woensdag, juni 13, 2007

Freya


Dat Freya Van den Bossche een kattebelletje schrijft aan Vande Lanotte, en daarin haar twijfels uit over dat toekomstige fractieleiderschap, alla. Maar dat Vande Lanotte dat papiertje laat slingeren, daar moet je echt een verstrooide professor grondwettelijk recht voor zijn.

Journalisten van De Morgen en De Standaard raapten het op, en die van De Standaard hebben het in de krant gezet.

Wilde Geruchten heeft vanmorgen met Bart Brinckman gebeld, politiek redacteur van De Standaard. Brinkman had het voortdurend over Freya dit en Freya dat, Freya zus en Freya zo. Voornaam. Dat stoorde me lichtjes. Niet voldoende om er op de radio een opmerking over te maken, maar toch. Ik denk niet dat hij dat zou doen als het over Bruno Tobback zou gaan. Het lijkt mij ook geen zaak van vrouwen versus mannen: ik hoor nooit iemand Fientje of Caroline of Kathleen zeggen.

Ondertussen heeft Freya laten weten dat ze de taak van oppositieleider niet op zich zal nemen.

Labels: ,

9 Comments:

Blogger tv said...

Nu ja, ze vraagt er wel zelf een klein beetje om, zie bijvoorbeeld www.freyaweb.be (Ook als je www.freyavandenbossche.be in je browser typt, word je naar FreyaWeb doorgestuurd)

13 juni, 2007 16:24  
Anonymous Swa said...

Volgens mij is dit gewoon een andere manier ( cfr.gesneden brood, wespen, pannekoeken,kevers...)om aan de ontslagnemende voorzitter te laten weten dat de bestelde hoeveelheid groeihormoon en Epo niet op tijd kan geleverd worden.

13 juni, 2007 22:58  
Blogger karen said...

een stukje van de verklaring is misschien dat ze zichzelf wilde zijn en niet dochter-van?

(klopt nog niet, hoor... "Mevr de minister freya" is eigenlijk ronduit belachelijk)

14 juni, 2007 11:02  
Anonymous Els Van Eeckhaut said...

Allez nu. Ik heb dat ook gehoord en ik vond het zeer aangenaam dat hij zo warm over de minister sprak. En trouwens..heel de wereld zegt Freya tegen Freya, enkel in het journaal zou ik dat vreemd vinden. Haar site heet ook Freyaweb. Neen, ik vond het van beide kanten een goed gesprek! Beter niet te veel over jammeren achteraf;-)

14 juni, 2007 15:23  
Anonymous Anoniem said...

Al dan niet in de hand gewerkt: Freya Van den Bossche blijft nog altijd minister, en ik vind dat een journalist toch altijd enige afstand moet laten blijken. Dus ben het eens met de heer Fillet.
Katrijn

14 juni, 2007 16:17  
Anonymous Anoniem said...

Een vaststelling:waarom hebben de journalisten van 'De Morgen' deze toch wel belangwekkende tekst niet in de krant gezet?Was die tenandere ook niet op een blaadje van een atoma-schriftje geschreven?
Wat Bruno Tobback betreft stellen we vast dat die zeer tevreden is met zijn nieuwste aanwinst Margaretha Guidone.Hij vraagt niet naar andere schouderklopjes.
Marie-José

14 juni, 2007 19:25  
Anonymous Kaat said...

@ anoniem. omdat De Morgen nogal socialistisch is op ideologisch vlak en niet de meest harde kriticasters zijn van de sp.a (om het plat te zeggen: tis un sossuhgazèt)

14 juni, 2007 21:01  
Anonymous Anoniem said...

@kaat:ik heb de echte reden gevonden in deze verklaring : de tekst was maar een kattebelletje dat gretig werd gebruikt door een vuilnisbakjournalist om een gevallene nog eens extra na te trappen. Ik concludeer hieruit dat een bepaald weekblad dan veel vuilnisbakjournalisten moet herbergen na wat we in het verleden moesten lezen over de atoma-schriftjes.
Marie-José

14 juni, 2007 22:11  
Anonymous LucGanesha said...

en ik die dacht dat "De Standaard" een kwaliteitskrant was

16 juni, 2007 00:47  

Een reactie posten

<< Home