woensdag, juni 11, 2008

Examen

(Kind 1) blokt gedragswetenschappen. Hoe oud ben jij alweer, papa, ik vergeet dat altijd. In haar leefwereld is alles boven de achtien oud.


Ik geef antwoord naar waarheid. Vijfenveertig. Dan zit je nét in de fase van de late volwassenheid, doceert ze, een fase die wordt gekenmerkt door integriteit en wanhoop. Volgens de theorie van Erik Erikson, zegt ze er nog bij.

Ik heb haar geantwoord dat de juf gedragswetenschappen niet eens de moeite heeft gedaan om een geloofwaardige naam te bedenken voor die verzonnen theoreticus van haar. Erik Erikson? Dat geloof je toch niet, (kind 1), dat er iemand bestaat die Erik Erikson heet? Een psycholoog dan nog, psychologie is geeneens een wetenschap.

Wanhoop, ik? Pfoe...

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hey Koen, als het je een troost mag zijn: het is integriteit OF wanhoop, dat laatste indien je er niet in geslaagd zou zijn die integriteit te bereiken... dus je kan weer op beide oortjes slapen.

11 juni, 2008 10:12  
Anonymous Anoniem said...

is wetenschap dan wel 'wetenschap'?

11 juni, 2008 14:37  
Anonymous Anoniem said...

Psychologie is gewoon toegepaste (neuro)biologie. Biologie is gewoon de toegepaste chemie van de levende natuur. En chemie is het gedeelte van (of de afscheuring van) de fysica dat de processen bestudeert waarbij nieuwe stoffen gevormd worden. Fysica is op haar beurt de empirische filosofie van de natuur. Waarom dit hokjesdenken? Vroeger gooide men alle wetenschap samen en noemde men het geheel filosofie.

11 juni, 2008 19:18  
Anonymous Anoniem said...

Mmmh, het zal aan het ziek zijn te wijten zijn zeker: achtTien.

11 juni, 2008 20:10  
Anonymous Kaat said...

Helaba, psychologie is wel een volwaardige wetenschap =)

14 juni, 2008 00:24  

Een reactie posten

<< Home