maandag, november 06, 2006

Om de discussie wat concreter te maken

Een voorstel: laat ons in de comments op dit postje een inventaris maken van de regelrechte leugens op deze blog. Vermeld er wel de vindplaats bij, titel van de post en datum, zodat iedereen het kan terugvinden. Ik zal die posts het label "leugenaar" geven. (Misschien niet onmiddellijk, want ik zit hier in NY niet permant te internetten, hé mannen.)

Ik zal zelf beginnen: 28 september. Ik schreef dat Paul in zijn noodtrainingsplan die dag een duurloop van 60min voorzag. Dat was zo waar als een koe, maar ik verzweeg dat ik die niét ging uitvoeren.

Zijn er nog? Je hoeft niet verder terug te bladeren dan 6 september, want daarvoor liep ik nog.

Interessant stukje van Erik Dams. Toen ik woensdagavond naar mezelf zat te kijken viel het me ook op dat ik ongeloooflijk aan mijn neus zat te prutsen.

Labels: , ,

155 Comments:

Anonymous marc said...

Koen ,

ik vind niets verkeerds aan uw blog ... wel aan de negatievelingen die er hun zever op spuien...

06 november, 2006 11:21  
Anonymous betty spencer said...

Ha Koen,
Uw blog zal toch blijven bestaan, hoop ik (misschien onder een andere naam?).
Proficiat aan de vier, aan de andere Belgen, aan de buitenlanders,....kortom aan iedereen.
't Zal verdraaid moeilijk geweest zijn daar langs de kant voor u. Nog veel sterkte met de revalidatie en wie weet...

06 november, 2006 11:41  
Anonymous Alcyon said...

Mooi weerwerk! Laat u niet doen! En verder sluit ik mij aan bij de vraag van Betty Spencer...

06 november, 2006 11:42  
Anonymous T. said...

Dag Koen,

Ik vind niet dat je je moet verantwoorden, maar ik kan wel begrijpen dat je wat lastig wordt van al die (domme) commentaren :-)

Ik vind wel dat Canvas een inschattingsfout heeft gemaakt: door hun strategie horen we nu meer over die ene mens die de marathon niet heeft gelopen, dan over die 4 op 6 die dat wel hebben gedaan. Erg toch.

06 november, 2006 11:48  
Anonymous Anoniem said...

Koen,

Veel sterkte met de operatie en revalidatie.
Toch knap om steeds door te zetten en niet op te geven. Jammer maar helaas hebben kwetsuren je parten gespeeld...
Laat je niet afschrikken door negatievelingen, zelfs topsporters moeten soms opgeven en het hoofd buigen voor kwetsuren.
In elk geval proficiat voor jezelf en aan alle andere Canvas teamleden (lopers, trainer, dokters, verzorgers, enz...)

Succes!

Gwen (member of Cernum!)

06 november, 2006 11:49  
Anonymous Anoniem said...

Op zondag, oktober 22, 2006 schreef je:

Oostende, zondige stad. En ik heb me verdomme laten verleiden. Twee garnaalkroketten in Fort Napoleon, luttele dagen voor de marathon van New York. Ik vrees dat me dat zwaar aangerekend zal worden.

Als het toen al duidelijk was dat je niet zou meelopen, kan je toch niet gevreesd hebben dat die garnaalkroketten je aangerekend zouden worden. Het was dus een leugentje.

06 november, 2006 11:51  
Anonymous U.N. Owen said...

Trek je al die zever van die anonieme zeikerds niet aan Koen! Jou valt niks te verwijten. Op de blog van Jean-Philippe De Tender (contentmanager bij de VRT) trof ik immers volgende uitspraak aan:

Wanneer ik binnen de VRT met marketing in contact kom, dan gebeurt dan steeds vanuit een publieke missie. Het doel blijft steeds om oprecht te communiceren over het net, de programma’s en het imago daarrond.

Toch sta ik keer op keer paf als ik hoor hoe ver commerciële bedrijven gaan om meer omzet en winst te genereren door leugens te verkondigen.


Redelijk ironisch, nietwaar...

06 november, 2006 11:52  
Blogger koen fillet said...

@Anonymous. Lap! Ik pas het label aan.

06 november, 2006 11:55  
Anonymous hilde said...

Koen,
je gaat toch niet wakker liggen van het zure commentaar van een handvol gefrustreerde dommerikken zeker?
Wat jullie gepresteerd hebben op 1 jaar tijd is schitterend, dat daar blessures zijn opgedoken was te verwachten. Jammer dat canvas je het zwijgen oplegde, ik denk niet dat het iets uitmaakt (een hoop gezever achteraf ja ;-)), ik blijf toch wel kijken!

06 november, 2006 12:00  
Anonymous Katrijn said...

Beste Koen,
vandaag mijn eerste looptraining gedaan; via de podcast van Eén (Vlaanderen Sportland). Door naar jullie programma te kijken ben ik beginnen te sporten... en wie mij kan doen sporten, verdient een medaille!! :-)

Door videoproblemen heb ik gisteren echter het programma gemist, heel jammer. Weet je soms of ik er op één of andere manier nog aan kan geraken?

Voor de rest wens ik je nog veel succes met je operatie, revalidatie en alle andere dingen in je leven!

06 november, 2006 12:14  
Anonymous ria said...

Ik wil absoluut niet met modder gooien en oordelen wie hier de "schuld" draagt. Maar ik vind die leugen compleet ongepast ! Het ware verhaal is even interessant als die dwaze leugen. Ik hoop dat men bij de VRT minstens de conclusie trekt om voortaan niet meer met leugens te werken.

06 november, 2006 12:18  
Anonymous Anoniem said...

much ado about nothing

06 november, 2006 13:06  
Anonymous Anoniem said...

Koen

Vergeet je aub niet dat er samen met mij ook velen zijn die veel begrip hebben voor je situatie.
Je zat in een moeilijke positie.

Nog eens, ik hoop dat je blijft bloggen .

Veel succes met alles

Anna

06 november, 2006 13:42  
Anonymous Anoniem said...

Over welke leugens hebben we het hier eigenlijk? Er is toch niet gelogen, ook niet door Canvas. Iedere weldenkende mens had toch wel door dat jou deelname aan een zijden draadje hing... Canvas heeft niet alles prijsgegeven wat ze van tevoren wisten, maar dat moet je toch kunnen begrijpen. Het is een gewaagd project waar voor Canvas normen volgens mij veel tijd en mankracht in gestoken is, dan mag je toch een beetje suspens proberen te creëren.
Van een concert wil je toch ook van tevoren niet het bisnummer weten, ook al weet de organisator en de artiest dat al van tevoren.
Proficiat voor alle deelnemers en voor de fnishers. Het is nu maar te hopen dat het voor hen een levensstijl-verandering inhoudt en niet zomaar "been there-done that".

06 november, 2006 13:43  
Anonymous Peter W. said...

Beste Koen,
dat het moedig was om een dergelijke uitdaging aan te gaan is blijkbaar snel vergeten.
Wat me vooral verbaasd heeft is het beperkte vermogen om de haalbaarheid in te schatten en problemen snel te counteren bij een optimale wetenschappelijke begeleiding. Als je je ergens slachtoffer van moet voelen is het wel daarvan.
Natuurlijk vraagt een dergelijke opzet ook om suspens bij het bekijken van het programma. Tijd dat iedereen dat eens begrijpt.
Ik wens je nog ontelbare "bikers"-highs.

06 november, 2006 13:46  
Anonymous Anoniem said...

de vrt zit in de hoek waar de klappen vallen. enkel angsthazen verschuilen zich achter een dergelijk domme strategie. alsof er één kijker minder zou zijn geweest als je open voor je problemen uitkwam.
Je bent deze blog begonnen als relaas van een (te) korte voorbereiding op de marathon. Sinds september gaat het daar niet meer over en hou je alleen de schijn op.
Ik hoor dat er kandidaten aankomen in een tijd rond de zes uur. aan dat tempo wandelen elke zondagochtend duizenden wandelaars een 42 km.
En dat is de juiste proportie van dit programma; amusement.
Wat niet wegneemt dat het knap gemaakt is en dat ik er met plezier naar kijk.

06 november, 2006 13:55  
Anonymous tom said...

He tiens, wat vond ik daar op de site van de 20 km door Brussel?

"11588 FILLET KOEN 2:19:48 M 19274 25 - 60 CANVAS 9150 KRUIBEKE"

Dat nemen ze u toch maar niet meer af! Laat u niet doen, sporten is voor u zelf en als nen helen niet lukt, loop dan maar nen halven marathon: dat doet 95% van die eikels u hier ook niet na.

Koen for president!

06 november, 2006 13:57  
Blogger koen fillet said...

@Anonymous. Zes uur voor 42 km lijkt belachelijk, tot je het voorrecht hebt om eens te praten met iemand die na zes uur binnenstrompelt. En die vertelt hoe hij op kilometer 8 plots gruwelijke pijn kreeg in zijn knie, maar toch doorging. Ik hoop, beste Anonymous, dat u al marathons heeft gelopen. Dan buig ik nederig het hoofd, dan heeft u recht van spreken. In het andere geval: sst, stilletjes zwijgen en respect betonen, ook voor Geert en Joke, en voor de vele honderden die nog na hen zijn gefinished.

06 november, 2006 14:04  
Anonymous Aardvarksken said...

Dat je een ander (gezonder) mens bent geworden is al een reden op zich om van een persoonlijk succes te spreken. Dat je niet tot het einde van het programma bent geraakt is erg jammer en ik kan me voorstellen dat je daar enorm van baalt. Zoals al eerder door anderen gezegd: er komen nog edities. Of probeer eens kortere wedstrijden van de ING running tour te lopen. Iets minder magie, maar zeker zo leuk.
En, een onrechtstreeks gevolg van je deelname: je bent nu ook een ander mens geworden… door je blog. Zoals Betty hierboven al schreef: als een van je trouwe lezers hoop ik dat je daarmee doorgaat!
Aan de negatieve reacties van die al dan niet anonymuizen zou ik me niet storen: ik zat ook op het verkeerde been (chapeau voor je subtiele schrijfstijl !), maar … it’s part of the game.
Tot slot: proficiat aan de hele ploeg !

06 november, 2006 14:32  
Anonymous Anoniem said...

De overwinnaar van deze hele heisa is Koens blog.Weinigen halen meer actieve bezoekers.Toch is het zuur de manipulatie van de laatste dagen te moeten verwerken.Als finischer in 11 marathons(3 maal in 3u10)had ik op een echte climax gehoopt.Het is op een anticlimax uitgedraaid.Spijtig.Volgende keer beter.

BB:Anonymous lijkt mij toch legaal op deze blog,nietwaar Koen.

06 november, 2006 14:43  
Anonymous jan said...

hey koen,

wat mij niet duidelijk is is of je knie nu te wijten is doordat je zoveel hebt moeten trainen voor dit mediaspektakel of dat het gewoon een onvermeidelijk euvel was. heb genoten van je blog en omdat ik geen televisie heb kan het mij weinig schelen of je nu gelopen hebt of niet. hoop dat je carriere er niet te veel onder lijdt en je we met een fittere koen verder mogen gaan met onvergetelijke radiomomenten.

jan

06 november, 2006 15:22  
Anonymous Anoniem said...

Koen,

het gaat niet om liegen of niet liegen. Het gaat om de schijn die aan de rand van de oneerlijkheid ligt.

Fijne groeten toch.


vr gr

06 november, 2006 15:27  
Anonymous Anoniem said...

Iemand die na 8 km gruwelijke pijn krijgt in zijn knie zou beter stoppen met lopen, me dunkt. Als dit het resultaat van een jaar lang stevig begeleid sporten, dan heb ik mijn vragen. Los van alle terechte heisa over het verzwijgen van informatie die het hele opzet onderuit haalt.

06 november, 2006 15:34  
Anonymous Grimm said...

We hadden het kunnen weten, het stond geschreven:

Titel: Pompoensoep
"Ik ga met een kwetsuur naar New York, zoveel is zeker..."

Proficiat aan diegene die gelopen hebben.

06 november, 2006 15:38  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb vooral medelijden. Een marathon lopen (of niet lopen) dat zijn in de eerste plaats emoties. Ik leef met een fanatieke loper, die de eerste marathon halfweg heeft moeten verlaten met een kwetsuur. Met die frustratie heeft hij welgeteld 5 jaar rondgelopen! Om dan eindelijk toch die marathon te kunnen lopen, en 6 maand later nog één. Ik vrees dat dit een jaarlijkse gewoonte zal zijn ;-) Dus Koen, niet opgeven, misschien komt het er nog van !

06 november, 2006 16:04  
Anonymous Alcyon said...

Op de website van de Standaard is de discussie ondertussen ook al aan de gang... Dit is uit de hand aan het lopen.

06 november, 2006 16:07  
Anonymous kj said...

leugentje om bestwil :

" Van 0 naar 42 kilometer
Koen Fillet gaat ondertussen door met leven en werken "

zou dus moeten zijn :
" Van 0 naar 20 kilometer "

... ;-)

06 november, 2006 16:11  
Blogger wimbrussel said...

10 maand keihard getraind in de hoop (en met de wil) te kunnen lopen. En dan twee maand moeten zwijgen. Het leven kan wreed zijn. Niet opgeven!

Half Vlaanderen voelt zich nu op zijn/haar pietje getrapt? Mannekes toch.

Voor wat het waard is: anderhalf jaar geleden zat ik voor u in de studio. Ik herinner me de man van toen. Ik zie de foto's en beelden van nu. En u heeft gelijk: de aanblik is stukken gezonder en dynamischer.

Respect!

Wim V.

06 november, 2006 16:14  
Anonymous ib said...

Koen,

Canvas is vanaf nu schatplichtig aan jou.
Binnenkort op Canvas te zien dus :
Koen Fillet's - Life weblog.
Elke avond om 22u.

Veel plezier,

en euh : Koen, fietsen is ook leuk hoor !

06 november, 2006 16:27  
Anonymous Anoniem said...

VOOR MEER TEKST EN UITLEG VAN DE MAN ZELF (koen) :

http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/061105marathonkoen/index.shtml#

06 november, 2006 16:42  
Anonymous joachim said...

Koen Fillet,

een enorme chapeau en dito dankjewel aan u en uw collega-lopers!
Ik ben van nature geen dromer, laat staan een loper, maar desondanks bent u er wel in geslaagd om mij marathonkriebels te bezorgen, waarvoor dank :-)

Groeten,
Joachim

06 november, 2006 16:54  
Anonymous Wim said...

Dag Koen,

Jij en je collega's verdienen een dikke proficiat. De vier die gelopen hebben, om het behalen van het doel; alle zes om de geleverde inspanningen en om hun veranderde levenstijl; en alle medewerkers van het programma omdat ze heel wat kijkers in beweging gebracht hebben.
Ikzelf ben de dag na de 1ste aflevering begonnen met het start-to-run programma van Evi. Deze ochtend heb ik 8 keer 2 minuten gelopen met telkens 1 minuut wandelen tussendoor. Het is nog niet veel, maar ik ben er toch al behoorlijk fier op.

Groeten, Wim.

06 november, 2006 16:56  
Blogger michel said...

zielig. echt zielig. En dit alles voor de kijkcijfers.

06 november, 2006 17:50  
Anonymous Anoniem said...

Dikke, iedereen wist al maanden vooraf dat jij die marathon niet ging lopen. Een blik op je vaak geposeerd blubberig lijf zei genoeg. Toch jammer dat je je leugens bent blijven volhouden.
Ik vind dat je moet ontslagen worden, alsook moet onthoofd worden.

06 november, 2006 17:53  
Anonymous Anoniem said...

Eigenlijk is het heel straf. De openbare omroep die zichzelf zoiets permitteert. Liegen om de sociale cohesie te bevorderen?

06 november, 2006 17:55  
Anonymous Anoniem said...

Dikke, misschien is onthoofding overdreven. Maar dan toch op zijn minst ernstige foltering en zelfopoffering. Ik denk bijvoorbeeld aan elke dag verplicht 50 grote zakken chips eten. Dan ben je weldra het tegenovergestelde van wat je zogezegd trachtte te bereiken.

06 november, 2006 17:58  
Anonymous Anoniem said...

Dikke, wat die 50 zakken chips betreft : dan bedoel ik wel van het allergoedkoopste merk van de Aldi.

06 november, 2006 18:00  
Anonymous Ruthje said...

Hoi Koen, ten eerste ben je voor mij geen leugenaar, je hebt gewoon pech gehad. En net op het moment dat de uitzendingen begonnen. Het is Canvas dat maar ineens open kaart moest spelen, maar blijkbaar besloten ze van dat niet te doen.

Ten tweede: wens je vier kompanen nen ongelooflijke dikke proficiat!!!

Ten derde: koppie op!!! Concentreer je nu op je knie, dat die rap weer beter wordt. Je hebt het lopersleventje ontdekt, dat wil je toch nooit meer afgeven zeker?

Ten vierde: blijf bloggen, je hebt een pak supporters achter je staan en een beetje steun van de virtuele bloggerswereld is altijd welkom hé.

06 november, 2006 18:29  
Anonymous Mieke said...

Niks aantrekken van die marathon-kakkers, die niets beter te doen hebben dan de godganse dag op een ander te kakken.
Een dikke proficiat voor het lef dat je hebt opgebracht om aan dit programma deel te nemen, heel veel geluk toegewenst met je operatie, en een korte, doch goede herstelling toegewenst. En tv... die maken wat ze er zelf van willen maken hé, precies of al de rest zijn zo'n engeltjes!

06 november, 2006 18:38  
Anonymous Koen said...

Koen,
Je hebt jezelf niets te verwijten ... 't was een plezier om dagelijks je blogje te mogen lezen ... hopelijk blijf je verder gezond leven en .. mogen we dit ook verder blijven lezen op deze pagina!

06 november, 2006 19:06  
Anonymous Anoniem said...

Koen,
Wat erg voor jou dat je die marathon niet hebt kunnen meelopen. 'k Vind het ook erg dat je nu gans het land over je heen krijgt, door die jezuietenstreek van Canvas. Zij hebben schuld. Zij zijn niet sportief.
Je overleeft dit wel. Sterkte met de knie!

06 november, 2006 19:37  
Blogger Mike said...

Koen,
Proficiat met het proberen van een marathon te lopen. Wat die onnozelaars niet weten is dat je er veel voor hebt moeten laten, gezein, beroep, cullinair, ... Zij die nu het meeste kabaal maken kunnen waarschijnlijk nog geen 10 km lopen, terwijl jij al de 20 van Brussel op je palmares staan hebt. Trek het je niet aan, doe zo verder met je blog en je leven.

06 november, 2006 20:31  
Anonymous Anoniem said...

Ik sta er elke keer van versteld hoe de vlaming uit iets dat goed is toch altijd een slecht detail kan halen en die dan zo opblaast dat dat het belangrijkste aspect wordt.

Ik ben die azijnpissers en die zagemannen zo beu ...

Natuurlijk hebben ze gevraagd aan Koen om dat stil te houden ... Als je een boek leest wil je het plot ook niet weten ...

't is al spijtig genoeg dat Koen is moeten stoppen ... Stop me hem ook nog eens af te branden.

Peter Langenberg
Lid van de Koninklijke Academie van Jongens en wetenschap. Gepromoveerd op het Lam Gods.

06 november, 2006 20:44  
Anonymous Benoit Gevaert said...

Beste Koen,

ik hoop van harte dat de vloedgolf aan 'positieve' en een 'hart onder de riem stekende' commentaren en opmerkingen, je van je 'aan de horizon opdoemende midlifecrisisachtige gevoel' hebben verlost ;-)
Allemachtig, er is een hoop volk dat vooraleer het zijn pen in vitriool doopt, eerst een behoorlijke teug azijn, door zijn keelgat giet, om met een geweldig gevoel voor dramatiek (en schabouwelijk nederlands) 'ne keer goe zijn gedacht' te zeggen.
Waarvoor dank allemaal!

Hewel nu is het mijn beurt om mijn gedacht te zeggen !
Koen, je bent een fijne mens! Vooral voortbloggen !

Kunnen we dan nu weer naar de echt belangrijke agendapunten overgaan ?
dankuwel

06 november, 2006 20:58  
Anonymous Anoniem said...

Ook voor mij ben je géén leugenaar beste Koen en ik vind je een fijn mens ( !! ) ,maar...
de vrt-bonzen hebben jou gebruikt en indirect gechanteerd . Je hebt gewoon pech gehad met zulke knie...alhoewel ik niet goed begrijp dat men jouw fundamentele ongeschikdheid --Dr Peers :"Sylvie en Koen zijn niet geschikt voor duurloop."--voor de marathon niet heeft kunnen vermoeden bij de selectie in den beginne !
Ik heb achter jouw uitspraken een ware afstandsloper ontdekt en je zal mits trage opbouw wel kunnen komen tot een driemaal in de week een duurloop .
Vraag maar eens een schemaatje aan Koen .

06 november, 2006 21:04  
Anonymous Anoniem said...

Welwelwel, wat hebben we hier. In de post waar Koen zegt dat hij niet meeloopt in de marathon van NY, is de helft slechte commentaar. En kijk nu! wonder boven wonder! Iedereen is opeens poeslief geworden. Als je iets slechts te zeggen hebt, zeg dat dan, want dat is ook de vraag van Koen. En kwou even nog iets zeggen. Daar is een kerel die u zitten uitschelden heeft een paar posts naar boven, een zekere 'anonnymous'. Effe iets aan die anonymous: Zeg manneke, als ge denkt van hier de slimmerik te komen uithangen, train dan ook maar is een jaar voor de NY Marathon, en we spreken elkaar volgend jaar. Ben jij niet beschaamd van zoiets te schrijven. Geschreven met de mentaliteit van een kind van 7.
Houdt alstublieft u mondje toe als je niets zinnigs te zeggen hebt.

Danku.

06 november, 2006 21:42  
Anonymous Luc said...

Moeten al die denigrerende aanvallen tegen Koen echt?
Focus eerder op Canvas/VRT, die blijkbaar ook een soort van 'Het leven zoals het is' wilde hebben, maar dit enkel durfde met een of andere wetenschappelijke smoes.

06 november, 2006 22:00  
Anonymous Geert said...

Koen,

Je blog was sowieso interessant.
Blijven doen !

G

06 november, 2006 22:11  
Anonymous Assumpta said...

Beste Koen,
Gekwetst worden daar kiest niemand voor. Je hebt het tenminste geprobeerd, je bent uit je zetel gekomen. Ik, start 2 runner sinds maart vorig jaar heb dit jaar de 20 km door Brussel gelopen en ben een paar minuutjes voor jou aangekomen. Op m'n 43 prijs ik mezelf elke dag gelukkig dat ik geen kwetsuur heb en nog kan lopen, op welk tempo dan ook. Laat je niet kisten door die 'echten', ook hun laatste loopdag kan morgen aanbreken.

06 november, 2006 22:36  
Anonymous Anoniem said...

Beste Koen,

ik vind het vooral jammer voor jou dat je de marathon niet hebt kunnen lopen! Vooral als je door de microbe bent gebeten! Ik heb die beet ook al een tijdje en moet zeggen dat ik nu toch braafjes de voorschriften van de trainer volg! En niet meer steeds meer en sneller willen, maar alles op zijn tijd!! Dankzij jou... Maar misschien is dat een magere zure troost! In ieder geval heb je zowel door je deelname als door je blog toch heel wat mensen rondom mij (na al mijn gezaag) finaal kunnen overtuigen om iets te gaan doen, jawel lopen! Maar ieder op zijn eigen tempo en goed luisterend naar zijn/haar lichaam! Daar wringde voor jou jammer genoeg het schoentje! Al die andere poespas is wel te verwachten als de media eraan te pas komt!
Het was een genot dagelijks eens langs je blog te passeren! Mocht je het blijven doen, blijf ik zeker langskomen! Veel succes met de operatie en wie weet...!

06 november, 2006 23:26  
Anonymous Anoniem said...

of Koen er nu sportiever door geworden is, of mensen aan het sporten gezet heeft, of voor amusement gezorgd ... is lichtjes bijzaak als blijkt dat hij de boel bedondert en belazert. toch wel wat gedaald in mijn achting (en dat van die zwijgclausule is nonsens, wat voor meerwaarde werd erdoor bereikt?)

06 november, 2006 23:55  
Blogger Werner (RoadRunner) said...

Beste Bloggers,

Als ik al deze negatieve commentaren lees stel ik mij de vraag, wie van deze mensen al eens 10 Km, een halve marathon, laat staan een hele marathon heeft gelopen???
Het is zeer gemakkelijk om van op uw luie kont kritiek te spuien.

Ik ben verheugd dat dit een documentaire geworden is die de realiteit weerspiegeld. Sorry gasten, maar voor docusoaps met een happy end moet ge bij een andere zender zijn.

Respect aan Koen en alle andere deelnemers!!!

Werner Vanhorenbeeck uit Oudenburg

P.s. kritiek geven en anoniem blijven... dan ben je pas echt een loser!

07 november, 2006 00:29  
Anonymous Anoniem said...

"De dokter wou nog weten of ik mijn gewone werkzaamheden kon verderzetten. Ik dacht van wel. Ik heb hem niet verteld dat bij mijn werkzaamheden volgende week in NY elk gewichtsverlies pure winst is."

welke werkzaamheden heb je dan wel gedaan in New York waarbij gewichtsverlies pure winst is? parasailing?

deze discussie is natuurlijk een storm in een glas water, maar toont tegelijk ook aan waarom professionele journalisten zich beter niet aan bloggen overgeven. vroeg of laat komt er miserie van.

07 november, 2006 02:32  
Anonymous Anoniem said...

beste koen
ik heb begrip voor het feit dat je beslist hebt om niet deel te nemen aan de loopwedstrijd
trouwens het zou zichzelf verbieden deel te nemen
het lichaam kan maar aan wat het aankan
maar dagelijks heb ik te maken met mensen die kwetsuren hebben of andere ongemakken
eerst en vooral mocht men je erop gewezen hebben dat je niet de morfologie hebt om een marathon te lopen en dit is niet beledigend bedoeld maar wel een realistische vaststelling
kort(?) geblokt dit zijn niet de criteria die nodig zijn om lange afstandsloper te zijn of te worden
maar eerder een jogger
als je morfologie niet past bij de sport die je wil beoefenen leidt dit automatisch tot blessures of er is op voorhand een ongemak anwezig zoals een slechte knie en bij zware belasting verergert dit
jammer dat ze je daarvoor niet hebben op getest
shame on you professionele begeleider
wat betreft die leugen als men het zo kan noemen
beste koen je hebt niet de mensen in het ootje genomen maar je hebt jezelf schade toegebracht en een beetje jezelf bedrogen
sans rancune koen
je blijft toch iemand die ik een warm hart toedraag
het moeten niet altijd profs zijn die iets kunnen uitleggen
als je weet wat ik bedoel

07 november, 2006 07:40  
Anonymous eric said...

Ik heb toch ook gemengde gevoelens.
Canvas laat maar 1 blog toe, de blog van Geert moet na een paar maanden opgedoekt worden, dit om er de spanning in te houden. Tot daaraan toe.
De blog van Koen is een succes en het is een duidelijke win-win situatie: Koen maakt uiteindelijk reclame voor het programma, en de blog van Koen wordt door het programma meer populair gemaakt.
Ik begrijp dan ook niet dat Koen op het laastste dan toch dingen moest verzwijgen. Was het dan niet beter geweest, Koen, dat je op 6 september ook besloten had te stoppen met bloggen over de marathon. Zoiets als "vanaf nu mag ook ik niets meer vertellen". Dit was duidelijk en eerlijk geweest.
Nu voel ik me toch een beetje in het ootje genomen.

Maar dat heeft niets met de prestaties te maken, natuurlijk, die mogen er uiteindelijk wel zijn.

07 november, 2006 09:17  
Anonymous Danny said...

Koen Fillet is een dikke lome patattenzak die nooit een marathon had kunnen lopen ! Ik haat hem en ik haat zijn leugens. Danny

07 november, 2006 10:19  
Anonymous John said...

Ik vind dat Koen zich openlijk moet verontschuldigen en de ware reden van zijn opgave toegeven : zijn dik vet lijf ! Hoe kan zo iemand 42 km lopen ?

07 november, 2006 10:20  
Anonymous Anoniem said...

Koen Fillet heeft GELOGEN, GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN,GELOGEN !!!

07 november, 2006 10:27  
Blogger José said...

Koen, wie een beetje gezond verstand heeft en tussen de regels kan lezen wist dat de marathon lopen zo goed als uitgesloten was. Dat gezien je fysieke beperkingen je toch een mooi parcours hebt afgelegd is het bijzonderste. Dit geldt ook voor de 5 anderen die al dan niet geslaagd zijn. De belangrijkste les van dit project is dat regelmatig sporten gezond is en dat excessen zoals marathons lopen of een eenmalig voetbalwedstrijdje spelen na jarenlang niets doen NIET gezond is.

07 november, 2006 10:34  
Anonymous An said...

@John, @Danny, @Els: "een dikke lome patattenzak", "zijn dik vet lijf", "ik haat hem": wel, wel, wel... Zijn jullie niet beschaamd? Je mag best kritiek op Koen hebben, maar moet het zo grof? Heb je er ook wel eens bij stilgestaan hoe mensen die last hebben van overgewicht zich moeten voelen bij dit soort hatelijke opmerkingen? En wordt het geen tijd dat jullie deze hele zaak eens in zijn juiste perspectief gaan zien? Een TV-programma ocharme!

@Koen: proficiat met je prestatie en succes met de knie. Hopelijk zet je je blog verder. Als enthousiaste lezer (en minder enthousiaste loper) hoop ik op de volgende titel: "Van 0 tot 52 boeken"...
Groeten, An

07 november, 2006 10:43  
Anonymous Steven Noels said...

't Is de media die over de media die over de media schrijft. :-)

Euh Koen: samen met Evy (die intussen ook al niet meer loopt, de bedriegster) ben jij er verantwoordelijk voor dat ik overmorgen 30 minuten aan één stuk ga lopen, iets waar ik eind augustus alleen maar kon van dromen.

Bedankt dus voor de inspiratie. Ik hoop dat de verketterden morgenavond rond 18u mee de schoenen mogen aantrekken en ervaren hoe leuk zoiets kan zijn.

07 november, 2006 10:57  
Anonymous AnnAlice said...

http://www.standaard.be/meningen/forum/Index.aspx?pageName=detail&forumId=277677

Koen, ik wilde aan de hele polemiek hier niet meedoen, tot ik op deze poll op de site van De Standaard stuitte. Dit gaat te ver, vind ik!
Ik ben je blog al heel lang aan het volgen, en ik denk dat jou geen blaam treft - Overleven, da's een andere kwestie - en ik ben ervan overtuigd dat die hele zwijgplicht je diep in je maag gezeten heeft. Je hebt het trouwens eens vermeld dat Canvas je het zwijgen had opgelegd. Ik begrijp niet waarom zovelen je dan nu aanvallen.
Btw, ergens (lang geleden) heb je eens geschreven: ik ga zeker naar de start, maar de finish da's wat anders. En als ik jou was, had ik dat ook gedaan. Die brug lopen lijkt me de max van de hele NY-marathon. Jammer dat je het niet kon beleven.
Eerlijk gezegd, voor mij ben je door dit hele gedoe niet minder geloofwaardig geworden, en ik zal elke dag weer je blog met plezier lezen - in de veronderstelling dat je ermee doorgaat natuurlijk.
Spoedig herstel na de operatie!
AnnAlice

07 november, 2006 10:58  
Anonymous Tooghanger stamcafé Koen said...

Koen Fillet heeft GELOGEN en BEDROGEN. Hij heeft zich willen voordoen als een gezond sportman in spé terwijl hij stiekem elke avond zakken chips at en minstens drie Duvels dronk (zelf gezien in zijn stamcafé). Hij wist van in den beginne dat hij mensen bedroog met zijn verzinsels dat hij een marathon ging lopen. Dan moet hij nu verdragen dat hij voor velen flink gedegradeerd is. Ik vind dat hij moet gedagvaard worden voor het internationaal gerechtshof in Den Haag.

07 november, 2006 11:04  
Anonymous De Rechter said...

@tooghanger stamcafé Koen :

niet akkoord, ik vind dat Koen moet gedagvaard worden voor het
Joegoslavië-tribunaal. Dit is een internationaal hof voor het vervolgen van personen die worden verdacht van het schenden van internationaal humanitair recht én voor het verspreiden van leugens en bedrog.

07 november, 2006 11:09  
Anonymous De NAVO said...

@ De Rechter en @ de Tooghanger :

Heren, Koen Fillet mag ons inziens gedagvaard worden voor het internationaal gerechtshof in Den Haag én voor het Joegoslavië-tribunaal. Maar misschien kan er naar analogie met Saddam Hoessein ook een 'uitzonderingsrechtbank' worden ingericht ?

07 november, 2006 11:14  
Anonymous Piet Punctueel said...

Oorlogsmisdaden of oorlogsmisdrijven zijn schendingen van internationale verdragen, zoals de Geneefse verdragen.

In het gemeenschappelijk artikel 3 van de Geneefse verdragen inzake het humanitaire oorlogsrecht, uit 1949, staan daden opgesomd die altijd verboden zijn, ook als het om een niet-internationaal conflict gaat. Die daden zijn onder meer: marteling, verminking, lijfstraffen, het nemen van gijzelaars, daden van terrorisme, genocide, deportatie, 'schendingen van de menselijke waardigheid' waaronder verkrachting en gedwongen prostitutie, plundering en terechtstellingen zonder proces, mits ten tijde van oorlog, en bovendien tegen de Conventies van Genève.

Niet elk misdrijf in oorlogsverband is een oorlogsmisdrijf. Desertie, partij kiezen voor de vijand of met hem samenwerken kunnen misdrijven zijn tegen de veiligheid van de staat. De vijand zal ze niet als misdrijven beschouwen - integendeel. In de crisissituatie die de oorlog is, worden zij vaak ook zwaar strafbaar gesteld, maar in normale omstandigheden worden zij nadien snel vergeten. Dit in tegenstelling tot oorlogsmisdaden die in het internationaal recht en in vele landen niet verjaren en die door beide partijen in de oorlog afgekeurd moeten worden. Tientallen jaren later kunnen zij nog steeds vervolgd worden.

Een oorlogsmisdadiger is, in de officiële betekenis, iemand die tijdens een oorlog of ander gewapend conflict de wetten en gebruiken van de oorlog heeft overtreden. Die wetten en gebruiken staan omschreven in internationale verdragen, zoals de Conventies van Genève.

Mensen die in het kader van een oorlog op grote schaal of op zeer ernstige wijze anderen leed hebben aangedaan, worden ook wel oorlogsmisdadigers genoemd, ook al voldoen hun misdaden strikt genomen niet aan de definitie van oorlogsmisdaden.

Ik denk dat KOEN FILLET inderdaad als OORLOGSMISDADIGER kan beschouwd worden in deze.

07 november, 2006 11:18  
Blogger Dave said...

Mensenlief wat een ongelooflijke heisa zeg! Volgens vele kranten heeft Koen klaar en duidelijk een ZWARE misdaad begaan. Foei foei foei!

Hoe belachelijk en debiel sommigen reageren, ik lach daar eens goed mee.

Koen, ik vond het zeer jammer dat je niet kon deelnemen in New York en hopelijk ben je na de meniscusoperatie eind deze maand snel weer de oude.

Greetz (van een (opnieuw) beginnende loper)

07 november, 2006 11:34  
Anonymous Diane Dietiste said...

Een klein kind zag dat toch van ver dat vadsige Koen geen tien kilometer zou kunnen lopen. Wat een pulp men allemaal op die beeldbuis uitgiet, zeg ! Gelukkig betaalt men geen kijk-en luistergeld meer voor al die prietpraat. En wat Koen Fillet betreft : bij voorkeur dagvaarding voor het Joegoslavië-tribunaal.

07 november, 2006 11:41  
Anonymous Zoon van Milošević said...

@ Diane Dietiste :

Papa Milošević is overleden op zaterdag 11 maart 2006. Rond 10:00 uur werd hij gevonden op zijn bed in zijn VN-cel in het Penitentiair complex Scheveningen. Alhoewel er van uitgegaan werd dat Milošević een natuurlijke dood stierf, werd zijn dood onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut, waarbij een patholoog uit Belgrado aanwezig was. Na dit onderzoek werd geconcludeerd dat de doodsoorzaak een hartinfarct was. Volgens het Joegoslavië-tribunaal leed de voormalige president aan een hartkwaal en had hij last van een hoge bloeddruk. Hij kreeg hier medicijnen tegen, maar deze hielpen niet. Na zijn dood werd bekend dat bij een bloedproef op 12 januari in zijn bloed rifampicine was gevonden; een medicijn tegen lepra en tuberculose dat de werking van medicijnen tegen hoge bloeddruk kan neutraliseren.

IK WIL NIET DAT KOEN FILLET HETZELFDE LOT ONDERGAAT !!!

Maar een zware straf, desnoods huisarrest in de kelder van de VRT, is WEL noodzakelijk.

07 november, 2006 11:49  
Anonymous Karen Vervloet said...

Ik had de voorbije nacht een nachtmerrie over de leugens en het bedrog van Koen Fillet.

Net als Freddy Krueger in de film 'Nigtmare on Elmstreet' liep Fillet overal rond om via alle media zijn leugens te verspreiden.

Ik ben misselijk wakker geworden en ben nu in ziekteverlof.

07 november, 2006 12:10  
Anonymous Karen Vervloet said...

Ik had de voorbije nacht een nachtmerrie over de leugens en het bedrog van Koen Fillet.

Net als Freddy Krueger in de film 'Nigtmare on Elmstreet' liep Fillet overal rond om via alle media zijn leugens te verspreiden.

Ik ben misselijk wakker geworden en ben nu in ziekteverlof.

07 november, 2006 12:10  
Anonymous diane dietiste said...

sorry ik neem dat terug ,
ikzelf ben een vadsige koe , kan geen klanten krijgen omdat mijn smoel vol pukkels staat en moet daarom mijn frustraties hier uiten.
Met het proberen kleineren van anderen probeer ik mijzelf wat beter te voelen , met mijn studies was ik ook maar met mijn hakken over de sloot geslaagd ... ik heb dringen hulp nodig en nood aan waardering ...

07 november, 2006 12:12  
Anonymous karen vervloet said...

ps ik ben eigenlijk misselijk geboren ...
en zeg de laatste tijd alles 2 keer na elkaar ...

07 november, 2006 12:14  
Anonymous karen vervloet said...

ps ik ben eigenlijk misselijk geboren ...
en zeg de laatste tijd alles 2 keer na elkaar ...

07 november, 2006 12:15  
Anonymous Het Advocatenkantoor said...

Met collega confraters van de Balie van Brussel heb ik een suggestie ivm. gerechtelijke procedure jegens Dhr. Koen Fillet :

1/ dagvaarding voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag
2/ dagvaarding voor de correctionele rechtbank van Brussel voor aanklacht 'verspreiden van leugens en bedrog met winstoogmerk'.
3/ oproeping voor de Vlaamse anti-dopingcommissie

Tot hier ons juridisch advies.

07 november, 2006 12:16  
Anonymous Ellen Antheunis said...

Ik val op louche types. Daarom ben ik sinds kort verliefd op Koen Fillet. Hij kan zo schoon ... zo schoon .... liegen en hij is zo schattig als hij weer eens ... bedriegt. Ik adoreer hem. Ik wil zijn muze worden.

07 november, 2006 12:21  
Anonymous Anoniem said...

Dikke, iedereen wist al maanden vooraf dat jij die marathon niet ging lopen. Een blik op je vaak vertoond modderig figuur sprak boekdelen.

Ik vind dat jij je openlijk dient te verontschuldigen, eventueel in een 'Uitzending door derden' op radio en TV.

07 november, 2006 12:25  
Anonymous Anoniem said...

Ps :
ik projecteer mijn tekortkomingen op andere mensen.
Ik durf het alleen anoniem
want ik ben niet om aan te zien.
't is zo gemakkelijk om anoniem te zijn maar eigenlijk ben ik een zielig zwijn.

07 november, 2006 12:54  
Anonymous Het Advocatenkantoor said...

anoniem of een fictieve naam alleen zo durven wij het bekritiseren aan

07 november, 2006 12:55  
Anonymous Ellen Antheunis said...

maar eigenlijk heb ik hem niet vandoen,
want mijn vriend is nog veel erger dan Koen !

07 november, 2006 12:56  
Anonymous Anoniem said...

Koen,

Als zelfs een beetje de spanning erin houden voor een goed Canvas-programma niet meer mag, dan zijn we toch zuur bezig hoor.

Niks van aantrekken zou ik zeggen. Zeker niet van Pol Deltour, voor wie ik wegens hoger genoemde zuurheid in de nabije toekomst een maagzweer voorvoel.

Koen, ge zijt een fijn mens, een echte pro ook - ik mag u in de toekomst ook op televisie graag wat meer horen - en by the way, ge hebt een indrukwekkend mooi huis.

Take care,

Joke

07 november, 2006 13:02  
Anonymous Dirk De Dichter said...

Koen Fillet heeft gelogen en bedrogen. Hij heeft zichzelf in het moeras gezogen.

Nu is hij triest en kwaad, want hij is niet meer van iedereen 'de maat'.

Hij dient zwaar gestraft te worden, eventueel door het springen over 200 meter horden.

Hopelijk zal hij stoppen met zijn bedrog. Of ik duw zijn dikke kop in de smog.

07 november, 2006 13:05  
Anonymous Dirk De Dichter said...

Koen Fillet wou een sportman zijn.
Maar voor een marathon was hij een maatje te klein.

Daarom begon hij te liegen op radio en tv. Hij deed zich zelfs voor als een toffe pee.

Doch weldra werd de waarheid onthuld. Zijn lijf was van iemand die veel te veel smult.

Koen Fillet had criminele daden gepleegd. Vooral zijn leugens, ja dat weegt.

Nu is Koen Fillet de kop van jut.
En staat hij mooi voor schut.

Hij heeft zijn verdiende loon.
En laat ons eerlijk zijn : hij is allesbehalve schoon.

07 november, 2006 13:11  
Anonymous Vrienden van de POEZIE said...

Koen Fillet was een integer en leuk man ten tijde van 'Jongens en wetenschap'. Maar hij nam van de taart steeds een grotere hap.

Daarom werd hij vadsig en dik én kreeg hij een nerveuze tik.

Hij wou absoluut in de media over zijn marathon vertellen. Op den duur begon hij met zijn gezondheidsverhalen anderen te kwellen.

Al snel bleek dat Koen Fillet een verborgen agenda had. Hij wou geen marathon, hij wou dat iedereen hem aanbad.

Toen zijn leugens echter werden onthuld, verwees hij naar zijn pijnlijke knie met die dikke bult.

07 november, 2006 14:10  
Anonymous de marinier said...

Mijn voorkeur gaat uit om Koen Fillet te laten terechtstaan voor de speciale
'uitzonderingsrechtbank' in Irak.

Die zijn bijna klaar met Sadam Hoessein. Daarna kunnen ze aan Koen Fillet beginnen.

Wat hij op zijn kerfstok heeft, is op zijn minst even erg.

07 november, 2006 14:51  
Anonymous Els said...

Allez, die garnaalkroketjes waren dan toch geen reden om u schuldig te voelen! :-) In uw beroep : beter uw knieschijf dan uw stembanden, cheer up!

07 november, 2006 14:56  
Anonymous Anoniem said...

Dingen opzettelijk verzwijgen, is dat niet gelijk te stellen met liegen?

Ik vind idd dat een verontschuldiging, een boetedoening, een mea culpa moet. Niet alleen van Koen, maar ook van het CanvasNethoofd (of werd die reeds weggepromoveerd?).

Een gepaste straf: de marathon op blote knieën!
Aankomst gelijk met de marathon van New York - volgend jaar!

07 november, 2006 14:58  
Anonymous man met goede bedoelingen said...

Ik vind een onmiddellijke arrestatie van Koen Fillet noodzakelijk. Dat hij in de cel naast Marc Dutroux gaat zitten want zijn daden zijn onvergeeflijk.

Een proces lijkt me nutteloos.
Koen Fillet is zo schuldig als Willy Claes, Milosevic, Hoessein, ....

07 november, 2006 15:10  
Anonymous de kok said...

Mensen,

Ergens treft mij laterale schuld. Koen Fillet kwam vaak eten in mijn restaurant en wou vooral vettige spijzen. Ik had hem dat beter geweigerd en in plaats ervan een gezonde groentensalade aangeboden.

De sloten Duvel die hij naar binnen goot, had ik moeten vervangen door zuiver water.

Ik ben in dit alles 'mededader' en wens me uitdrukkelijk te verontschuldigen.

Door mijn schuld is zijn overgewicht nefast geworden voor zijn frêle knieën. Het spijt me.

07 november, 2006 15:18  
Anonymous Nicky Aerts said...

Wat een geleuter allemaal. Dit is net wat Koen Fillet wilt : AANDACHT, AANDACHT, AANDACHT.
Het zou beter zijn hem totaal te negeren en te verstoten uit de maatschappij.

Dat hij ergens als een clochard onder een brug gaat zitten met zijn kapotte knie !

07 november, 2006 15:37  
Blogger freaq said...

Als boetedoening te voet naar Scherpenheuvel, that would be nice :p

Op zijn knieën dan nog! ;-)

07 november, 2006 16:01  
Anonymous Geert Buytaert said...

Ik spreek mij niet uit over schuld of onschuld ...
Dit hele verhaal illustreert maar dat je in één jaar niet niet gauw-gauw een marathonnetje loopt.
De trainingen moet je aanvatten door met respect het hoofd te buigen voor de afstand.

07 november, 2006 16:06  
Anonymous Geert Buytaert said...

En ik wil er toch aan toevoegen dat Koen Fillet vreselijk theater heeft gespeeld.

Een juridisch proces tegen hem lijkt me overdreven. Ontslag op de VRT daarentegen dringt zich op.
Hij heeft elke vorm van geloofwaardigheid verloren.

07 november, 2006 16:12  
Anonymous Anoniem said...

En hij krijgt op deze manier heel wat aandacht...

Koen
Fillet in opspraak na leugen over forfait 'Over Leven'

07 november, 2006 16:13  
Anonymous levensgezel van Koen said...

In bed heeft Koen nochtans weinig last van zijn kapotte knie !

07 november, 2006 16:14  
Anonymous angelique said...

Mensen, ontaardt dit hier niet een beetje? En wordt de discussie stilletjesaan niet verschrikkelijk saai? Samengevat: Koen Fillet heeft de waarheid niet helemaal recht gedaan. Al diegenen die hem vanaf nu een waardeloze vent vinden, komen gewoon niet meer naar zijn blog: waarom zouden jullie je kostbare tijd verspillen aan de leugens van een nepsportman?
Dan kunnen de anderen die weten dat Koen ook maar een mens is en die genieten van de vele leuke en interessante dingen die hij te schrijven heeft, overgaan tot de orde van de dag. En dan gaan de gesprekken hier tenminste weer ergens over.
Als we dat nu eens zouden afspreken?
dankudankudanku

07 november, 2006 16:19  
Anonymous Anoniem said...

Koen is nen ongelooflijke oelewapper. Een kop om stront op te sorteren, en liegen kan em blijkbaar ook. Haal dat gedrocht van de tv aub.

07 november, 2006 16:26  
Anonymous angelique said...

Ik vind zelf ook dat hij ferm gelogen heeft en dat hij op zijn minst een berisping dient te krijgen van de VRT top en de Beroepsfederatie van journalisten.

Maar om hem te dagvaarden voor eender welke rechtbank, dat vind ik buiten proporties.

dankudankudanku

07 november, 2006 16:29  
Anonymous de marinier said...

De Iraakse oud-dictator Saddam Hoessein is ter dood veroordeeld door een Iraakse uitzonderingsrechtbank voor de massamoord op 148 mannen uit het dorp Dujail in 1982. Na de beroepsprocedure zullen deze rechters zonder werk zitten.

Het is dan toch ideaal om Koen Fillet door deze rechtbank te dagvaarden ?

Hij is niet verantwoordelijk voor massaMOORD, maar wel voor massaLEUGENS en massaBEDROG.

07 november, 2006 16:38  
Anonymous Herre said...

maar enfin, waar houden jullie je toch mee bezig? ik zie echt het probleem niet. De deelnemers van Expeditie Robinson verklappen toch ook niet wie er gewonnen heeft als ze terug thuis komen? Die mensen moeten ook braafkes wachten totdat alle afleveringen op tv zijn geweest hoor...

Herman

07 november, 2006 17:13  
Anonymous Nico Torfs said...

@Herre :
goede vriend, maar die deelnemers aan Expeditie Robinson LIEGEN niet.
Ze zwijgen gewoon....
Fillet heeft in tal van interviews weken aan een stuk GELOGEN en BEDROGEN. Dat is toch heel andere koek ! Op TV, op de radio, in tijdschriften hield hij voor alsof hij nog volop aan het trainen was en alsof deelname aan de marathon een zekerheid was....

07 november, 2006 17:21  
Anonymous Frans Van Thienen said...

Ik vind dat Koen Fillet openlijk en nederig zijn excuses moet aanbieden in een live TV toespraak aan de bevolking. En ik wil ook wel eens die 'kapotte' knie zien !
Daarna moet er een referendum komen onder de Vlaamse bevolking of Koen Fillet dient ontslagen te worden of niet. Per slot van rekening wonen we in een democratie. Maar zelf vrees ik het ergste voor hem...

07 november, 2006 17:26  
Anonymous José said...

Ik zou me schamen in de plaats van Koen Fillet. Ik vond hem altijd tof maar nu absoluut niet meer.

07 november, 2006 17:50  
Anonymous Anoniem said...

Koen Fillet is een beroepsjournalist en dat verklaart alle verschil met de deelnemers van bijvoorbeeld Expeditie Robinson...

07 november, 2006 17:58  
Anonymous Danny said...

Een tuchtprocedure om de licentie van beroepsjournalist af te nemen van Fillet zou niet misplaatst zijn. En ook een flinke uitbrander en tuchtsanctie op de VRT mag best.

07 november, 2006 18:07  
Anonymous gestoorde fan said...

In bed zal Koen niet veel last hebben van zijn knie, hoop ik.

07 november, 2006 18:09  
Anonymous Anoniem said...

Zonder dat ik mij wil uitspreken over het feit dat Koen al dan niet gelogoen zou hebben, wil ik even het volgende melden.

1 jaar volg ik deze site nu. aangenaam om te lezen, ook steeds leuk om de over het algemeen plezante en vriendelijke berichten van de lezers te bekijken.

Vandaag staat een bericht over Koen en de hele heisa over zijn niet gelopen marathon op www.vlaamsbelang.be
En hup. Onmiddellijk stijgt de agressie hier, begint men met scheldwoorden te smijten, merk ik grof taalgebruik op.

Plots is dit gemoedelijke 'gastenboek' verzuurd geworden, gedaald naar het niveau van het gastenboek op de blog van Jurgen Verstrepen.

Ik vind dit jammer, zielig en typisch. Stop met deze verzuring.

Danku

07 november, 2006 18:29  
Anonymous Alain M said...

Hallo Koen,
Niets van aantrekken van de negatieve reacties. Schitterende televisie was/is Marathon. Proficiat aan de zes.
En vooral blijven stukjes schrijven, desnoods over koetjes en kalfjes ...
AM

07 november, 2006 20:20  
Anonymous witse said...

Dat Koentje heeft gelogen..dat zijn we toch gewoon van die linkse klojo's.....
liegen en bedriegen...hahahaha.. de paartijkaart van Koentje is Rood....donkerrood..spa.

07 november, 2006 20:42  
Anonymous Floris said...

Waar gaat dit in godsnaam over? Zelfs "de leugen van Koen" is een item in "terzake" en "morgen beter". Ik denk dat niemand echt wakker ligt dat Koen dit heeft verzwegen.

Ik kijk iedere zondag met plezier naar Marathon en voel me zeker niet bedrogen omdat Koen sinds september wist dat hij New York niet zou halen. Het is toch logisch dat de programma makers het liever even verzwijgen. Anders kunnen ze bij de eerste aflevering zeggen dat persoon x,y en z de finish halen en de rest niet. Daar heb je ook niets aan.

Trouwens wordt dat bij verschillende tv-programma's gevraagt om de plot niet te verklappen. Neem nu "de slimste mens", de winnaar is ook al bekend alvorens de finale op tv is. Die wordt dan toch ook niet in de krant bekend gemaakt.

Ik vraag me dus af hoeveel procent van de kijkers dit een probleem vindt.

Floris

07 november, 2006 21:03  
Anonymous advocaat Van de Weyer said...

Met collega confraters van de Balie van Brussel heb ik een suggestie ivm. gerechtelijke procedure jegens Dhr. Koen Fillet :

1/ dagvaarding voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag
2/ dagvaarding voor de correctionele rechtbank van Brussel voor aanklacht 'verspreiden van leugens en bedrog met winstoogmerk'.
3/ oproeping voor de Vlaamse anti-dopingcommissie

Tot hier ons juridisch advies.

07 november, 2006 21:10  
Anonymous Anoniem said...

Mijn mening is dat Koen Fillet dringend dient ontslagen te worden van de VRT. Hij is ver gegaan, zéér ver maar jammer genoeg tijdens het lopen van een marathon.

07 november, 2006 21:12  
Anonymous Sven said...

ik vind de gedichtjes omtrent Fillet wel héél leuk. Hij zal zuur lachen maar ik met mijn collega's niet, hoor.

07 november, 2006 21:13  
Anonymous Anoniem said...

Zonet in "ter zake" zei de netmanager van Canvas Bart de Poot letterlijk : "
Ik denk dat die spanningsveld en de geloofwaardigheid wat voor Cavas en ook voor de VRT een héél belangrijk goed is, en dat dat verkeerd ingeschat is geweest .
En ik denk ook naar de toekomst toe, dat we daar onze conclusies gaan uit trekken. Want ,één zaak is héél belangrijk ,namelijk die geloofwaardigheid die moeten we heel hoog in het vaandel houden
."
M.a.w die man bekend schuld aan het feit dat Koen hier schreef
Canvas dwong me tot zwijgzaamheid.
Ik wou hier maar eens even duidelijk maken dat Koen werd gedwongen tot verzwijgen !!
In de laatste show van 1 november deed Frieda van Wijck er nog een dikke schep bovenop , en ofschoon Koen haar had ingelicht vooraf dat hij niet zou lopen ,besloot Frieda er niet over te spreken dat Koen niet zou meedoen . Integendeel , ze begon over Koen zijn komende marathon te praten en schakelde dan gauw over op de verwonde vinger van Koen .
Men moet hier Koen niks verwijten maar wel die manager en Frieda die Koen in intrede in de laaste show dan nog liet doen met de Sinatra-song : New York New-York . Wat een klucht !!
George

07 november, 2006 21:31  
Anonymous Erik Casteleyn said...

Mensen,
ik vind dat Koen wél heel veel schuld treft ! Hij heeft gelogen, bedrogen. Hij heeft gegokt en verloren. Ik vind zijn ontslag zeer opportuun. Dringend.
Dank voor jullie begrip maar de waarheid gaat boven alles.

07 november, 2006 21:39  
Anonymous moraalridder said...

Als ik 's morgens op Radio 1 Koen Fillet hoor, moet ik braken, krijg ik migraine en accute buikgriep.
Dit allemaal tegelijkertijd.

Hoe kan zo iemand redeneren dat hij recht heeft op een beetje krediet van de Vlaamse luisteraar en/of kijker ? In talloze interviews heeft hij leugens gespuwd. Hij liegt, parallel aan Willy Claes of Bill Clinton destijds. Alleen, ZIJN daden zijn nog veel erger. Afschuwelijk, ik hoop dat mijn kinderen hem nooit horen of zien op TV.

07 november, 2006 21:56  
Anonymous Anoniem said...

aan Koen en alle andere lopers : reality tv is soms wat faken, maar het blijft een topkwaliteitprogramma, echte vrt !! mijn vrouw Els en ik lopen ook weer, en daar is jullie programma niet vreemd aan. proficiat aan jullie allemaal en chapeau voor de coach !!
josse balthasar

07 november, 2006 22:25  
Anonymous Anoniem said...

Marathon

George

07 november, 2006 23:41  
Anonymous Kurt Peeters said...

Het zou van integriteit en eerlijkheid getuigen mocht Koen Fillet zich openlijk verontschuldigen voor de maandenlange opeenstapeling van leugens. Hij is veel te ver gegaan in het wanhopig reflecteren van leugens op radio, tv en in de geschreven pers.
Dan moet hij nu niet schrikken dat hij alle drek over zich heen krijgt.
Eigen schuld, dikke bult.

08 november, 2006 00:46  
Anonymous een slachtoffer van leugens said...

Ik overweeg bij de onderzoeksrechter in Brussel klacht met burgerlijke partijstelling neer te leggen jeggens de heer Fillet.
Betichting : oplichting (artikel 496 van het Strafwetboek).

08 november, 2006 00:52  
Anonymous Bob Troch said...

Onbegrijpelijk ook dat Koen Fillet niet geopteerd heeft om de marathon in een rolstoel af te legggen. Dan had zijn knie bespaard gebleven en zou hij bij velen in achting zijn gestegen.

08 november, 2006 01:08  
Anonymous Anoniem said...

Ja, in deze tijden nogal een vrij belachelijke post van onze Koen..

08 november, 2006 04:16  
Anonymous hilde said...

Volgens mij zijn al die anonieme galspuwers vlaams blokkers, verzuurd en dom. Zullen we ze maar negeren verder?

08 november, 2006 07:32  
Blogger Gerald said...

Meniscusgate

Ik ben Gerald Dewaele conservatief mediawachter en weiger om verzuurd genoemd te worden zoals Hilde Said (waarschijnlijk allochtoon en geadopteerd aan haar achternaam te zien !).

Ik heb al de laatste dagen deelgenomen aan het debat dat ik ondertussen meniscusgate ben gaan noemen gezien de maatschappelijke relevantie Niet onterecht worden grote woorden bovengehaald, als staat hier de geloofwaardigheid van canvas op het spel. De directeur die zijn fout toegeeft en zich verontschuldigd bij de meerwaardezoeker. Beste vrienden als meerwaardezoeker vraag ik hier formeel voor de oprichting van een onderzoekscommissie die de beschuldigden onder eed kan verhoren. En gezien ze Tony Mary zaliger hebben buitengesmeten is dit soort dingen nu strategisch en wil ik de voorzitter van de Raad van bestuur of neen beter nog de Minister van Media Geert Bourgois een verklaring horen afleggen in het parlement over deze zaak. Hij is eindverantwoordelijk en moet zijn conclusies trekken. Na de niet splitsing van BHV en het ontslag van Tony Mary gaat hij hier voor de 3 de keer dik uit de bocht !

Dit is te ernstig om zo te laten, dit moet onderzocht worden tot op het bod ! Ik verwacht als conclusie minimaal een commissie voor de ethiek onder het gedeelde voorzitterschap van Professor Vermeersch en Hugo Coveliers, die commissie kan oordelen over de moraliteit van kandidaten.

Voorlopig stel ik voor dat Mr. Fillet wordt geschorst met behoud van het loon, maar geen contacten meer mag onderhouden met zijn mededaders, dus ik pleit voor vrijlating onder strikte voorwaarden met als begeleidende maatregel de electronische enkelband. Ik kan meneer Fillet verzekeren dat hij het volste vertrouwen kan hebben in het onderzoek. Ik stel ook voor van hem niet naar Dendermonde of Latin te sturen, want daar is het binnenkort weer opendeurdag.

Ik denk dat we verder moeten onderzoeken of we in deze meniscusgate of er hier sprake is van verregaande normvervaging, slechte informatiehuishouding en voorliegen van het publiek zodat dat nog enkel gebeurd in staten zoals Kazachtstan worden vervolgd. Ik vrees dat Belgie weer een aantal plaatsen zal zakken op de lijst van de meest corrupte landen ter wereld en dat we binnenkort ook Congo (nu democratisch) zullen moeten laten voorgaan.

Ik zou het op prijs stellen dat we deze breed maatschappelijke discussie niet verder uitstellen tot na de verkiezingen zodat we evt. maatregelen kunnen laten nemen bij de regeringsvorming. Het is te hopen dat de franstalige socialisten die nog vrij zijn daartegen niet gaan dwarsliggen.

Blij mijn ei hier kwijt gekunnen te hebben en in de hoop dat Mr. Fillet hieruit zijn conclusies zal trekken en de eer aan zichzelf zal houden. Ik denk dat een tocht door de woestijn of de steppe van Ruppelmonde minstens 42 kilometer zal zijn.

Hopende een positieve bijdrage aan het debat te hebben gehad en stees bereid om deel te nemen aan de debatten in Morgen Beter of op de stoel te komen zitten bij Siegfried (voor Rik Torfs is het nog wat vroeg) verblijf ik.

Gerald Dewaele
At Your Service
http://gerald-dewaele.blogspot.com

08 november, 2006 09:42  
Anonymous hilde said...

Aan Gerald Said,
als je spreekt zoals je schrijft zak dan maar door de grond van schaamte, zoveel fouten! En ga een eindje lopen, werkt goed tegen verzuring!

08 november, 2006 10:02  
Anonymous Frank SCHRAM said...

Achteraf is het allemaal gemakkelijk spreken, hadden de makers geweten wat ze nu wisten ze zouden het anders gebracht hebben, ik ben er van overtuigd.
Maar waarom niet 1 extra uitzending bij maken, waarin de kijkers gewezen wordt op alle mogelijke fysische gevaren. Een marathon lopen zonder training of beperkt één jaar "kan" eventueel schadelijk zijn.
Wijs er de mensen op dat vooreerst jullie reeds op aangepaste loopschoenen liepen (persoonlijke schoenen); dat er een duidelijke medische opvolging was; dat jullie met hartslagmetersliepen; maar ook dat je niets mag "overdrijven", TE is TEVEEL. Kijk naar de 20 km van Brussel Sylvie STOPT, (op aandringen van de trainer) omdat ze iets voelt. Medische kwetsuren worden daardoor vermeden. Ik ben van mening dat indien Koen nu weet wat hij weet hij waarschijnlijk in de 20 km van Brussel misschien ook beter had gestopt met lopen.
Het feit dat hij 'dacht' meer te kunnen dan zijn lichaam aankon in de 20 km heeft het verdere verloop geblokkeerd.
Een goede raad voor alle kijkers is mijn inziens, en mogelijks ook een opdracht van de programma makers, als je "pijn" voelt STOP en haal er medisch advies bij, laat nazien wat er mis gaat, negeer NIET de signialen van het lichaam.
Gezonder leven, lopen, of andere sport doen is belangrijk.
Daarom vond ik het spijtig en had ik liever gezien dat ze dit hadden eruit geknipt dat , toen Koen niet meer mocht lopen hij het zwemmen en fietsen niet geestig vond.
Zwemmen is zeer gezond en zeker aan te raden. (gelukkig hebben we hier in vlaanderen sportland waar Evy Gruyaert - PS zij heeft duidelijk gemaakt dat men beter STOPT met lopen indien dit medisch niet verantwoord is)
Tot slot wens ik iedereen veel SPORT genot.

08 november, 2006 10:08  
Anonymous Peter Schellemans said...

@Gerald :

ik geef u volledig gelijk. Doch, een schorsing met behoud van loon lijkt me een veel te lichte straf.

Ik heb de verschillende mogelijkheden tot rechtsprocedure ten laste van dhr. Fillet geïnventariseerd. Mijns inziens is de verstandigste oplossing om zijn onmiddellijke aanhouding te bevelen, overwegende het gevaar op collusie en hergebruik van zijn modus operandi.

Na zijn arrestatie dient hij overgeleverd te worden aan het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, al waar een deskundig rechtscollege zal oordelen over schuld of onschuld. Gedurende de periode voor en tijdens zijn proces dient dhr. Fillet in voorhechtenis te blijven.

Een alternatief kan zijn om de rechtsgang te laten verlopen door de uitzonderingsrechtsbank in Irak. Hooguit binnen 2 weken is het rechtscollega klaar met Sadam Hoessein. Aansluitend zou het proces jegens Dhr. Fillet beginnen.
Een prima opportuniteit en win-win situatie voor alle partijen (qua timing en money saving).

In elk geval kunnen de feiten zoals gepleegd door dhr. Fillet niet geseponeerd worden. Het staat dhr. Fillet vrij zichzelf te verdedigen op tegenspraak in Den Haag of in Irak of zich te laten bestaan door een internationaal juristenteam.

08 november, 2006 10:11  
Blogger pietel said...

Ik vind dat Koen een eigen cross-mediaal programma moet krijgen.

En leugens bestaan niet op televisie, net zomin als waarheden. Enkel entertainment.

En Marathon was entertainment van het betere genre, met een fijne "loopt hij of loopt hij niet" spanningsboog.

08 november, 2006 10:13  
Anonymous Hilde said...

Ok, ik geef toe. Koen heeft ernstige feiten gepleegd kwestie leugens en bedrog. Maar aanhouding, uitlevering, voorhechtenis ??? Dat gaat toch allemaal té ver. Eenvoudig ontslag om dringende reden op de VRT lijkt me voldoende.

08 november, 2006 10:13  
Anonymous Pieter Jacobs said...

Gisteren waren Koen's leugens een rubriek in 'Terzake' en in 'Morgen Beter'. Wat jammer dat Koen niet de ruggengraat had zich persoonlijk te verdedigen. Hij hield het bij een telefonische interventie vanuit New York.

Volgens mij durft hij niet terug te keren naar België omdat de volkswoede te hoog oplaait. En allicht is hij bang om aan de grenscontrole in Zaventem gearresteerd te worden.

Ik vind dat Koen überhaupt zijn verantwoordelijkheid dient te nemen door zichzelf aan te geven bij de Belgische politiediensten.

Ik vernam in de media dat hij getrouwd is en kinderen heeft. Wat een schande voor hen te vernemen welke feiten hun papa gepleegd heeft !

08 november, 2006 10:21  
Anonymous Igor Tresjnov said...

Информационный ресурс создан при финансовой поддержке
Федерального Koen Fillet агентства
по печатии массовым коммуникациям !

08 november, 2006 10:37  
Blogger Gerald said...

@Peter Schellemans
@Hilde die het niet gesnapt heeft !

Beste Peter, ik vind wel dat je te ver gaat om het internationaal te trekken, we moeten opletten dat wel Vlaanderen niet te kijk zetten voor de internationale gemeenschap, zeker niet op het moment waarop we lid zijn van de permanente veiligheidsraad. Daar pleit ik er toch voor om gewoon de discussie hier te voeren. Karel De Gucht is niet de juiste man (olifant) in de porcelijnkast.

@hilde

Ik vind het bespottelijk dat je niet ingaat op de kern van de zaak en mij uitlacht met mijn dysleksie, dat is heel erg klein ! Een beetje lopen zeuren over verzuring dat is een beetje platekes Hilde, dan heb ik meer respect voor Pieter, die wel te ver gaat om bij terugkomst een arrestatie uit te voeren.

Groeten Gerald,

Bezoek mijn blog op ...

http://gerald-dewaele.blogspot.com/2006/11/minuscusgate-en-goed-begin.html

08 november, 2006 10:50  
Anonymous Peter Schellemans said...

Noodzakelijkerwijs dient er jegens Koen Fillet een Europees aanhoudingsbevel en een bevel tot aanhouding bij verstek (ook internationaal aanhoudingsbevel genoemd) uitgevaardigd te worden.

Het juridisch proces kan plaatsvinden in Den Haag.

Een proces als dit tegen Koen Fillet is niet nieuw in de recente geschiedenis. Eerder waren er de processen van Neurenberg, waarin werd afgerekend met kopstukken van het Derde Rijk, waarover overigens wel wordt geschreven, dat die processen plaatsvonden in naam van de "Victor's Justice" - ofwel, dat er was geïmproviseerd met het putten uit de voorhanden zijnde rechtsbronnen, bij gebrek aan een kant-en-klaar procesrecht.

Op het proces tegen Koen Fillet is de kritiek denkbaar dat er, zeker internationaal, geen eenduidigheid heerst over antwoord op de vraag, naar wíens of welk recht er nu eigenlijk geprocedeerd wordt. Kort gezegd: er is ruimte voor twijfel: het is onduidelijk of er beroep kan worden gedaan op geldend recht dat tot zulke straf strekken kan.
De feiten werden namelijk gepleegd, enerzijds in België en anderzijds in de V.S.A. Welk rechtssysteem is dan van toepassing ?

Daarom wordt gezocht naar internationale criteria ter berechting van plegers van misdaden als leugens en bedrog. Het zou namelijk kunnen blijken dat naar geldend internationaal recht het vinden van een passende straf aan de rechters is voorbehouden.
(vgl.: Statute Of The International Tribunal (Adopted 25 May 1993) [2], waarin expliciet gesteld wordt dat het Tribunaal geen straf kan opleggen die gevangenisstraf overstijgt)

08 november, 2006 11:11  
Blogger Gerald said...

@hilde,

Beste Hilde, kan je evt. je negatief gedrag omzetten in een positieve bijdrage en me even aanwijzen waar evt. fouten staan in mijn artikel, dan kan ik die verbeteren.

Steeds bereid tot wederdienst.

PS: ik heb reeds het woord miniscus, zoals wij dat bij ons zeggen veranderd in meniscus (opgezocht in wikipedia)

Weet jij ook ik evt. een foto bij op mijn blog kan zetten, want ik ben nieuw in bloggen.

http://gerald-dewaele.blogspot.com/2006/11/meniscusgate-en-goed-begin.html

Groeten,

Gerald

08 november, 2006 11:14  
Blogger Gerald said...

@Peter Schellemans

Beste Peter, we moeten natuurlijk alles binnen proportie houden. De internationale gemeenschap gaat gewoon focussen op de knie van Koen en niet op het de feiten zelf !

Het gaat om een principe en die zijn heilig. Maar wat gaat de media doen er een karikatuur van maken en daarop beginnen te hakken.

Dus eigenlijk ben ik het wel met je eens, maar je gaat te ver ! Ik gun het Koen ook niet dat hij op CNN of mijn favorite zender Foxnews zijn verhaal kan doen, dat zou teveel eer zijn, voor de man die de integriteit van Vlaanderen heeft aangetast !

Bedankt ook voor al de steunbetuigingen die ik gekregen heb op mijn blog.

http://gerald-dewaele.blogspot.com/2006/11/meniscusgate-en-goed-begin.html

Groeten,

Gerald
http://gerald-dewaele.blogspot.com/

08 november, 2006 12:00  
Anonymous Peter Schellemans said...

@Gerald en elke lezer :

ok, ik zal niet verder aandringen op internationale vervolging jegens Koen Fillet.
Maar op zijn minst gaarne ontslagprocedure bij de VRT. Aangezien hij kinderen heeft mag hij een ontslagvergoeding krijgen, maar niet aan de riante kant.
Hij mag niet op zijn lauweren rusten. Hij kan nog altijd voor een vrije radio gaan werken of een zeezender opstarten. Indien hij het medium radio beu is, kan hij in de Colruyt aan de kassa gaan werken. Of gelet op zijn robuust figuur kan hij portier van een discotheek worden.

08 november, 2006 12:19  
Anonymous Henk said...

Laatste nieuws :

Laurette Onkelinckx vraagt om Koen Fillet te laten opsluiten in Dendermonde voor 3 weken.

(Dat is goed voor de statistieken : minstens 1 die niet gaat lopen).

08 november, 2006 13:17  
Anonymous Paul M. said...

Mag ik voorstellen om zondag aanstaande in Brussel een witte mars te houden ? Zo zullen de wanpraktijken van Koen Fillet aan de kaak worden gesteld en zal hij niet ongestraft kunnen blijven.
Graag samenkomst om 13 uur aan het Noord Station. Allen welkom !

08 november, 2006 13:25  
Anonymous Anoniem said...

Het programma 'Marathon' is een verdienstelijke poging om wetenschappen op een aantrekkelijke manier dichter bij de mensen te brengen. Het zou jammer zijn mocht deze rel de geloofwaardigheid van dit programma in het gedrang brengen.

Eén ding staat vast: de communicatie voor en na het incident is verkeerd aangepakt: bij het terugzien van het interview met Koen in de Laatste Show gaan je tenen krullen. Er is een duidelijk verschil tussen'niets zeggen' ofte zwijgen, en het zeggen of suggereren dat je iets gaat doen, terwijl je weet dat je dit niet gaat doen.

Dat is 'liegen', in dit geval om beste wil, maar het blijft de waarheid geweld aandoen. Fillet had moeten wegblijven uit de De Laatste Show, en indien de redactie van dit programma op de hoogte was, had ze hem niet moeten uitnodigen, ofwel op de rooster leggen.

De communicatie na het bekend geraken van de feiten was verre van optimaal, en gaf de indruk van ‘hier probeert men wat te verbergen…’ Als er iets is wat journalisten ophitst, is het dat wel…

Wat ervan uit de VRT werd gecommuniceerd, is niet wat je van een net voor meerwaardezoekers verwacht: een programma met wetenschappelijke ambities vergelijken met een ‘whodunit’ als Morse, tjonge. Wat in TerZake was een schoorvoetend en weinig overtuigend excuus. Crisiscommunicatie laat je beter over aan professionals.

En Koen? Zijn inzet voor het project verdient alle lof. Maar zijn geloofwaardigeheid kreeg een ferme deuk. Hopelijk herstelt die snel, zoals zijn knie.

08 november, 2006 14:03  
Anonymous Anoniem said...

Aan bovenstaande wil ik toevoegen dat een VRT tuchtprocedure tegen Koen gepast is. Misschien zelfs ontslag want Koen heeft alle geloofwaardigheid verloren.

08 november, 2006 14:12  
Anonymous Dikke Van daele said...

Wie de blog wat gevolgd heeft wist dat het er maar met een zijden draadje aanhing of Koen de marathon zou lopen. Hij mocht geen duurlopen doen, moest trainen op de fiets enzovoort.

Persoonlijk vind ik dat hij een leugenaar is, dat hij bedrog heeft gepleegd, dat hij verdorie met overheidsgeld naar NY is gevlogen zonder dat het nodig is …

Koen verdedigt zich door te zeggen dat hij nergens heeft gelogen. Dat hij alleen sommige dingen heeft verzwegen. Nu ja, whatever, ik heb gisteren de aflevering van de "Laatste show" herbekeken.

Koen, Koen, Koen, ... als dat geen liegen is, hoe noem jij het dan ?

08 november, 2006 14:18  
Anonymous Karel said...

Sjonge jonge. Sommige mensen reageren alsof Koen zou beweerd hebben dat er ergens massavernietigingswapens liggen, die er niet liggen. Of dat er een imam in Brussel 9000 Euro opstrijkt voor zijn 16 kinderen, terwijl die imam niet bestaat. Sommige mensen kunnen me toch een eindje zagen over niets.

08 november, 2006 15:16  
Anonymous Pascal Tallon said...

@Karel :

de feiten gepleegd door Koen Fillet zijn zeer ernstig te noemen.
Op zijn minst zijn deze feiten correctioneel strafbaar voor een Belgische rechtbank. Maar ik stel voor Koen Fillet te laten berechten voor de uitzonderingsrechtbank in Irak. Na het hoger beroep van Saddam Hoessein zit er een deskundig rechtscollege klaar om een vonnis te vellen ivm. de daden van Koen Fillet.

08 november, 2006 15:32  
Anonymous Yves Deckers said...

Met oplichting wordt een welbepaalde aanslag tegen materiële voorwerpen, eigendom van een ander, bedoeld. Een oplichter zal zich een eigendom laten overhandigen door gebruik te maken van bedrieglijke handelingen of praktijken die van aard zijn om het slachtoffer over te halen om zijn eigendom (meestal geld!) af te geven, iets wat het slachtoffer anders niet zou hebben gedaan. Het slachtoffer wordt dus bewust misleid door de oplichter.

Als je deze definitie leest, kan ik maar 1 dingen concluderen --> Koen Fillet IS SCHULDIG. Hij is gratis en voor niks naar NY in USA gevlogen, heeft gratis en voor niks gegeten en geslapen. Voor zijn optredens in de Laatste Show heeft hij voordelen in natura ontvangen. Dus, hij heeft zich wel degelijk financieel verrijkt.

08 november, 2006 15:38  
Blogger pietel said...

Ik denk dat het tijd wordt om de comments te sluiten.

Sommige mensen hebben teveel tijd om hun vrijheid van meningsuiting in de praktijk te brengen.

En slechts een deel van de meningen is interessant, relevant of toont enig sprankeltje intelligentie.

Jammer dat de grootste jammeraars meestal het luidst klinken. Het internet zou een toffe plek zijn zonder hen.

08 november, 2006 15:47  
Blogger Gerald said...

Ik blijf denken dat er een signaal moet worden gegeven dat dit niet kan. Misschien is Koen Fillet ook een slachtoffer en daarom vraag ik een onafhankelijk onderzoek door een commissie voor de ethiek ofwel door de mediaraad. Laat slimme koppen zoals Professor Brouckaert of Professor Vermeersch daar hun hoofd over breken en duidelijk grenzen afbakenen voor de toekomst.

Misschien kan Koen er vanaf komen met gemeenschapsdienst en een publieke verontschuldiging ?

Steeds bereid tot wederdienst.

08 november, 2006 15:58  
Anonymous Frederique Impens said...

@Gerald :

Niet akkoord met de lichte straf.

De tuchtprocedure voor een beroepsjournalist moet in overeenstemming worden gebracht met de moderne opvattingen over het publiek belang bij de beroepsuitoefening door journalisten. Deze nieuwe tuchtprocedure is het resultaat van de werkzaamheden van een gezamenlijke werkgroep van de verschillende beroepsverenigingen.
Het voorstel vormt en positieve evolutie in het tuchtrecht. Men doet een zeer verdienstelijke poging om een goed gestructureerde en transparante procedure uit te bouwen. Op dit moment wordt het wetsvoorstel besproken in de Kamercommissie Justitie. Helaas lijkt de Franstalige socialisten de hervorming tegen te werken. Bij de eerste vergadering over dit voorstel besliste de Commissie Justitie in de Kamer kort na het kerstreces hoorzittingen te houden.

Op zijn minst zou Koen Fillet om dringende redenen de laan moeten worden uitgestuurd. Uit medelijden met zijn onschuldige kinderen zou ik pleiten dat hij OCMW steun kan genieten. Ik sluit niet uit dat een strafrechtelijke procedure parallel aan deze tuchtprocedure kan worden geïnitialiseerd.

08 november, 2006 16:11  
Anonymous Guy Vleugels said...

Wat een hetze hier, zeg. Laat Koen Fillet zich in zijn miserie wentelen. Maar geef hem niet wat hij zo gaarne verlangt : aandacht.
Laat hem alleen achter, echter stillekes in een gracht of onder een brug of zo. Jammer voor zijn levenspartner die dat moet ervaren na zoveel jaren huwelijk.

08 november, 2006 18:29  
Anonymous jan said...

Ik hoop dat al die commentaren die het over straffen hebben, er eens serieus mee aan het lachen zijn.
Anders is het wel droevig.

08 november, 2006 22:10  
Blogger Sponzen ridder said...

Vreemd opstootje toch (sinds wanneer is Koen Fillet in deze hoedanigheid een "journalist"?), het lijkt hier wel een scene uit InDeGloria. Ook wel alsof er mensen zijn die zoeken naar revanche.

Mij leek het op het eerste gedacht *evident* dat op deze blog niet eens vermeld zou worden wie van de 6 de marathon nu zou uitlopen. Anders is de lol van het TV programma er toch af?? Ik vind het jammer dat ik het nu gelezen heb.

Voor de mensen die dol zijn op woorden als "leugenaar" "bedrog" enzo, zou ik graag eens een documentaire zien over het maken van een reality soap (bv. de Pfaffs die een bepaalde scene 4 keer opnieuw naspelen; de Stanleys die terug op het vliegtuig stappen om wat afleveringen te tapen; ... )

ps: Als straf zou ik graag zweepslagen zien.

08 november, 2006 22:44  
Anonymous apostel said...

Ik vind dat Koen moet worden gestenigd.

09 november, 2006 09:59  
Anonymous huisarts Ceulemans said...

gelezen op : http://nl.wikipedia.org/wiki/Pseudologia_fantastica

Pseudologia fantastica, (grieks: pseudo - vals logos - spreken, woorden) ook wel (eigenlijk onjuist) genoemd pseudologica fantastica, is een psychische ziekte waarbij herinneringsvervalsingen zodanig een eigen leven gaan leiden, dat ze duidelijk niet meer overeenkomen met de waarheid. Voor de lijder is het echter wel waarheid, hij gelooft erin en zal heftig zijn eigen onwaarheden bevestigen en verdedigen.

Iedere persoon stelt zaken achteraf beter voor dan ze zijn. De wegens disfunctioneren ontslagen werknemer houdt zichzelf en anderen voor dat hij en zijn werkgever er samen een punt achter hebben gezet omdat de verhouding verstoord was. De afgewezen verliefde houdt zichzelf voor dat zijn geliefde hem niet afwees, maar er nog niet klaar voor was. Door zichzelf dit maar vaak genoeg voor te houden, gaat men in de eigen leugen geloven, en wordt de leugen waarheid.

Voor de pseudologische leugenaar loopt dit proces volledig uit de hand. De geflipte medische student maakt zichzelf wijs dat hij een goede dokter is, de afgehaakte juridische student denkt een advocaat te zijn, de mislukte student lucht- en ruimtevaarttechniek claimt de grootste internationale ruimteprojecten begeleid te hebben. Het extreemste voorbeeld is een lijder die zichzelf inbeeldde een beroemd psychiater te zijn, en een congres voor psychiaters wist binnen te komen. Stuk voor stuk geloofden ze hem. Een ander geval was een in zijn carrière gefrustreerd persoon, die zich inbeeldde van allerlei vorsten en koningen, waaronder de Capetingers, af te stammen. Hiervoor knutselde hij zelfs een stamboom in elkaar. Voor buitenstaanders al dan niet doorzichtige leugens worden vaak tot vervelens toe herhaald. Door het zelfvertrouwen dat ze uitstralen doordat ze niet beseffen dat ze liegen kunnen uit deze patiënten oplichters en kwakzalvers voortkomen.

Resultaat is dat een aantal mensen uiteindelijk ook wel gelooft in de verhalen van de persoon, maar dat er ook een aantal zijn die er dwars doorheen prikken. De pseudologia fantastica patiënt zal er namelijk niet over aarzelen om werkelijk ieder middel te gebruiken om zijn verhalen te ondersteunen, ook de middelen die zeer eenvoudig te controleren zijn. Iemand die in de waan is een hoogleraar te zijn, zou bijvoorbeeld kunnen beweren vele boeken geschreven te hebben. Dit soort dingen zijn aanvoudig na te kijken via bijvoorbeeld het Internet. Mensen die dit dus doen en die niet weten dat de patiënt lijdt aan pseudologia fantastica zullen dit dus als glashard liegen ondervinden, wat een zeer negatief effect op de omgang met elkaar kan hebben.

Deze ziekte dient niet te worden verward met pathologisch liegen, een psychische ziekte waarbij men de onbedwingbare drang heeft te liegen. De pathologische leugenaar weet dat hij liegt, de pseudologische leugenaar zegt slechts dat wat voor hem de waarheid is..

Besluit : KOEN FILLET IS ZIEK !

09 november, 2006 11:30  
Anonymous Tom Willems said...

Vrienden,

Ik heb de ganse polemiek gevolgd en ben verplicht te reageren.
In de eerste plaats heb ik respect voor Koen want hij heeft toch de 20 kilometer van Brussel gelopen.
Dat op zich is al een puike prestatie. Jammer genoeg werd begin september de diagnose ivm zijn knie geveld. Dat Koen 'verplicht' was om twee
maanden te verzwijgen dat hij de marathon niet zou lopen, aanvaard ik als excuus.
Waar Koen spijtig genoeg in de fout is gegaan, is door het verstrekken (op vrijwillige basis) van allerhande interviews
in de pers en media. Dat was volstrekt op eigen initiatief en werd niet door Canvas opgelegd.

Conclusie :
1/ zwijgplicht is fout van Canvas
2/ extra bedrog op TV, radio en in geschreven pers is fout van Koen

09 november, 2006 12:09  
Anonymous Geert B. said...

Ik denk niet dat Koen Fillet ZIEK is. Hij heeft het opzettelijk en met voorbedachte rade gedaan. Hij dient een zware sanctie te krijgen.

09 november, 2006 12:29  
Anonymous Anoniem said...

Koen,

Niets aan de hand, man.
Goeie gast.(punt)

rp

10 november, 2006 21:51  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home