zaterdag, juni 03, 2006

Ondankbare.


Gesprek aan de kassa van de Colruyt:
Kassier: Amai, dat gaan jullie vandaag allemaal toch niet meer op krijgen?
Annemie: En volgende week staan we hier weer met zo'n volle kar.
Kassier: Ah, trouwe klanten. Jullie krijgen van mij vijf procent korting.

Zomaar. Zonder bonnen of spaarkaarten. Ik betrapte mezelf meteen op de gedachte dat Colruyt die vijf procent dus pijnloos kan missen. We hebben altijd teveel betaald. Ondankbare ik.

5 Comments:

Blogger Wim said...

Wat ?!? 5 procent ?

Was het geen 3%, Koen ?

Colruyt heeft namelijk de gewoonte om, telkens er een lang weekend is (zoals het Pinksterweekend) aan haar klanten 3% korting toe te kennen op de aankopen die enkele dagen voor of na dat weekend worden gedaan. Zogezegd om de klant te 'vergoeden' voor het feit dat de winkel een dag gesloten is en de daarbijhorende 'ongemakken'.

In principe moet je daarvoor een bon voorleggen die je als klant toegezonden krijgt (als je bent geabonneerd op de Colruyt-reclame). Ik heb echter ook al ondervonden dat het Colruytpersoneel zo vriendelijk is om die korting quasi 'automatisch' toe te kennen, ook zonder vertoon van de bon.

Tja. En als Colruyt deze korting al pijnloos zou kunnen missen, hoe zit het dan met de andere verkopers ? Colruyt komt immers keer op keer als goedkoopste uit de bus bij prijsvergelijkingen...

Overigens wil ik je, ietwat laat maar daarom niet minder gemeend, alsnog feliciteren met het uitlopen van de 20K van Brussel. Ik vond het alleen een beetje jammer dat je toch geen 97,5 kilo woog. Dàt had de prestatie nog zoveel knapper gemaakt.

Voor het overige wens ik je een spoedig herstel toe, alsook het nodige relativeringsvermogen. Ik denk dat het allemaal wel goed komt.

Hoe meer blogs ik zoal lees van lopers, hoe meer ik er stilaan van overtuigd geraak dat pijn bijna inherent is aan het (langeafstands)lopen. Op dat vlak is lopen echt wel confronterend.

04 juni, 2006 00:04  
Anonymous Anoniem said...

Die 3% korting geeft Colruyt omdat ze op die manier op extra (personeels) kosten besparen om op een feestdag te moeten openen, zoals andere winkels doen.

04 juni, 2006 12:45  
Anonymous Frans said...

Voorlopig ga ik naar de Aldi! Het is dan wel "Olé" ipv "Leo", je betaalt er minder voor "sehr gut"-kwaliteit!

04 juni, 2006 14:51  
Blogger Lou said...

In "Het geslacht Depauw" heet dat gewoon BV-korting, Koen. (o;

04 juni, 2006 15:16  
Anonymous Anoniem said...

Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen.
»

22 juli, 2006 00:36  

Een reactie posten

<< Home