vrijdag, augustus 01, 2008

Op

Bongobon op. Hilversum bleek de ideale uitvalsbasis voor Amsterdam en Utrecht.


In Utrecht woont Dick Bruna. Ze hebben niet op zijn overlijden gewacht om een museum aan hem te wijden. Met kleine kinderen moet dat fan-tas-tisch zijn. Als je een grote mens bent, kan je beter dat bijna kubusvormige boekje kopen over Bruna's leven en werk. In het museum is ongeveer hetzelfde te zien, maar dan opgehangen aan haakjes aan de muur.

We moeten nog eens terug naar Utrecht, want in het Rietveld-Schröderhuis zijn we niet geraakt. Dat had met prioriteiten te maken: er moest nog een lamp worden gekocht. Dat was dringend en dat Rietveldhuis blijft nog wel even staan. Kent u dat? Bij stukjes en beetjes verbouwen en op de duur niet meer merken dat er nog een paar plinten ontbreken en dat er nog een kamer is die slechts door een peertje wordt verlicht? Dat is nu afgelopen ten huize f.

Labels:

5 Comments:

Anonymous luc said...

wilt u aub een fotootje nemen en op je blog zetten,
t'is hier van hetzelfde,en maar niks vinden
ikzelf vind dat een luxeprobleem,maarja in een gezin van (ent'zijn geen kleintjes meer) moet er iemand het spit zijn

01 augustus, 2008 14:58  
Blogger koen fillet said...

@luc. Een beschrijving, is dat ook goed? Zo'n klassieke melkglazen bol aan een metalen staaf. Sober. Maar wel buitenproportioneel: 50 cm doormeter. Twee stuks. Qua schending van de privacy volstaat dit, dunkt me.

01 augustus, 2008 15:08  
Anonymous luc said...

yes yes dat zal ik laten zien aan de patrons;
jou reactie natuurlijk
schending van de privacy,dat ken ik
25 jaar zit mijn (ons) kot al vol
wacht maar tot de kinderen groot worden.
prettige vakantie ,pak er maar weken van
luc
ganbbkq
ga naar de bank voor de vakantie?

01 augustus, 2008 15:20  
Anonymous Anoniem said...

als je dan toch nog terug mag naar Utrecht breng dan ook maar een bezoekje aan het Nationaal orgelmuseum --- mocht je daar al een beeld van ouwbolligheid bij krijgen --- helemaal niet
http://www.museumspeelklok.nl/

03 augustus, 2008 10:45  
Blogger JeMaMuse said...

Het Nijntje-museum met kleine kinderen? In één woord: hartverwarmend! En ik spreek als ervaringsdeskundige - wat dat konijntje teweeg kan brengen bij een klein meisje van (toen) 2 jaar. Het is nu 2 jaar geleden dat we er met onze oudste dochter waren en binnenkort gaan we terug, met de jongste er bij (nu bijna 2). Wij zijn fan!

04 augustus, 2008 11:53  

Een reactie posten

<< Home