maandag, september 01, 2008

Suikerheuvel

De dood van Jean Marie Berckmans is niet alleen voor de literatuur een groot verlies, ook voor de radio. Berckmans luisterde intensief naar Radio 1. Dat bleek uit zijn veelvuldig gemail, en af en toe belde hij ook.

Een eresaluut. Zijn laatste boek heette Je kunt geen twintig zijn op Suikerheuvel. Die zin had Neil Young eerder al gebruikt.

Labels: , , ,

5 Comments:

Anonymous Io said...

Young heeft die zin dan weer ontleend aan de klaagzang van Mozes, toen die met twee stenen tafelen onder de arm de berg Sinaï afdaalde.

01 september, 2008 19:05  
Anonymous karl said...

Voor mij één van de meest memorabele interviews in wijlen Levende Lijven. Profetische titel trouwens.

Over radioprgramma's gesproken, voor koebellen zit er een prachtige kudde in één van liedjes op Stephan Eichers Engelberg, waar Manu Katché zich uitleefde met alle bellen. Alleen heb ik de cd niet meer, en weet ik niet hoe je mp3s maakt. Jammer.

01 september, 2008 20:08  
Blogger koen fillet said...

Die CD kan ik wel vinden, denk ik, in de VRT-CD-o-theek.
En mp3'tjes maken, komaan. Ik kreeg een paar dagen geleden telefoon van een tegen het pensioen aan-klinkend mevrouwtje, dat ook niet uit de voeten kon met geluidsopnames. Ik heb haar wat moed ingesproken en de volgende dag zat er een geluidsbestand van haar in de mailbox. Geen mp3, een wav-bestand. Gemaakt met de standaard windows geluidsrecorder. Te vinden langs het pad "alle programmas/bureauascessoires/entertainment/geluidsrecorder. Veel succes.

01 september, 2008 22:33  
Anonymous gijs said...

Tel- en e-mail-fanaten zijn als de eerder vermelde neusvliegen : individueel niet onsympathiek, maar als ze met duizenden zijn ..

01 september, 2008 23:29  
Anonymous Fons said...

Ik verkies hic et nunc boven postuum eerbetoon, laat staan eresaluten. Vandaar : blijf nog even bij ons, Koen, en blijf mening radio-1-luisteraar verblijden met de jouw typerende openhartige zachtmoedigheid, mild gepeperd met een dissonante noot.

Ja, stel dat ik jou postuum deze hulde zou brengen.

02 september, 2008 01:49  

Een reactie posten

<< Home