zaterdag, januari 31, 2009

Dendermonde is Gaza niet

Een jongen met kortsluitingen in zijn hoofd. Zot en zonderling en in het bezit van een mes. Resultaat: drie doden, waarvan twee kinderen.

Hooggeplaatste heren, helder van geest en volkomen bij hun verstand. Ze nemen een weloverwogen beslissing. Resultaat: dertienhonderd doden, waarvan vierhonderd kinderen.

Gaza is erger want Gaza is geen incident.

Ik vond Anciaux niet zielig. Deze week toch niet.

Labels:

5 Comments:

Blogger jevski said...

Kortsluiting ter hoogte van witte boorden is normaliteit geworden. Nor-mal. Nor-mâle ook.

31 januari, 2009 12:42  
Anonymous Pris said...

Ben het he-le-maal met je eens. Maar het rare is dat ik een soort gêne ondervind als ik met deze redenering onder de mensen durf komen. Zo ver is het dus gekomen... Jammer.
Ben ook geen grote fan van Bert, maar nu krijgt hij toch wel onterecht de halve wereld over zich heen.
De waarheid kwetst...

31 januari, 2009 21:08  
Anonymous Anoniem said...

Velen zijn zo hardvochtig geworden. Zo ook K.Cools in 'de ochtend' van radio1 die een interview afnam van een kankerpatient en haar prompt vroeg of dat onheil geen politieke recuperatie was. Dan wordt men stil en onrustig tegelijk als men zelf reeds twee jaar met deze afschuw gekonfronteerd is. Zal de VRT zo dapper zijn hiervoor excuses te plaatsen?
JM

31 januari, 2009 22:52  
Anonymous Anoniem said...

dat de nieuwsdienst zich bezighoudt met nieuws,maar niet met persoonlijke vete's en mensen in een verkeerd daglicht te stellen.
ik heb zo de indruk dat iederen wil opvallen en ruzie stoken.
cd's opleggen lijkt mij voortaan een goed alternatief!
gij koen zijt nog ne lieven,proficiat

02 februari, 2009 09:33  
Anonymous . said...

Ik treed je volmondig bij, Koen.

En ook voor wat Pris stelt, heb ik veel sympathie. Als je Anciaux durft te verdedigen in deze zaak, krijg je al snel "Bert den blèter" toegebeten.

Verder: ze gaan van crèches nu gevangenissen maken ("beter beveiligen"). In plaats van wat te doen aan de manke psychiatrische hulpverlening in dit land.

Een impressie: Kind & Gezin heeft voor heel Vlaanderen 12 bedden voor jonge moeders met een postnatale depressie. Met die 12 bedden kan men jaarlijks 60 moeders opvangen. Da's ergens tussen de 0,5 en de 1% van de behoeften. 99% van de jonge moeders met een postnatale depressie moet maar een andere oplossing zien te vinden...
(Eén en ander staat in deze publicatie, al moet je er wel een beetje voor rekenen.)

03 februari, 2009 16:35  

Een reactie posten

<< Home