maandag, juli 07, 2008

Bart De Wever in de CCCP

Een programma op zondagochtend om 9 uur, daar luistert geen kat naar, dacht ik. Dat is nog erger dan een programma op zondagnacht om 23 uur. Maar kijk, bij Het Nieuwsblad hebben ze een journalist die al wakker was.

(Volgende week is mijn gast Lisbeth Imbo. De week daarna Rafke van de Paranoiacs. Zondag vier: Wim Helsen. En vanaf week vijf neemt Friedl' het van me over. Zet uw wekker.)

Labels:

19 Comments:

Anonymous Stinus said...

Altijd al geweten geweten dat er geen verschil was tussen de sovjetunie en een vrt-redactielokaal. En zie! Ik vernam ook dat Jan Eelen het doet met Caroline Gennez. Is dat dan zoiets als "Man bijt paard"?

07 juli, 2008 08:33  
Anonymous Dagkaart said...

Heel boeiend programma.
Waarom nachtradio maken Koen?

Het zijn zulke programa's waar je ijzersterk in bent. En vooral de venijnige opmerkingen om Dewever toch een beetje weerwerk te bieden in zijn poging om zijn gedachtengoed sympathiek te maken.

07 juli, 2008 09:42  
Anonymous marc said...

wel koen ... ik wist niet dat jij dat presenteerde, maar het stuk met de oostenrijkse volksmuziek heb ik in mijn ontwaakproces bewust meegemaakt (wat een intro's hebben de mannen daar!) ...

07 juli, 2008 10:17  
Blogger koen fillet said...

Voor dat fragmentje zijn de Austria Freunde boos op mij, Marc. De minachting van Koen Filet, tegenover de duitstalige volksmuziek, dan heb ik het nog niet over schlagers, was hier zeker misplaatst.

Minachting? Ik? Doen alsof ik het maar niks vind, dat wel. Om Bart Dewever de kans te geven mij met alles wat hij in huis heeft te overtuigen dat die muziek goddelijk is. Dat is geen minachting, beste Freunde, dat is mijn beroep

07 juli, 2008 10:50  
Anonymous Nico said...

Ik heb het ook gehoord en vond het best ok. Alleen raar dat een politicus niet over 'politiek' mag praten. Bij Lisbeth Imbo dus niets over journalistiek. Bij Wim Helsen geen humor en Rafke mag niets over muziek zeggen.. Euh?

07 juli, 2008 12:38  
Blogger koen fillet said...

@Nico. Je zal gemerkt hebben dat we het wel over politiek hebben gehad. Over grote principes, niet over het dagelijkse gehakketak à la BHV. Daar had ik een goeie reden voor: het gesprek was vrijdagnamiddag opgenomen. De kans was reëel dat er zich tegen de uitzending op zondagochtend een doorbraak of een definitieve breuk zou voordoen. Dan zou een gesprek over concrete politiek onuitzendbaar geworden zijn. Vandaar.

07 juli, 2008 13:01  
Anonymous Nico said...

Ok. Alle begrip hoor. Maar op een bepaald moment zei je iets in de trant van... "Ik ga dat nog een paar keer moeten zeggen waarschijnlijk." Vandaar mijn kleine ergernis. Maar zoals ik al schreef. Ik vond het best ok. Ik ben blijven luisteren ook al is BDW nu niet mijn favoriet politicus. Dat zegt toch iets!

07 juli, 2008 13:16  
Anonymous SWA said...

Ik was nog niet zo goed wakker Koen, maar ik vond het gesprek iets 'ontwapenend' hebben...en ontwapening is toch een activiteit om toe te juichen dacht ik zo.
Het zou nog beter zijn moesten zo'n babbels "live en rechtstreeks" op een zondagochtend worden uitgezonden Koen, zelfs ongeschoren.

PS. Mooi en overtuigend wederwoord op die Austria-Freunde-kritiek !!!

07 juli, 2008 14:28  
Blogger koen fillet said...

't Is dat ik hier net verklapt heb dat het neplive was. Ik durf te betwijfelen dat je dat zondag gemerkt hebt, Swa.

07 juli, 2008 14:39  
Anonymous Benoit said...

Bestaat er kans dat dit PodCast gewijs beschikbaar wordt?
Livestream durft al eens een probleemke veroorzaken?

07 juli, 2008 15:49  
Anonymous Katrin said...

Lieveke, weet je dan niet dat de betere helft van de wereld wakker is op zondagmorgen om 9 uur. Het betere vierde deel luistert zelfs naar de radio, ja zelfs radio 1. En nu is het dan aan u, zeker?

07 juli, 2008 23:51  
Blogger koen fillet said...

@Luc. Ik heb jouw twee laatste comments verwijderd, want een of andere internetgeest had ze van "Derek Ogilvie" naar "Bart De Wever in de CCCP" getoverd. Bij Derek hoorden ze thuis, hier pasten ze als kut op Dirk.

08 juli, 2008 08:44  
Anonymous luc said...

ok
met alle respect
toch was het menens
luc

08 juli, 2008 15:28  
Anonymous Anoniem said...

toch graag een mening, dank
maar ja
swoit

08 juli, 2008 15:32  
Anonymous . said...

Dewever kwam mij sympathieker over dan mij lief was. Deze week werd ik door Le Soir herinnerd aan zijn fratsen ivm de voor hem irritante excuses van Patrick Janssens t.a.v. de joden. En dat was een moment dat ik ervoer als moeten kiezen tussen de cholera en de pest: Le Soir of Dewever.

10 juli, 2008 23:27  
Anonymous ivo victoria heeft een nieuwe weblog - kom kijken (en pas uw rss feed aan) said...

ik durf het haast niet te zeggen, maar ik was erbij, op die sovjet-reis. dewever zat bij mij op school, of ik bij hem - de geschiedenis zal het duidelijk maken. dirk tieleman was om onduidelijke redenen onze reisgids maar hij had gelukkig zijn verrukkelijke dochter katia meegenomen. anyways, ik heb toen ook een horloge gekocht - en ontzettend veel goedkope champagne gezopen. dit, uiteraard, louter ter informatie.

13 juli, 2008 14:18  
Blogger koen fillet said...

Wij willen, Ivo, vooral graag weten of dat horloge nog tikt.

13 juli, 2008 14:21  
Anonymous ivo victoria said...

ik geef er de voorkeur aan die spanning vast te houden totdat ik, als het god moge believen, nog eens op de reyerslaan moet zijn.

15 juli, 2008 17:55  
Anonymous . said...

De VRT-studio's, het Lourdes voor alles wat kosteloos hersteld moet worden? ;-)

16 juli, 2008 12:33  

Een reactie posten

<< Home