hebben op deze blog, zou ik voorstellen de naam aan te passen in : www.koengefilleerd.be

Ivan

09 november, 2006 13:20  
Blogger pietel said...

En je hebt gelogen over je borsthaar. het zijn er geen 298.304 maar 298.305.

Awoert. Moord en brand! Steek die perskaart al maar in de vuilbak.

09 november, 2006 13:29  
Anonymous dirk de dichter said...

Koen Fillet wist vooraf dat hij niet zou lopen. Maar hij liet de mensen een kat in de zak kopen.
Want hij kwam met veel tralala op tevee. Hij waande zich op de bovenste tree.
Maar zijn leugens kwamen aan het licht. En zijn ontslag kwam in zicht.

09 november, 2006 13:41  
Anonymous Ingrid S. said...

Hoe kan je als rechtschapen en integere vrouw met zo'n bedrieger getrouwd blijven ? We zijn met 4 vrouwen op het werk. Alle 4 zouden we een breuk overwegen mocht onze partner zo'n toeren uithalen.

09 november, 2006 13:44  
Blogger Guy said...

Gek volkje.

09 november, 2006 13:51  
Anonymous Bert Borremans said...

Lezers,

Laten ons de zaken nuchter bekijken aub.

Koen Fillet wist al van 6 september dat hij op 5 november de marathon van NY niet
kon/mocht lopen. Hij had zwijgplicht van Canvas. Prima, die reden aanvaard ik met genoegen.
Maar waarom vond hij het nodig om uit eigen wil interviews te verstrekken op TV, radio en in de kranten ?
Waarom waren die acties noodzakelijk ? Ik heb gisteren die aflevering van 'De laatste show'
herbekeken en objectief gezien, kan ik niet anders vaststellen dat Koen er zat te liegen, liegen en liegen. Sorry mensen, maar dat zijn de harde feiten !

Bovendien vind ik het niet kunnen dat Koen Fillet meevliegt naar New York en er een snoepreisje
aan overhoudt (alles betaald door de belastingsbetaler). Op zijn minst had hij stiekem kunnen
thuisblijven, zich ergens verstoppen in een kelder of zo. Maar in dit geval heeft hij het er goed van 'gepakt',
goed gezopen en goed gevreten. Uiteraard in een dure hotelkamer overnacht. Misschien wel een
call-girl besteld op kosten van het programma.

Van 6 september tot 5 november heeft hij geleefd als een vadsige koning. Getuigen hebben hem
regelmatig opgemerkt in een frituur. Waarom houdt hij in die periode in godsnaam vol dat
hij sportief was beginnen te leven en aan de marathon zou deelnemen ?

Werkelijk, als men dit dossier neutraal overschouwt, kan je niet anders concluderen dat Koen Fillet
zwaar in de fout is gegaan. Ik verwacht op zijn minst terugstorting van de voordelen in natura, gepaard gaande met een tuchtsanctie, ingeleid door Geert Bourgeois.

Ikzelf zal niet rusten vooraleer Koen Fillet is gestraft.

09 november, 2006 14:03  
Anonymous Reiner said...

Beste Koen
Ik heb alles persoonlijk maar vanop een afstand gevolgd. Ik heb de indruk dat je zelf flink spijt hebt van het niet kunnen meelopen. Dat je zelf geen spijt hebt van je aanvankelijk engagement ook. De mensen die je hier aanvallen zouden beter hun tv buitengooien. Ik heb zelf geen tv. Ze belazeren je aanhoudende. Zijn we allemaal de Schalkse Ruiters vergeten? Het is niet omdat iets op tv komt, dat het waar is. En dat hoeft ook helemaal niet. Tv dient voor wat informatie en wat ontspanning. Zoals Sinterklaas. De goedheilige man herinnert ons toch aan een beetje kindvriendelijkheid, en dat is dus zeker waar. Dat jan en alleman zich als hem voordoet, onderstreept alleen maar de feestelijkheid ervan. Nep? Zeer zeker. Maar met de waarheid dat lopen en sporten kan.
Ik heb helemaal geen medelijden met alle mensen die zich door jou bedrogen voelen. Was het in Jos Gijsens programma niet: "Al zijn we dan bedrogen, w'emme toch ons amusement gehad." Dat geldt voor de vele mensen die je blog gevolgd hebben. Dat geldt voor mij. Nog steeds een fan.

09 november, 2006 14:15  
Anonymous Dirk de dichter said...

Koen Fillet wou zo gaarne een bekende sportende Vlaming zijn.
Toen hij werd gevraagd voor 'Overleven', zei hij niet 'nein'.
Hij begon mee te oefenen en liep voorwaar 20 kilometer. Maar een marathon lopen is nog een tikje heter.
Daarom veinsde hij een blessure.
Maar er zijn mensen die de waarheid kennen, zoals zijn buren.
Die hebben Koen Fillet in zijn tuin zien werken. Van een kapotte knie was er toen niets te merken.
Ook hebben ze Koen Fillet in het frituur zien staan. En dan was heus niet voor het bestellen van een gezonde banaan.
Koen Fillet heeft er flink van geprofiteerd. Hopelijk heeft hij zijn lesje geleerd.

09 november, 2006 14:15  
Anonymous Reiner said...

Maar je had het misschien wél beter moeten wikken en wegen, Koen. Dat je moest zwijgen, ok. Maar meer dan niet werd er aan jou toch niet gevraagd ?

09 november, 2006 14:17  
Anonymous Andreas said...

Laat ons suggereren dat Koen Fillet alle misnoegde mensen uitnodigt voor een face-to-face confrontatie in het Antwerpse sportpaleis. Koen Fillet kan dan proberen de volkswoede te temperen. En als dat niet lukt, tja ... dan wordt ie gewoon gelyncht.

09 november, 2006 14:23  
Anonymous Wim Officiers said...

Dit beschamende publieke gekissebis is nooit vertoond. Maar zo'n gepommadeerde beroepsleugenaar als Koen Fillet heb ik ook zelden ervaren. Koen Fillet die maar zwamt en zwamt en altijd het laatste woord wil hebben. De ontluisterende kleinheid van zo’n grootheid als Koen Fillet. Kan die man niet gewoon zijn excuses aanbieden ?

Dan zou je willen dat de soldaat met de vlammenwerper kwam.
Wat zou het mooi zijn. Ineens staat hij daar, op een van die zwoele, rosé-overgoten live-lokaties. Zijn contouren tekenen zich zwart af tegen de avondhemel. Iedereen valt stil. Hij heft zijn arm, knijpt in de handgreep en het regent vuur. En nog eens, en nog eens. Niemand ontkomt. Geweld - het is waar elke man ten diepste naar verlangt. En niet altijd ten onrechte.

09 november, 2006 14:35  
Anonymous Anoniem said...

Al die verzuurde bloggers zouden beter een paar loopschoenen kopen en hun frustraties weglopen...
@ Koen: trek het je niet aan man! Hopelijk krijg je door al die zieligaards geen afkeer van't lopen.

09 november, 2006 14:39  
Anonymous Ellen said...

@Koen: graag je reactie op deze polemiek. Jij kan toch niet doen alsof je neus bloedt ? Hoe kan deze nakende burgeroorlog in de kiem worden gesmoord ?

09 november, 2006 14:43  
Anonymous Mark said...

Gisteren zegt een zogezegd of echte dorpsgenoot van Koen dat hij hem gezien heeft in de frituur. Hij zegt niet wanneer maar vandaag maakt men er reeds dit van:

* Bert Borremans: "Getuigen hebben hem
regelmatig opgemerkt in een frituur."
* Dirk de dichter: "Ook hebben ze Koen Fillet in het frituur zien staan. En dan was heus niet voor het bestellen van een gezonde banaan."

Ik vraag me af of de mensen die hier zo graag negatief reageren ooit naar een radioprogramma van Koen hebben geluisterd.

09 november, 2006 14:45  
Anonymous Radio 1 luisteraar said...

@Mark en elke eerlijke lezer :

ja, ik heb reeds vaak naar radioprogramma's van Koen Fillet geluisterd. Vroeger waren zijn programma's FANTASTISCH. Ik denk voornamelijk aan 'Jongens en Wetenschap' en aan 'de Grootste Belg'. Ongelooflijk komisch wat hij met zijn sparring partner presteerde. Maar die kwaliteit heeft hij niet kunnen aanhouden. Luister eens hoe hij stuntelt, zelfs stottert, hoe hij het programma 'Wilde geruchten' introduceert, ... Echt, stuntelig... Serieus, hoor. Luister echt eens aandachtig en objectief aub...

De GROTE Koen Fillet is niet meer.
Ofwel bereidt hij zijn werk niet goed meer voor omdat hij er tegenop ziet om met die treesebees te presenteren ? Ofwel zit hij aan de drank of heeft hij relatieproblemen ?

Koen Fillet is niet goed bezig op professioneel vlak. En nu ook al niet op sportief vlak.

09 november, 2006 14:55  
Anonymous Dag Allemaal said...

Hij heeft in New York zijn vrouw bedrogen met Wendy Van Wanten.
En die was nu toch net zwanger van Prins Laurent zeker... nu hebben we op de redactie problemen om een geschikte kop te vinden. Tja, we mogen niet liegen, want wij zijn beroepsjournalisten ...

09 november, 2006 14:59  
Anonymous Dirk de dichter said...

De polemiek rond Koen Fillet neemt absurde vormen aan. Maar hij blijft zich gedragen als een fiere haan.
Waarom kan Koen Fillet niet 'sorry' uitspreken ? Of
moet de bevolking om dat ene woord smeken ?
Koen Fillet blijft zijn handen in onschuld wassen. Hij zou beter een advokaat zoeken, bijvoorbeeld Jef Vermassen.
Want het bewijs van zijn leugens volgt heel binnenkort. Dat wordt momenteel door een privé-detective opgesnord.
Dan zal Koen Fillet stoppen met zijn hautain gedrag. En zal hij eindelijk betalen voor het gelag.

09 november, 2006 15:06  
Anonymous Dirk de dichter said...

Heeft Koen Fillet al dan niet gelogen ? En heeft hij in zijn hotelkamer dingen gedaan die niet mogen ?
Persoonlijk heb ik sterke vermoedens van wel. En is het bij hem thuis al flinke rel.
Koen Fillet heeft ook mij persoonlijk bedrogen, want hij heeft me in zijn verhaaltjes meegezogen.
Ik kende Koen Fillet persoonlijk als kameraad. Maar het enige wat ik nu voor hem voel, is haat.

09 november, 2006 15:11  
Anonymous Karel said...

Zeg Koen,
der is deze winter misschien wel een elf stedentocht. Kom, begin er maar al aan. De kans is groot dat ze zo wel wordt afgelast zonder dat ge moet liegen. ;-)
En mensen stop eens met zagen aub. Het enige wat u hem kunt verwijten is dat hij loyaal heeft gedaan wat zijn werkgever hem heeft gevraagd. Moet hij daarvoor ontslagen worden? Sjonge jonge sommige mensen schieten echt wel met een kernbom op een mug.
Maar ja, we weten dat er in vlaanderen één-miljoen-mensen enz.. wreed graag de pannen van het dak zagen. Alhoewel, bij de laatste telling op 8 oktober waren het toch alweer een stuk minder. Het gaat toch vooruit.

09 november, 2006 15:35  
Anonymous Anoniem said...

Trek het u niet aan, sommige mensen hebben inderdaad geen leven en kunnen niets anders doen dan commentaar geven.
Proficiat toch voor je zeer goede prestatie en succes met je revalidatie

09 november, 2006 15:36  
Anonymous Anoniem said...

In plaats van op koen Fillet zijn kap te zitten over een zogenaamd leugentje, vind ik het erger dat men deze mensen in de vernieling lieten lopen. Ik loop al jaren en krijg van mijn trainer pas na 5 jaar groen licht om eventueel een marathon te lopen. Na je 30 heeft je lichaam meer dan 1 bangelijk kort jaar nodig om hieraan te wennen.

09 november, 2006 15:50  
Blogger miladeurne said...

aan :dirk "de dichter" (sic)
jij zegt dat je dichter bent.
Dan zal wel geen enkele moeite hebben met dit gedicht van Bob Dylan
de meeste mensen die de weblog van Fillet volgden (met zo'n vijf comments op een dag ) leven denk ik zoals in dit gedicht van Dylan
dat kan van U, mijheer "de dichter" zeker niet gezegd worden
Uw parool is HAAT
Hebben mensen als jij nu echt niets van 0110 en van 0810 verstaan.
de partij van de haat is aan een daling begonnen , dat weet nu toch iedereen.
Wat wil jij : iedereen in je val naar beneden meepakken.
Mijnheer , dan zult U toch vroger moeten opstaan, meer lopen, meer luisteren ....ja, naar het volk
Want zie, Mijnheer : ik heb in de kampanje die 0810 voorafging ene pak doodgewone mensen tegengekomen die VOOR HET EERST niet meer op uw haat gingen stemmen; omdat hun innerlijk niet verdorven is;ze waren 15 jaar tegen alles; en nu niet meer, Mijnheer, nu zagen ze in dat de partij van de haat geen conrete zaken voor hen wenst te realiseren . Ze zagen voor 't eerst in dat die partij van de haat alleen maar negatieve
te zeggen had en bleven, echt waar MIJNheer , De Winter niet trouw.
Ikzelf dacht " de lange zomer houdt De Winter tegen.
't zijn niet de BV's die voor een achteruitgang zorgden, he
maar...de gewone mens die UW soort beu is.
kruip gauw terug van waar je gekomen bent Mijnheer,uw plaats is niet op een weblog van integere
mensen

Forever Young
Bob Dylan

May God bless and keep you always,
May your wishes all come true,
May you always do for others
And let others do for you.
May you build a ladder to the stars
And climb on every rung,
May you stay forever young,
Forever young, forever young,
May you stay forever young.

May you grow up to be righteous,
May you grow up to be true,
May you always know the truth
And see the lights surrounding you.
May you always be courageous,
Stand upright and be strong,
May you stay forever young,
Forever young, forever young,
May you stay forever young.

May your hands always be busy,
May your feet always be swift,
May you have a strong foundation
When the winds of changes shift.
May your heart always be joyful,
May your song always be sung,
May you stay forever young,
Forever young, forever young,
May you stay forever young.

Mijnheer de "dichter" wie het schoentje past trekke het aan,
jij bent oud , en nooit jong geweest
ik ben van deurne , maar ik heb met meerdere van de basis van BLok gesproken : 't zijn engelen,tegenover de haatspuwer die u bent

09 november, 2006 16:13  
Anonymous Anoniem said...

hopelijk was dit écht de LAATSTE show voor koen fillet, hij was al decrescendo aan het gaan. Neem ontslag man, dan ben je van al dat gezever hier af.

09 november, 2006 16:22  
Anonymous Wim Officiers said...

@Miladeurne :

Dan zou je willen dat de soldaat met de vlammenwerper kwam.
Wat zou het mooi zijn. Ineens staat hij daar, op een van die zwoele, rosé-overgoten live-lokaties. Zijn contouren tekenen zich zwart af tegen de avondhemel. Iedereen valt stil. Hij heft zijn arm, knijpt in de handgreep en het regent vuur. En nog eens, en nog eens. Niemand ontkomt. Geweld : het is waar elke man ten diepste naar verlangt. En niet altijd ten onrechte.

09 november, 2006 16:24  
Anonymous Beenhouwer op leercontract said...

Koen, geef aub uw ontslag bij de VRT en ga werken als uitbener in een slagerij. Dat is goed om uw frustratie af te reageren !

09 november, 2006 16:26  
Anonymous Suzanne said...

Ik vind dien Koen vroeger een toffe knul. Misschien wel een mogelijke partner. Maar nu absoluut niet meer.

09 november, 2006 16:34  
Anonymous Anoniem said...

Vele kusjes voor onzen Koen. Laat U niet doen hé man. Kusjes.

09 november, 2006 16:42  
Anonymous frank spencer said...

Ik vermoed ook dat "al die zeveraars" wellicht één en dezelfde verziekte persoon is met verschillende valse namen, die Koen constant terroriseert met gore troep, ontsproten uit een infantiel en gefrustreerd brein.
Soit, het zal wel vanzelf koelen zonder blazen.
Ik kan me niet inbeelden dat die idioot zo veel tijd en goesting zal blijven hebben om dergelijke nonsens te produceren.

09 november, 2006 16:49  
Anonymous Anoniem said...

Jajaja, er waait een nieuwe rage door Vlaanderen : ik verveel me, laat ons dan maar eventjes een partijtje Koen-bashen !
Bedenk wel dat die mens elke dag op weg naar huis over de brug van Temse (*) moet en dat er daar wegens depressie al meer dan eentje "niet per ongeluk" ingesukkeld is (in de Schelde dus).
Zeg, die mens heeft wel een gezin, hoor !
Hopend op een beetje medeleven van uwentwege.

Ivan
(*) tenzij hij langs de Kennedy-tunnel naar huis rijdt, natuurlijk

09 november, 2006 16:49  
Blogger Steven said...

hmmm ... staan zij die kritiek leveren niet op de verkeerde weide ??

Big brother zit in vilvoorde jongens...

Hoe belachelijk dat er hier van een punt wordt gemaakt.
Als Koen & Canvas enig ding kan verweten worden dan is het dat ze sommige mensen plots zin hebben doen krijgen om te lopen.
Al de rest is gewoon larie !!

Wat een naïveteit van menig onder jullie.

Bon en nu zappeeeee ...

09 november, 2006 16:57  
Anonymous johan said...

Koen had het veel eerlijker moeten aanpakken. Dat is de waarheid.
Johan

09 november, 2006 16:59  
Anonymous radio1fan said...

Gerrit, dirk de dichter,andrea,ingrid s,


Zijn jullie niet beschaamd door die uitspraken?
Waar is jullie respect? En voor zijn partner en kinderen? Hebben jullie zelf kinderen?

Waar is jullie verstand?
Waar is jullie inlevingsvermogen?

Martin,

GROOT GELIJK!
Arm Vlaanderen........

09 november, 2006 17:08  
Blogger miladeurne said...

mijnheer "officiers" ;"de dichter"; "de beenhouwer"; "anonimous";
toch opletten dat ge straks niet wegens schizofrenie naar een ziekenhuis moet
je hebt jezelf zoveel als ontmaskerd
mila

09 november, 2006 17:09  
Anonymous Anoniem said...

Pleeg aub geen zelfmoord Koentje.

09 november, 2006 17:27  
Anonymous Anoniem said...

Koen,

Spijtig dat je de start in New York niet haalde, ik had het je zo gegund. En wat die belachelijke scheet in een fles van een hetze betreft, jou kan niets verweten worden, en ook aan het productieteam niet. Ik weet niet waarom zoveel mensen plots op je kap zitten, maar als ze toch niets constructief te zeggen hebben, als ze toch alleen maar de aandacht willen trekken door op iemand zijn kop te zitten, dat ze verdorie een hond kopen, dat beest blijft hen graag zien, zelfs als ze op zijn kop zitten. Blijven lopen Koen, je ziet er niet alleen gezonder, maar ook gelukkiger uit!

Webredacteurke

09 november, 2006 17:30  
Anonymous supporter said...

Ik stel me toch de integere vraag hoe Koen zich VOELT bij deze polemiek .... Hopelijk reageert hij één dezer dagen. Want zwijgen is niet goed voor de moraal van zijn supporters. Ik hoop dat hij het over zich heen laat waaien maar ik wil weten of hij 'OK' is.

09 november, 2006 17:46  
Anonymous Dokter Verlinden said...

Münchausen syndroom (waaraan Koen mogelijk lijdt) :

Voor mensen die liegen over de lichamelijke aandoeningen die ze zeggen te hebben, bestaat een speciale benaming. Naast de term factitious illness (nagebootste ziekte) staan deze mensen vooral te boek onder het Münchausen syndroom. Dit syndroom draagt de naam van een baron uit de 18e eeuw: Von Münchausen. Het was een man die vele reizen maakte en bekend is geworden door zijn theatrale, fantastische en verzonnen verhalen. Nu nog zijn al zijn avonturen in boeken terug te lezen.

Kenmerken van het Münchausen syndroom zijn:
- De dramatische presentatie van
lichamelijke klachten
- Pseudologia fantastica
- Zwerfgedrag: de trek van
ziekenhuis naar ziekenhuis

gevonden op http://www.gezondheidsnet.nl/index.php?cms%5BcategoryID%5D=3165

09 november, 2006 17:50  
Anonymous dokter verlinden said...

Hoe kom je van liegen af?

Liegen gebeurt uit angst. Maar met liegen wordt deze angst vaak de werkelijkheid. Als je vaak tegen mensen liegt, komen ze daar altijd achter. Ze nemen je niet serieus, je wordt buitengesloten of willen niks meer met je te maken hebben. De oplossing is dat je jezelf aanleert om de waarheid te zeggen, en de angst die je daarbij voelt, leert verdragen. Hulp zoeken door naar een psycholoog te gaan, is een stap in de goede richting.

gevonden op http://www.gezondheidsnet.nl/index.php?cms%5BcategoryID%5D=3165

09 november, 2006 17:51  
Anonymous Anneke said...

Ik heb de URL van dokter Verlinden opgeroepen en het schijnt te kloppen. Misschien dat Koen gewoon ziek is ? Beter zo, dan kan niemand hem iets verwijten.
Veel beterschap, Koen.

09 november, 2006 18:08  
Anonymous Marc said...

Ik vind de Koen nen toffe gast
Ik vind de Koen nen toffe gast, ik heb met veel belangstelling het programma marathon gevolgd en luister graag naar zijn radioprogramma’s.
Ene … over anoniem zijn op het internet … je moet niet gestudeerd hebben om te weten dat je via een provider surft en dat je gegevens bij je provider gekend zijn …

09 november, 2006 18:17  
Anonymous Mark Tindemans said...

Ik heb zonet via VRTnieuws.net de aankomst in Zaventem van Koen Fillet bekeken. Wat een "air" heeft die man zeg ! Ongelooflijke aansteller en dan nog lachen wanneer de VRT journalist zegt dat mensen hem leugens verwijten.
Pure schande, vind ik het.
Ik moet die Koen Fillet niet meer hebben, zulle !

09 november, 2006 18:33  
Anonymous marc said...

@tindemans...
so what ... ?

09 november, 2006 18:37  
Anonymous Kurt said...

Ongelooflijk. Dat er zoveel zielige mensen rondlopen. (nu ja zoveel: het zijn altijd dezelfde onnozelaars)
Trek het je niet aan Koen.

09 november, 2006 19:24  
Anonymous Karel said...

Tindemans heeft gelijk. Ik heb zonet ook het filmpje op internet gezien ivm aankomst Koen. Die kerel staat er te lachen ! Incroyable, de omgekeerde wereld. Ik zou me schamen, maar ja, ik heb nog scrupules zeker ?

09 november, 2006 20:15  
Anonymous Cheater said...

Blues Lee met I ain't a "Liar" vanochtend om 10u05 op radio 1.

Filletje weet nu ook nog de muziekproducer van "Wilde Geruchten" rond zijn vinger te winden.

Die had beter gekozen voor WonTonTon ...

09 november, 2006 20:26  
Anonymous Anoniem said...

Geachte Heer Fillet,
Beste Koen,

Dit is België ten voeten uit: op elkaar zitten kakken voor niets.

Je hebt als privé-persoon meegedaan aan een (zeer goed) programma. De opzet van dit programma was nu net om na te gaan of het inderdaad mogelijk is om mensen in één jaar klaar te stomen voor een marathon. Dat dit nu net bij jou niet gelukt is, is zeker voor jou als privé-persoon spijtig.

Dat daar anderen komen aandraven met journalistieke eerlijkheid doet er niet toe: je deed mee als privé-persoon. Deze mensen zijn misschien gefrustreerd omdat zij de uitdaging niet aandurfden (iedereen kon zich namelijk een jaar terug kandidaat stellen om naar NY te gaan) of doen gewoon wat het meest eenvoudig is: zeuren en kritiek geven. Vandaag op dit, morgen op iets anders.

In plaats van te blijven janken, beste mensen, neem jullie loopschoenen en loop een toertje. De wereld zal er een stuk beter uitzien.

09 november, 2006 20:31  
Anonymous Anoniem said...

Beste Koen,

De negatieve reacties getuigen van een doorgedreven negativisme dat men jammer genoeg bij veel Belgen aantreft. Redenen : verwaandheid en/of frustratie. Is men nu dermate nihilistisch geworden dat men over zulke futiliteiten zo kan opwinden.
In ieder geval wens ik je een voorspoedig herstel Ik zal pas zondag te weten komen wat er mis is met uw knie : meniscus, chondromalicia patellae,...
Evenzeer hoop ik dat je in de nabije toekomst het lopen kunt hervatten,
GEFELICITEERD MET DE 20KM VAN BRUSSEL. Ik ben ervan overtuigd dat je de marathon zou hebben uitgelopen : conditioneel was je de sterkste kandidaat.

Groeten vanwege een collega(marathon)loper

09 november, 2006 20:57  
Anonymous Anoniem said...

Beste Koen,
'k heb het programma gevolgt, maar deed nooit echt de moeite je blog te volgen. Had ik precies wel moeten doen, ziet er interessant uit.

Trek je van al die negatievelingen niets aan. Dat je van canvas moet zwijgen over het niet-deelnemen van de marathon is ergens toch maar logisch? En als de kijkers dit zo'n struikelblok vinden, dat ze dan naar... Temptation Island kijken?

Goei programma (ook op de radio trouwens :)), goei blog, goe gedaan!

09 november, 2006 21:16  
Blogger Gerald said...

Zoals ik vermeld op mijn blog !

http://gerald-dewaele.blogspot.com/

Willen de Fillet-isten nu eens stoppen met dat te zeggen dat Sint Niklaas niet bestaat op de site van www.koenfillet.be. Ik ben van mijn stoel gevallen ... nu beginnen de progressieve krachten in Vlaanderen te zeggen dat Koen Fillet niet eerlijk moet zijn want dat Sinterklaas ook niet bestaat. Waar zijn ze toch mee bezig ? Die denken echt alleen aan zichzelf en hun eigen grote gelijk. Snappen ze nu niet dat er veel kinderen zijn die onvermoedend die blogs zitten lezen en die hier worden geconfronteerd met Filletgate.

09 november, 2006 22:42  
Anonymous Anoniem said...

Hé ! Nog veel plezier, allemaal !
Koen, Joke, Geert, Frank, ... : 't was misschien allemaal een beetje zottenwerk ... maar 't bracht vuur in ons leden : dank je wel & rust nu maar es goed uit...

09 november, 2006 22:57  
Anonymous Palaber said...

Beste Koen, hopelijk is dit de laatste comment op deze post: nr. 144 moet dit dat worden. Onderaan je post staat dan een totaal van 144 comments. Oef!

Bovenaan deze post hoop ik nog vele nieuwe posts van je te vinden, die niet meer moeten ingaan op dit teleurstellende hoofdstukje Thuiskomst in België.

Ik zal je iets wonderlijks vertellen. Zopas heb ik mijn eigen blog bijgewerkt, wat gelezen bij Geert, en nu kom ik bij jou aan.

Het wonder? Ik ontdek hier zopas een vlinder! Ze zit zich momenteel te warmen op mijn leeslamp! Heel bizar... Foto genomen...

Voor alle Marathon deelnemers post ik zo meteen de foto op mijn blog. Voilà :-)

09 november, 2006 23:33  
Blogger wikka said...

lieve help, en zeggen dat dit na enkele dagen vanzelf overwaait (net zoals bv. na een mp3 moord). Maar ja, 't Zijn die paar dagen hé.

10 november, 2006 02:04  
Blogger DavidL said...

Kop op Koen! Laat je niet doen!

10 november, 2006 08:43  
Blogger Coach Paul said...

Koen,

wat al die zure, arme mensjes ook zeggen, ik heb je leren kennen als een bijzonder aangenaam en integer persoon. Ik vind het bovendien bijzonder knap wat je het afgelopen jaar hebt gedaan, en ik kan het weten. Ik hoop dat onze plannen doorgaan, en dat we volgend jaar samen de Ventoux oprijden!

Coach

10 november, 2006 08:43  
Anonymous Roelio said...

De Ventoux oprijden?
Koen, de voorbereiding op de klim is een goeie reden om te blijven bloggen he ...

10 november, 2006 09:11  
Anonymous Bert Versluys said...

Ik vind dat Koen zwaar gestraft moet worden. Ik denk bijvoorbeeld aan foltering door hem elke dag onder zijn oksels te kietelen, of door hem elke dag 20 zakken chips te voeden. Binnen de kortste keren zit hij weer terug op zijn oorspronkelijk gewicht van 95 kilo.
Ik heb in deze blog gelezen dat vele buren hem vaak in de frituur zien staan. Dat lijkt me zeer aannemelijk.

10 november, 2006 09:13  
Anonymous dirk de dichter said...

Koen Fillet blijft voor veel discussie zorgen. Het einde van de storm is nog niet voor morgen.
Want hij weigert zijn excuses aan te bieden. Daarom blijven zijn tegenstanders in het onkruid wieden.
Ze blijven doorgaan tot Koen Fillet 'sorry' zegt. Pas dan kan deze strijd als 'onbeslist' worden beslecht.
Koen Fillet blijft koppig en fier.
En komend weekend zal hij weer verdrinken in het bier.
Hij zal vaak friet met curryworst eten. En daarna de omvang van zijn buik meten.
Dan zal hij weer zuchten en klagen : 'had ik me maar nooit aan een marathon gewagen !'

10 november, 2006 09:21  
Anonymous dirk de dichter said...

@ de critici :

voltooid werkwoord van wagen is 'gewaagd' maar ik pleeg hier dichterlijke vrijheid door 'gewagen' te gebruiken.

10 november, 2006 09:23  
Anonymous Anoniem said...

Vreemd dat Koen Fillet niet reageert. Ofwel is hij te fier en waant hij zich God. Ofwel is hij te beschaamd en waant hij zich de misvormde klokkenluider Quasimodo, de bultenaar.
Graag toelichting, Koen !
Dank bij voorbaat. grtjs. Kevin

10 november, 2006 09:27  
Anonymous Dirk de dichter said...

Wanneer Koen Fillet eerlijk en verstandig zijn zijn, had hij al lang een remedie gevonden tegen de pijn.
Hij zou spontaan en eerlijk zijn leugens bekennen, zonder verder goedgelovige mensen te jennen.
Maar hij vertikt het om de waarheid te spreken. Daarom blijven zijn tegenstanders rond hem zwermen als 1000 teken.
Teken zijn zeer gespecialiseerde eters: ze leven parasitair. Dus Koen Fillet zijn beter stoppen met zijn 'air'.

10 november, 2006 09:40  
Anonymous Dirk de Dichter said...

Er is een betere blogspot : http://gerald-dewaele.blogspot.com/
Hopelijk slaat dit nieuws in als een bom.
Want Gerald Dewaele is de nieuwe goeroe. Met hem vergeleken is Fillet ons moemoe.

10 november, 2006 09:47  
Anonymous betty spencer said...

Wow,
153 comments. Wat moet ik doen om er ook zoveel te krijgen?..))
En voor al die galspuwers: hoeveel zouden er al een marathon gelopen hebben (of de "20 km door Brussel"). Dat ze het maar eens proberen.... Maar nee ze zitten (of liggen) achter hun laptop te kankeren. "Get a life".
En Koen, wat moet ik nu vertellen aan mijn 4 bloedjes van kinderen nu dat ik weet dat de Sint niet bestaat..))

10 november, 2006 09:57  
Anonymous dirk de dichter said...

Ik hou van de ravissante eigenzinnige stijl van Gerald Dewaele. Hij is klassiek en rechts, maar niet zo erg als Frank Swaelen.
Hij heeft een scherpe snijdende pen. Hij is de grote sterke haan, Koen Fillet is de kleine zwakke hen.
Ik wil graag Dewaele en Fillet in een worstelwedstrijd zien. Bij de gokmaffia zal ik inzetten : één tegen tien.

10 november, 2006 09:58  
Anonymous betty spencer said...

Oei,
't Zijn er ondertussen al 156 (comments). Ik kan niet rap typen zeker (en ook niet heel rap lopen).

10 november, 2006 10:01  
Anonymous dirk de dichter said...

ik ben een kwakzalver

10 november, 2006 10:20  
Anonymous Anoniem said...

Beste Koen,

Ik kijk iedere zondagavond uit naar het programma op canvas.Ik heb je blog iedere dag gelezen, en ik heb van alles 100% genoten. Als ik nu de comments lees moet ik bijna kotsen. Koen jongen, ik zal hem missen maar als ik jou was dan sloot ik deze blog en ga gewoon verder met mijn leven. Voor mij ben je nog altijd top.
Het beste - Luc

10 november, 2006 10:37  
Anonymous Nico said...

Koen Fillet heeft zwaar gelogen en bedrogen. Ontsla hem aub !

10 november, 2006 10:51  
Anonymous hilde said...

Ik ben er zeker van dat Koen verstandig genoeg is om niet te reageren op al die domme praatjes hier. En over veel relativeringsvermogen beschikt; hij weet ongetwijfeld dat een paar debielen (Dirk en Gerald op kop)hier de boel vervuilen. De mensen die zijn blog volgen van in het begin appreciëren hem en steunen hem 100%. Onze sympathie heb je , Koen!
Ik ga hier geen 1000 namen typen, maar alle vrienden, collega's, familie enz. veroordelen het onbeschofte, infantiele gezever van die lomperiken (in het echte leven durven ze waarschijnlijk hun mond niet open doen, de schijters)
Voortdoen Koen!!!

10 november, 2006 11:00  
Blogger filoe said...

Dag Koen,

hier een berichtje van Filoe

1. het programma zorgt er niet alleen voor dat er verschillende mensen gestart zijn met lopen, sporten, andere levensstijl

2. jij zorgt er tevens voor dat de mensen in hun pen kruipen, heb al enkele literair hoogstaande zaken gelezen (al dan niet doordrongen van haat, zever, kolder, humor, rijmelaars, frustratie, steunbetuigingen)

Nu pas begrijp ik de verborgen agenda van Canvas, het aangekondigde sportprogramma is eigenlijk een dekmantel om de Vlaamse bevolking aan het schrijven te zetten.

grtz filoe

10 november, 2006 11:01  
Anonymous mathieu said...

@koen en coachpaul:

laat weten wanneer je die ventoux opfietst, ik ga mee ;)

en koen, laat ze maar roepen en tieren dat je een leugenaar bent.. je moet vooraal onthouden wat een enorme mooie vooruitgang jouw conditie het laatste jaar heeft gemaakt. een 20km van brussel lopen is niet niets!!

10 november, 2006 11:19  
Anonymous Michaël said...

Koen Fillet is een bedrieger van het zuiverste ras. Altijd geweest en zal altijd zo blijven. Op de middelbare school loog hij ook altijd tegen iedereen. Vraag maar eens aan zijn titularis van het 3de middelbaar !

10 november, 2006 11:19  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb het (wilde?) gerucht opgevangen dat Koen wel degelijk de marathon zou gelopen hebben, en dat deze komedie (het hele spelletje van het achterhouden van de waarheid) eigenlijk het onderwerp zou uitmaken van een nieuwe satirische reeks van Bart De Pauw.
Een experimenteel programma waarbij de realiteit gecreëerd wordt aan de hand van fictie, of zoiets.
Niemand hier iets van opgevangen ?

Ivan
Ps : het zou eindigen met een "happy end"

10 november, 2006 11:41  
Anonymous Anoniem said...

Wie niet begrijp dat (a) een tv-reeks als Marathon opbouwt naar een hoogtepunt en (b) de Laatste Show niet Ter Zake is, en een babbel op de sofa bij Frieda geen journalistiek, heeft toch wel heel veel gemist over de evolutie van de televisie in de voorbije 50 jaar...

Ik denk dat op deze blog en op die van Coach Paul, meer dan genoeg waarschuwingen stonden over de mogelijke negatieve gevolgen van intensief sporten. Net zoals er trouwens (gelukkig maar) ook informatie te vinden was over de positieve gevolgen.

In elk geval nog eens proficiat met de afgelegde weg, waarvan vermoedelijk slechts een handvol mensen in dit land (en ik hoor daar niet bij) de échte waarde kunnen inschatten.

10 november, 2006 11:53  
Anonymous dirk de dichter said...

Koen Fillet is een leugenaar. Op zijn voeten staat geen enkele blaar.
Want hij heeft de marathon niet gelopen. Gans zijn leven had hij namelijk teveel gevreten en gezopen.

10 november, 2006 12:01  
Anonymous dirk de dichter said...

Wanneer zal Koen Fillet zijn leugens erkennen ? Dan zijn de non-believers bereid te stoppen met het jennen.
Maar zolang hij in zijn ivoren toren uit de hoogte doet, gooien we veel drek in zijn snoet.

10 november, 2006 12:21  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben zo een zielig persoon dat op Koen kakt en ik zou het graag van me af lopen, maar dat gaat niet, ik heb namelijk last van mij knie.

10 november, 2006 12:21  
Anonymous Anoniem said...

@de chinees

Hierbij een vertaling van de inbreng van "de Chinees" (09/11 - 9u49) :

This Beijing month date Ministry of Foreign Affairs Li
Zhaoxing this morning the society west Japan has
been new in this by multi- Tian Chaozhong society represents □a
line to connect in parallel fashion is picked , China and Japan
were, faces half nucleus and so on to reply represented
Cheng? to raise. Prime Minister after Li Zhaoxing An Pei
the Chinese and Japanese persons from all walks of life
associates increases expression Italy, hoped Koen Fillet has the
lied Japan is new presses the people the mutual
understanding and the friend makes .

the publication year west Japan is new to and he has received money
is the Japanese Nine Provinces good quantity biggest place
nature gathers. West Japan is new society represents
is the people's date society invites

Zeg, Chinees, wil dat zeggen dat dit zaakje al tot spanningen tussen Japan en de Volksrepubliek China geleid heeft, of aan welk spul zit gij eigenlijk ?

Ivan

10 november, 2006 12:27  
Anonymous Anoniem said...

Ik hoop dat u het geld dat uw reisje NY heeft gekost stort aan een "To walk again" of een project dat gewone mensen aan het sporten zet...

dat verdient de belastingbetaler...
En uw deelname, tot daar aan toe... maar dat u alle mensen die kritiek geven impliciet Vlaams Belangers noemt... Ja dat doet u ...
Dat maakt me niet boos, maar Razend.

Raf
Rap_Rafje@yahoo.com

10 november, 2006 12:29  
Blogger popol said...

s' Morgens 7u, walkman op, ik laat de laatste huizen achter me, het bos en weilanden trekken me uit de stad. Zalige muziek, enkele passerende 'collega's' die vriendelijk groeten. De optrekkende ochtendmist onthult enkele koeien die verstoord van hun ontbijttafel opkijken. De opkomende zon schildert niet vast te leggen taferelen. En terwijl ik rustig mijn tempo aanpas aan mijn hartslag en ademhaling, kijk ik op mijn horloge en ben blij dat ik nog 45 minuten 'mag'. Alle zorgen zijn weg en ik maak me niet druk meer over futiliteiten.

Volgens mij moet Pol Deltour dringend loopschoenen kopen.

10 november, 2006 12:38  
Blogger Gerald said...

@popol

Als ge gaan lopen zijt kunt ge geen kwaad doen ... Laat het denken maar aan de intelectuelen over Popol, we zijn er klaar voor.

@Dirk de dichter ...

Zie mijn artikel op mijn blog ...


Eindelijk een rechtse dichter in Vlaanderen ...

Het heeft jaren gekost om er een te ontdekken die de moeite waard is, maar eindelijk heb ik eentje gevonden van niveau ! Dirk de Dichter ... doe zo voort en ik open voor U speciaal een onderwerp poëzie op mijn blog, dat is wat anders dan Brusselmans met zijne scheldproza, dit is echte kunst en geen caramelverzen over vtm presentatrices die professioneel bezig zijn en dan door het slijk worden getrokken in den humo en al dat soort boekskes !

En zijt er zeker van, we nemen Koen Fillet in de nek !

Wat het worstelen betreft neem ik het niet op tegen gekwetsten, maar wacht totdat Koen genezen is en ik nog eens op de markt van Rupelmonde ben ... Misschien kunnen we op de markt een echte ouderwetse catch doen ... Misschien hebben ze daar zelfs nog een schandpaal ...

Steeds tot wederdienst bereid,

@iedereen die begint over de sint.

Lees mijn artikel op de blog hierover aub en liefst voor 6 december.

Gerald !
http://gerald-dewaele.blogspot.com/2006/11/dienstmededeling-de-sint-bestaat.html

10 november, 2006 13:12  
Anonymous Anoniem said...

ik heb eigenlijk te veel werk om te reageren.
Maar...

koen,
't zijn een bende bleiters.
meer wil ik er niet over kwijt (heb geen tijd, nog te veel werk voor ik op weekend kan vertrekken).

je lijkt mij al altijd nen toffe pee en daar is helemaal geen verandering in gekomen!

proficiat voor jou en al je companen voor de geleverde prestaties.
veel beterschap ook, en ik hoop dat je blijft lopen, fietsen, zwemmen,... bewegen.

Als je nog iemand zoekt om uw valiezen te helpen dragen naar de mont ventoux...
ik hoop dat we nog veel mogen lezen over je voorbereidingen op je blog.

Erik

10 november, 2006 13:15  
Anonymous dirk de dichter said...

Ik kies voor rechtse Gerald Dewaele boven linkse Koen Fillet.
Dewaele is conservatief, maar draagt geen dure jas van Millet.
Koen Fillet doet zich voor als vriend van de klein man, maar ondertussen ligt er een dure biefsteak in zijn pan.
Gerald Dewaele is onze nieuwe goeroe. Liever met hem op café dan met blonde Loulou.
Van Gerald Dewaele kunnen we nog iets leren. En dan spreek ik niet over de smaak van kleren.
Koen Fillet steken we in de kelder van de VRT. We stoppen blonde Loulou erbij, dan zijn ze met twee.

10 november, 2006 13:41  
Anonymous Anoniem said...

Geef nooit uitleg. Je vrienden begrijpen je wel en je vijanden geloven je toch niet.
E.Hubbard

10 november, 2006 13:59  
Anonymous Tim said...

Fillet kan naar de pomp lopen met zijn bedrog. Ik walg van zijn heimelijk achterbaks smerig rotgedrag.

10 november, 2006 14:40  
Anonymous Anoniem said...

Ik vind de verantwoordelijkheid van dit drama zowel bij Canvas als bij Fillet liggen. Ok, hij MOEST liegen van Canvas. Maar waarom die extra interviews op TV, radio en in de kranten ? DAT WAS TOCH ZIJN BESLISSING ... ? En dat was toch niet opgelegd door Canvas...
Besluit : Fillet gaat niet vrijuit.

Peter Vets

10 november, 2006 15:08  
Anonymous Martijn said...

Beste Koen,

Behalve dat ik je programma's (en je manier van presenteren) altijd heel sterk waardeer, wil ik toch even reageren.

Ik ben niet sterk in het lezen tussen regels, meer in het lezen van regels zelf (daarvoor dienen ze). Maar ik had toch wel door dat je heel hard geprobeerd hebt en daar niet in geslaagd bent. So what ?

Uiteindelijk heb je al die tijd een prachtige blog geschreven over een eenvoudige mens die probeert te lopen.

Je bent op een fantastische manier ten onder gegaan. Dat is inderdaad geen journalistiek, maar nog beter : het is kunst !
En dat zeg ik zonder ironie.

Ik vind dat er op geen enkel moment gelogen is.
Sjappo voor de geleverde inspanning !

10 november, 2006 15:09  
Anonymous moeke said...

Ik vind dat Koen Fillet zéér hard moet worden aangepakt. Twee maanden heeft hij leugens rondgebazuind en mensen op het verkeerde been gezet. Kon dat zomaar getolereerd worden tegenwoordig ?

10 november, 2006 15:13  
Anonymous bert borremans said...

Lezers,

Laten ons de zaken nuchter bekijken aub.

Koen Fillet wist al van 6 september dat hij op 5 november de marathon van NY niet
kon/mocht lopen. Hij had zwijgplicht van Canvas. Prima, die reden aanvaard ik met genoegen.
Maar waarom vond hij het nodig om uit eigen wil interviews te verstrekken op TV, radio en in de kranten ?
Waarom waren die acties noodzakelijk ? Ik heb gisteren die aflevering van 'De laatste show'
herbekeken en objectief gezien, kan ik niet anders vaststellen dat Koen er zat te liegen, liegen en liegen. Sorry mensen, maar dat zijn de harde feiten !

Bovendien vind ik het niet kunnen dat Koen Fillet meevliegt naar New York en er een snoepreisje
aan overhoudt (alles betaald door de belastingsbetaler). Op zijn minst had hij stiekem kunnen
thuisblijven, zich ergens verstoppen in een kelder of zo. Maar in dit geval heeft hij het er goed van 'gepakt',
goed gezopen en goed gevreten. Uiteraard in een dure hotelkamer overnacht. Misschien wel een
call-girl besteld op kosten van het programma.

Van 6 september tot 5 november heeft hij geleefd als een vadsige koning. Getuigen hebben hem
regelmatig opgemerkt in een frituur. Waarom houdt hij in die periode in godsnaam vol dat
hij sportief was beginnen te leven en aan de marathon zou deelnemen ?

Werkelijk, als men dit dossier neutraal overschouwt, kan je niet anders concluderen dat Koen Fillet
zwaar in de fout is gegaan. Ik verwacht op zijn minst terugstorting van de voordelen in natura, gepaard gaande met een tuchtsanctie, ingeleid door Geert Bourgeois.

Ikzelf zal niet rusten vooraleer Koen Fillet is gestraft.

10 november, 2006 15:15  
Anonymous Anoniem said...

Allereerst : kan men het verzwijgen van de waarheid eigenlijk wel liegen noemen ?
Moesten alle "verzwijgers van de waarheid" vandaag ontslag nemen - zoals sommigen voorstellen dat Koen zou moeten doen - , dan zaten we morgen niet met 1 miljoen werklozen in België, maar met enkele miljoenen meer (verkopers, politici, managers,...).

Verder bestaat er zoiets als het "leugentje om bestwil".
Hierbij bedient een persoon zich van een kleine onwaarheid die geen al te grote publieke of persoonlijke gevolgen heeft, om een groter geheel (nvdr.ik verwijs hier niet naar het lichaam van Koen, maar wel naar zijn werkgever) te vrijwaren.
Als we ervan uitgaan dat Koen zich hiervan bediend zou hebben, dan is het mooie hierbij dat Koen zelf niet profiteert van dat voordeel, en eigenlijk fungeert als boksbal of als bliksemafleider waarheen de roomsoezen gegooid mogen worden, terwijl het eigenlijk zijn werkgever is die er beter van wordt.
Eigenlijk zouden we deze opofferingsbereidheid van Koen dus moeten bewonderen en belonen !
En eigenlijk heeft Koen recht op een schadevergoeding van zijn werkgever.

Dus : sue the basterds, Koen !

Ivan

10 november, 2006 15:33  
Anonymous veerle hofman said...

Bravo Koen,

Ik vind uw antwoord meer dan correct en sta 100 % achter uw argumentatie. Ik vind het bovendien zeer vreemd dat een journalist in zijn vrije tijd , u nam immers niet deel als journalist maar als Koen Fillet, de waarheid niet zou mogen verzwijgen. En wat met programmamakers van bijv Stanleys route of dergelijke. die mogen tot een jaar na de opnames ook niets lossen. die hebben toch ook zwijgplicht.Ik heb de vraag al vele malen gesteld : wat zouden de reakties zijn indien Geert of Frank of Joke of sylvie hun niet deelname hadden verzwegen? Het al dan niet starten op 5 november was volgens mij onderdeel van het programma en maakte het allemaal extra leuk om te volgen.

10 november, 2006 15:58  
Blogger miladeurne said...

@Rap_Rafje

U bent razend omdat we ontdekten dat de meesten hieronder één en dezelfde Vlaams Blokker was
"Mijnheer "de dichter", "de leerjongen bij beenhouwer", "dokter verlinden" ,
"marjan, vera, en vele andere vrouwen die ook mijnheer zijn,"
"wim officiers" ,"......."
waarom bent u dan razend,
als U geen Blokker bent dan begrijp ik niet goed waarom u razend moet zijn.

Bent u akkoord een mens die integer is te beschadigen zoals op deze weblog is gebeurd, dat hij fisiek bedreigd wordt, dat er van lynchen gesproken wordt,dat zijn vrouw door het slijk wordt gehaald
dat de naam van zijn vrouw misbruikt wordt....
ik noem dat haat
en die was er niet tot enkele dagen terug op deze weblog
Vind U het vreemd dat ik die weblog van tevoren terugwil waar ik reeds van in juli op volg
bent u verwondert dat ik nu toch stilletjes aan wil weten hoe het in NY is geweest en hoe het met Koen Fillet is, zonder uw haatmails
er te moeten bijnemen./
mila

10 november, 2006 16:03  
Anonymous Anoniem said...

Mist deze blog niet wat relativering en vooral humor ?
(tenzij alles wat geschreven is "...maar om te lachen was", natuurlijk).

Ivan

10 november, 2006 16:43  
Anonymous Anoniem said...

ik kan dat begrijpen koen
annemie alsmaardoor over sex praten
ik zou voor minder pijn aan de knie hebben
probeer opnieuw en programma te presenteren zonder een sexbom
is zij bi of zo zo geinteresserd in de explicatie van felice alias dre
zij kon er niet afblijven

10 november, 2006 16:58  
Anonymous Dimitri S. said...

Waarom zou elkeen dewelke geen Koen Fillet aanhanger is per definitie een Vlaams Belanger zijn ? Ikzelf bijvoorbeeld ben liberaal van overtuiging maar vind de toeren van Koen Fillet ook onverantwoord. Ik ben niet extremistisch. Ik heb voor mezelf alle pro's en contra's afgewogen en kom tot het besluit dat Koen vrijwillig en overbodig GELOGEN heeft. Misschien zou hij de zaken nu anders pakken maar toen alvast niet. In elk geval ben ik geen Vlaams Belanger en ik wil er niet mee geassocieerd worden.
Ik ben één Vlaming met één mening. En ik mag die uiten.

10 november, 2006 17:15  
Blogger Gerald said...

Beste Vrienden

@veerle hofman said...

Ik ben weer geweldig in mijn gat gebeten (excuseer het taalgebruik, maar dit is de juiste omschrijving van wat de pijn daar veroorzaakt, en het is zo te voelen niet met een vals gebit), wanneer ge zegt dat Koen der niet was in de hoedanigheid van journalist !

Dus neem ik een ander voorbeeld, als ik een politieagent ben dan mag ik volgens deze redenering overdag alcoholcontroles doen en U regelmatig opschrijven, maar na mijn diensturen mezelf ladderzat drinken en dan in mijn auto stappen en wat rondjes rijden, want dat is zogezegd in mijn vrije tijd.

Noem mij conservatief, dat ben ik, maar dat is weer een redenering van de progressieven waar ik niet slim genoeg voor ben.

Sorry daarvoor, ik ben niet mee met deze redenering. Men gaat hier steeds verder en verder. Eerst mag Koen liegen omdat de Sint niet bestaat, nu is het weer dat hij in zijn vrije tijd was ...

Wat is het volgende, ik vrees dat mijn blog me veel tijd zal kosten om dit allemaal recht te zetten naar de richtingzoekenden in de maatschappij !

Ik pleit voor een onafhankelijke onderzoekscommissie onder leiding van Professor Vermeersch en Professor Boudewijn Broeckaert.

Steeds tot wederdienst bereid ...

Gerald !

10 november, 2006 17:17  
Blogger Gerald said...

@dimitri Said,

Het feit dat nu zelfs een progressieve liberaal vindt dat Koen te ver is gegaan doet me genoegen, want ik weet dat die hun grenzen niet snel bereikt zijn.

Goed zo Dimi !

Steeds tot wederdienst bereid,

Gerald
http://gerald-dewaele.blogspot.com/

10 november, 2006 17:19  
Anonymous Bjorn S. said...

Ik vind dat Gerald Dewaele de kans moet krijgen om een open debat met Koen Fillet te voeren. Live op tv en via satelliet uitgestraald over gans Europa. Gerald Dewaele is voor velen een symbool geworden.

Een symbool voor EERLIJKHEID en fijnzinnigheid. Een symbool voor democratische discussie. Een symbool voor strijdvaardigheid. Een symbool voor KWALITEIT. Bijvoorbeeld, "hé, die auto is een Dewaele" --> vertaling : "hé, die auto is kwalitatief hoogwaardig".
Of bijvoorbeeld : "hé, die jas is een Dewaele" --> vertaling : 'hé, da's een dure kwalitatieve jas." Dewaele wordt een BEGRIP in Vlaanderen !
Een Fillet wordt een synoniem voor LEUGENAAR. Bijvoorbeeld : "Hé pas op, die collega is een Fillet". --> vertaling : "Hé pas op, die collega is een leugenaar".

10 november, 2006 17:40  
Anonymous Bjorn S. said...

Verdere nieuwe woordenschat :

"Ik heb vandaag gefilleteerd om bestwil". --> "Ik heb vandaag een leugen verteld om bestwil."
"Al is Fillet nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel." --> leugens komen steeds aan het licht.
"Ten tijde van Lewinsky was Bill Clinton een fillet." --> ten tijde van Lewinsky heeft Bill Clinton gelogen.

10 november, 2006 17:44  
Anonymous Anoniem said...

@ Koen Fillet :

waarom reageert u niet ? Ik ben een volgeling maar uw stilte geeft de indruk dat u ons in de steek hebt gelaten.
Mvg. Veerle

10 november, 2006 17:52  
Anonymous Anoniem said...

@Koen Fillet :

ik ben een aanhanger en steun u.
Maar waarom reageert u niet, aub ?
Mvg. Veerle

10 november, 2006 17:54  
Blogger Gerald said...

@bjorn

Pas op dit is nog maar een begin, ik heb me voorgenomen gezien de duw in de rug die ik heb gekregen van jullie om nog meer op mijn qui vive te zijn in de toekomst !

Ik zal voor de BV's zijn in Vlaanderen wat Patrick Janssens is voor Filip De Winter, een nachtmerrie voor wie in de regels van de eerlijkheid met voeten treedt !

Steeds tot conservatieve wederdienst bereid !

Gerald ...

10 november, 2006 19:12  
Anonymous Ivandebetweter said...

De ster van Dirk_de_dichter is reeds aan het tanen
dat zal menig Fillet-blogger kunnen beamen.
Zijn repititief gerijmel brak even de sleur
maar werkt nu reeds een tijdje op menig humeur.
Zijn schamel bootje, dat snel water maakt,zou hij beter verlaten
want zelfs met de hulp van Gerald zal hozen niet veel baten.
En terwijl hun schuitje verdwijnt in de diepe plas
zal Koen Fillet verrijzen als een feniks uit zijn as !

11 november, 2006 21:47  
Anonymous Anoniem said...

@ miladeurne..

Ok dat er veel van die zeikerds één en dezelfde mens zijn... d'r zijn zotten die niks anders te doen hebben... dat is dan maar zo...

Maar dan om Iedereen die kritiek heeft te omschrijven als een Blokker... dat is gewoon schandalig !!!
Eerst vond ik het allemaal zo erg niet, en zat ik er absoluut niet mee.... Maar als dhr. Fillet het nodig vindt om mensen die anders denken in een hokje te moeten stoppen... in dit geval 'blokkers'... wel dan is hij even verwerpelijk bezig als hen! Het is juist de schandelijke eigenschappen van het Blok overnemen wat hij doet, dat is gewoon oneerlijk.

Dus daarom zeg ik... Mr Fillet... ik hoop dat u een mooi gebaar stelt, en dat wat uw reis naar NY heeft gekost... aan een goed doel schenkt... omdat ik vind dat de belastingbetaler daar recht op heeft....

En als u, Miladeurne, daar nu een ander gedacht over heeft... dan mag u dat gewoon zeggen... En ik zal u geen Fascist, Nozem, Randdebiel of wat dan ook noemen... ik heb namelijk respect voor iemand anders mening, ook al is die niet identiek aan de mijne...

En tja, t zal aan m'n opvoeding liggen, maar dat is wel iets wat ik van een ander verwacht ook...

Sportieve groeten !

12 november, 2006 22:35  
Blogger koen fillet said...

@Anonymous. Ik moet het blijkbaar nog eens benadrukken. Ik heb nergens gezegd dat iedereen die kritiek heeft een blokker is. Ik heb wel vastgesteld dat er de zuurtegraad in de comments ondraaglijk is geworden nadat het blok naar me heeft gelinkt.

12 november, 2006 22:45  
Anonymous marie36 said...

Geef nooit uitleg. Je vrienden begrijpen je wel en je vijanden geloven je toch niet.
E.Hubbard
JUUST!

En aan alle anti-Koens: Zalig de simpelen van geest want jullie zullen het Rijk Gods zien (nu weet ik het, dáár doen jullie het voor!)

Aan Koen: Ben altijd kandidaat om je ontstoken tepels te komen verzorgen.

14 november, 2006 14:09  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben een tijdje op reis geweest en lees nu pas deze comments. Hohoho, ongelooflijk hoe de Koen wordt aangepakt. Precies de grootste crimineel van Europa en omstreken. Ok, hij heeft gelogen en de zaken onhandig gespeeld. Maar hij heeft niemand de nek omgewrongen, zulle. Volgende keer zal hij het wel beter aanpakken zeker? Misschien kan hij het volgend jaar de marathon van Bombay lopen ? Of kan hij niet iedereen trakteren in de cafetaria van het ziekenhuis ? Of een kerstmenu koken of zo ? Steve.

22 november, 2006 18:08  
Anonymous Anoniem said...

Unlimited Earnings Potential - http://1greatfuture.com

Our company is rapidly growing and offers you an extraordinary income helping others succeed. The primary requirement is to follow up on client inquiries and point them in the right direction. It is stress free, rewarding and straightforward work.

For complete details: http://1greatfuture.com


(Please feel free to delete this post if you don't want it on your blog. Thanks for the informative blog and opportunity to post.)

02 februari, 2007 03:58  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home