donderdag, november 08, 2007

De historische stemming


Het gaat me om dat meisje met de koptelefoon. Ik zie ze die ochtend voor haar kleerkast staan en zorgvuldig haar outfit samenstellen: een zwarte broek, een geel t-shirtje en een rood dingeske daarover.

Chapeau! Of misschien gepaster na deze stemming: hoed!

Labels: ,

7 Comments:

Anonymous JokeS said...

ergens hoop ik dat ze vlaamse is... (al is het maar om duidelijk te laten merken dat niet alle Vlamingen zo negatief zijn tov België)

08 november, 2007 14:28  
Anonymous HannahE. said...

@ Jokes: Inderdaad, toen ik de foto zag, ging me net hetzelfde door het hoofd! Het zou nog iets zijn waar ik toe in staat ben, ik vind het alvast een geslaagde combinatie én ik sta vooral achter het idee dat er achter zit.

08 november, 2007 16:08  
Anonymous Chris said...

Ja dat is een niet-opdringerige manier om je mening te laten blijken, alle respect daarvoor.

Ik heb eerlijk gezegd wel het gevoel dat er heel wat Vlamingen zijn die graag eens een zwarte broek en een geel hemd zouden willen aandoen maar dat niet goed durven. Pro-Belgische uitingen en driekleuren zijn bon ton maar wie zich openlijk uitspreekt voor een confederaal of zelfs onafhankelijk Vlaanderen wordt toch sneller scheef bekeken. Terwijl ook dat legitieme, democratische wensen zijn. Toch?
Ook opvallend is dat Wallonië en Brussel vol Belgische vlaggen hangen, terwijl je Vlaamse leeuwen alleen ziet op kermiskoersen en VB-congressen. Volgens de polls en de verkiezingsuitslag leeft het gedachtengoed nochthans bij veel Vlamingen. Komt dat door die schaamte om met de foutere types uit de Vlaamse Beweging geassocieerd te worden? Is er nog schuldgevoel blijven hangen uit WOII?

08 november, 2007 16:58  
Blogger Choinowski said...

Ik ben meer bezorgd om het cholestrolgehalte van de 7de meneer van links...

08 november, 2007 19:31  
Anonymous Stinus said...

Misschien had de juffrouw 's morgens wel koffie gemorst op haar zwarte trui... Maar als jij hier al blij mee bent, het weze je gegund hoor-) Vive la belgique, koenraad!!

09 november, 2007 21:18  
Anonymous Stinus said...

@chris: nee hoor, het is gewoon door types als onze groene jongen hier (u weet wel, de politiek-correcte Vlaming die met graagte de hele Vlaamse Beweging degradeert tot schuimbekkende VB'ers) dat je op je tellen moet passen als je iet of wat de Bewuste Vlaming uithangt.

09 november, 2007 21:28  
Anonymous Dagkaart said...

Scherp gezien Koen,

Ik meen ook gezien te hebben dat Jean-Marie Dedecker de hele tijd zijn vinger/hand opstak en deed alsof hij lid was van de commissie en dus mocht stemmen.
Hij zat ook netjes in het vizier van de camera. Showman 1ste klasse.

10 november, 2007 22:49  

Een reactie posten

Links to this post:

<< Home