woensdag, februari 18, 2009

Test, één twee. Test. Test.

Alles wat op Facebook verschijnt wordt eigendom van Facebook. Dus heb ik de automatische link tussen mijn blog en FB verbroken. Allez, dat hoop ik toch. Want een toppunt van helderheid is de FB-besturing niet.

Labels:

7 Comments:

Blogger Peerke said...

Ah, nu snap ik de oorverdovende stilte die hier de laatste tijd heerst. Facebook heeft toegeslagen. Het zwarte gat dat alle energie en tijd opslokt.

18 februari, 2009 08:21  
Anonymous Swa said...

Mijn vrouw is ook een facebook- gebruiker Koen. De mannen van facebook zijn ze deze morgen komen opladen. Ze is nu facebook-eigendom geworden. Ik weet nog niet of ik in beroep ga gaan.

18 februari, 2009 09:19  
Anonymous ivo victoria said...

he Koen, dat is niet helemaal waar. Jij blijft eigenaar van je content en alle bijhorende intellectuele rechten. Wel geef je - door te publiceren - Facebook een non-exclusieve licentie (die vervalt zodra je de content van je pagina verwijdert) om je content te gebruiken op allerlei manieren (ook commerciele exploitatie) zolang het maar verband houdt met de promotie van Facebook zelf (dus geen verkoop aan derde partijen bvb.) Dat moet je natuurlijk nog altijd maar willen maar zolang ik geen in 47 landen vertaald Nobelprijswinnaar Literatuur ben, maak ik me er niet te druk om. Overigens is een tip ook: niet je volledige post importeren maar je rss-feed zo afstellen dat alleen de eerste paar zinnen gepubliceerd worden op je Facebook pagina: genereert traffic naar je blog en maakt de content voor Facebook waardeloos.

18 februari, 2009 10:25  
Anonymous Kristof said...

ik snap eigenlijk niet goed wat het probleem zou zijn met de nieuwe FB-TOS; deze blog kan je dan ook beter stopzetten, want ook deze gegevens worden ergens bijgehouden. En of er iemand nu een fotootje van mij en mijn geboortedag bijhoudt in amerika... frankly, i couldn't care less...

Maar FB zag blijkbaar wel de bui al hangen en heeft zijn oude condities terug bovengehaald om de nieuwe versie even te kunnen herbekijken in functie van het protest;

18 februari, 2009 10:29  
Blogger jevski said...

Eigendom. Het gaat in dit kapitalistisch bestel over niets anders. Eigen-dom !

18 februari, 2009 13:16  
Blogger Heleen said...

"eigendom is diefstal" Pierre-Joseph Proudhon zei het lang geleden al. In deze voelt het o niet waar?

19 februari, 2009 16:37  
Anonymous nobeat said...

@ivo victoria
de nieuwe voorwaarden vervalt dit zelf als jij je gegevens /data offline haalt mag FB ze blijven gebruiken

23 februari, 2009 14:05  

Een reactie posten

<< Home