vrijdag, april 25, 2008

Flor twee


Nogmaals: geen compassie met Flor. Wat hij heeft uitgespookt geeft geen pas. Maar hoe komt dat nieuws in de gazet, vroeg ik me maandag af. Is het de politie zelf die dat lekt?

Ja, weet ik ondertussen van collega's met een krantenverleden. In het geval van Flor heeft de politie zelfs twee keer gelekt: eerst stuurde een agent een email naar een journalist van het Belang van Limburg, vervolgens belde die journalist om bevestiging te krijgen en een tweede politieagent heeft die gegeven. Twee keer fout.

Wat lees ik vandaag in zowat alle kranten: een man uit Maaseik zit dronken achter het stuur en verklaart "dat hij maar zoveel heeft gedronken als Flor Koninckx." In De Morgen, pag 8, staat er nog een zinnetje bij waaruit wij leren dat de politie persagentschapje speelt: "De lokale politie Maasland maakte dat nieuws donderdag bekend."

Labels:

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hebben flikken dan beroepsgeheim? In de medische sector moet je een eed afleggen, en schending van het beroepsgeheim wordt zwaar bestraft.
Me dunkt dat iemand dronken achter het stuur aantreffen vooral de fout van die zatte mens is, niet van de flikken. En iemand als Flor zou beter moeten weten! Hij gaf zelf toe 5,6 glazen wijn op te hebben... hoe dom ben je dan om toch achter het stuur te kruipen?
H.

25 april, 2008 15:28  
Blogger koen fillet said...

Het zal nog niet zijn dat de flikken beroepsgeheim hebben. Ik ben allesbehalve een jurist, maar ik heb toch al eens horen waaien dat elementen uit een dossier die openbaar gemaakt worden, voor de rechtbank niet meer bruikbaar zijn. Of zoiets.

25 april, 2008 18:18  
Anonymous . said...

Ooit een inbraak meegemaakt waarbij ik de inbrekers kon betrappen. Ik moest de benen nemen, werd met de dood bedreigd. De inbrekers waren brutaal genoeg om de buit niet te laten liggen.

Achteraf stond op de gemeentelijke site van de politie een bericht waarin gesteld werd: "De eigenaar betrapte de inbrekers op heterdaad, er was geen buit." Ga dàn maar eens uitleggen tegen je verzekering dat er wèl een buit was!

25 april, 2008 18:52  
Anonymous . said...

Intussen ben ik wel benieuwd of onze vriend Flor voor of tegen de 0,2-promillegrens is...

25 april, 2008 18:55  
Anonymous Anoniem said...

Lekken,lekte,gelekt.Gewoonlijk wordt dat op een andere manier geduid als het die media beter uitkomt.Men spreekt dan (bijna dagelijks) 'we hebben kunnen inkijken'.Deze manier van lekken oogt veel braver en wordt niet meteen geassocieerd met persagentschapje spelen.
jean

25 april, 2008 20:58  
Anonymous Anoniem said...

Beroepsgeheim geldt voor hulpverleners t.o.v. patienten. Er staan zware straffen op want zonder beroepsgeheim is een vertrouwensrelatie onmogelijk. Als Flor met een alcoholintoxicatie in het ziekenhuis was terechtgekomen zou niemand hierover mogen "lekken", op straffe van ontslag en rechtsvervolging.
Verkeersovertredingen vereisen geen beroepsgeheim, de kranten staan er alle dagen vol van!

26 april, 2008 02:52  
Blogger Marc Vanfraechem said...

Flor zijn advocaat in "Ongehoorde meningen".
Terecht veroordeelt Mr. Wallyn elke verklikkersmentaliteit, en zeker die van politiemensen. De meester was daarbij ook nog grappig, maar helaas feitelijk onjuist toen hij het onderwerp "kliklijnen" aansneed. Hij dacht aan wijlen de kliklijn van het Vlaams Belang, als een soort van historisch beginpunt, een keerpunt in de geesten.
Velen echter zullen zich nog herinneren hoe de voorganger van SP-a-voorzitster Gennez, prof. Johan Vande Lanotte, toen nog minister van Binnenland …aan de postbodes de semi-officiële rol van informant wilde toebedelen. Dat voor een jurist!
De geschiedenis van het klikken begint dus niet waar meester Wallyn haar wil laten beginnen.

26 april, 2008 13:48  
Anonymous Anoniem said...

O.k., flikken die klikken, 't is ongepast, maar ze hebben géén beroepsgeheim hoor!
Alleen medici, paramedici, administratief personeel van ziekenhuizen, advocaten, notarissen, accountants, priesters en tolken hebben zwijgplicht.
H.

26 april, 2008 23:37  

Een reactie posten

<< Home