dinsdag, augustus 19, 2008

Nul


We zien Nigeria voor de tweede keer scoren en we zijn blij.
Nul medailles, dat is ook een manier om je als land te onderscheiden. Als Tia een beetje mee wil werken, moet dat lukken.

Labels: ,

13 Comments:

Anonymous Wim said...

Ze kunnen nog altijd brons halen he.

19 augustus, 2008 14:30  
Anonymous Anoniem said...

Zegt iemand die vorig jaar nog een marathon wou lopen.

19 augustus, 2008 17:48  
Anonymous Alcyon said...

Ik moet bekennen dat ik mij een beetje schuldig voel aan het verlies van de Duivels... De weinige keren dat ik op tv naar een match kijk - meestal omdat mijn interesse eens gewekt is na een zegereeks, zelden dus - verliezen ze altijd. Ik heb ze nog nooit zien winnen. Ik breng hen ongeluk, denk ik.

19 augustus, 2008 18:09  
Blogger koen fillet said...

@Anoniem. De tijd gaat snel, het is bijna twee jaar geleden, dat marathongedoe. Vorig jaar liep ik de 20km van Brussel. Het jaar daarvoor ook.

19 augustus, 2008 18:22  
Anonymous Anoniem said...

@koen fillet
En wat brengt dit jaar en de volgende jaren ???

BV

20 augustus, 2008 00:39  
Blogger koen fillet said...

't Is maar om de vier jaar OS, hé anoniem.

20 augustus, 2008 00:45  
Anonymous Anoniem said...

Proficiat Koen met je "Belgische mediareactie"! Stel je eens voor: je werkt lange tijd naar iets toe en dan kan je het volledige doel niet bereiken door één of andere reden. Herkenbaar? Hoe voelen die mensen zich als ze geconfronteerd worden met cynische opmerkingen van schippers-aan-wal?

20 augustus, 2008 08:06  
Anonymous . said...

@ anoniem: ik kan mij vergissen, maar ik denk dat Koen nooit de pretentie had om een marathon te winnen. Ik herinner me een motto van "gezonder leven".

Ik vraag me ook af waar wij, Belgen, inwoners van één van de allerkleinste landen in de wereld, de pretentie vandaan halen om op de Olympische Spelen medailles te gaan opeisen! Een hoop mieren die op een olifant kruipt en de bovenste mier aanspoort met "wurgt hem, Prosper!"

Ik prijs me gelukkig dat ik in een land woon waarin er geen atletenfabrieken bestaan. En ik weet dat jij niet wil weten hoeveel van die medailleatleten er illegale middelen gebruiken die (nu nog) niet traceerbaar zijn.

Ik heb soms medelijden met mensen die zich laten meesleuren in de rattenrace die 'topsport' heet, maar meestal irriteren ze me, omdat ze hele dagen radio naar de kloten helpen met eindeloos monotoon gezeur.

20 augustus, 2008 09:58  
Blogger Lope de Aguirre said...

Sven Nys mag van mij een medaille halen, maar enkel en alleen omdat hij een vriendelijke vakidioot is. Belg zijn heeft daar niets mee te maken.

20 augustus, 2008 15:27  
Blogger peren said...

@lope de aguirre

Het wordt inderdaad tijd dat het BOIC daar rekening mee gaat houden bij het uitzenden van atleten, met de graad van vriendelijke vakidiotie.

20 augustus, 2008 23:28  
Anonymous Anoniem said...

Idiote Belg of niet,
ik was toch enorm fier toen ik daarnet Tia haar gouden medaille zag halen! Wat een ontlading achteraf van Tia en een geweldige prestatie dat ze daar heeft neergezet! Knap werk Tia, zou ik zo zeggen... En het is heus niet omdat wij zo'n klein landje zijn ,dat we niet mogen tonen dat er ook bij ons topatleten kunnen zijn! Met het 'op pensioen' gaan van Kim Gevaerts zijn we weer een knappe atlete kwijt en dan mogen we fier zijn op degenen die we nog over hebben: Tia bijvoorbeeld.

(Even een reactie van een onsportieve belg)

23 augustus, 2008 22:41  
Blogger koen fillet said...

Ik heb met een krop in de keel zitten kijken. En het viel me op dat de commentatoren het te pas en te onpas over de Belgische meisjes hadden. Ik heb er niet op gelet en nu is het te laat, maar zeggen ze tegen mannelijke atleten jongens? Of heten die mannen?

23 augustus, 2008 22:47  
Anonymous . said...

@ anoniem: fier? Op iemands anders' pluimen ben jij fier? Rare jongens, die sportliefhebbers!

Ik hoop in elk geval dat achteraf niet blijkt dat die sympathieke dames (eventueel onbewust) vanalles tot zich genomen hebben dat niet koosjer is. Ik hoop het echt. Sinds Museeuw sta ik immers van niks meer te kijken!

24 augustus, 2008 11:51  

Een reactie posten

<< Home