zaterdag, mei 05, 2007

Lopen denken

Lopen leidt tot denkwerk. Daarnet 90 minuten lopen twijfelen tussen interviewen of een muziekprgramma, interviewen of een muziekprogramma, interviewen of een muziekprogramma...

Niet dat ik te kiezen heb, anderen moeten die knoop doorhakken. Stel u bij doorhakken niet een forse bijl voor die in één stevige haal die knoop doormidden klieft. Nee, in dit geval wordt de knoop telijf gegaan met een nagelvijltje. Dat duuuuurt.

Labels:

10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik vond u deze week héél goed bezig in 'Wilde Geruchten'. Heb toch enkele fijnzinnige, verrassende opmerkingen gehoord. Radio die je doet glimlachen.
Dus, als het van mij afhangt : INTERVIEWEN.

05 mei, 2007 14:34  
Anonymous Ania said...

Dat is inderdaad een moeilijke keuze. Als je die tenminste zelf mocht maken. ;)

05 mei, 2007 18:59  
Blogger koen fillet said...

@Ania. Nee, alle Radio 1 medewerkers zijn overgeleverd aan hogere machten. En zoals het er nu naar uitziet wordt het een muziekprogramma voor mij.

05 mei, 2007 19:02  
Anonymous RoenHetZwoen said...

ik hoop ook op "muziekprogramma" ;)

Tenminste: als we binnenkort nog het verschil qua muziek gaan merken tussen q-music en radio 1 :)

06 mei, 2007 00:03  
Anonymous Aline said...

Het is toch wel vreemd dat de jobinvulling van alle Radio 1 medewerkers van 'hogere machten' afhangt. Met je postje over Q en de BBC (over eigen muziekkeuzes) in gedachten stemt dat tot nadenken. Ik hoop dat jullie dan op zijn minst jullie voorkeuren in een soort 'top 3-lijstje' mogen kenbaar maken.
Zelf hoop ik stiekem op interviewen - niet het minst omdat ik moet toegeven dat ik niet zo'n grote muziekkenner ben :-D ... en ook omdat ik vind dat je ongelofelijk goed in interviewen bent.
Ik heb het geluk om erg flexibele werkuren te hebben, zodat ik vanuit Antwerpen naar Brussel na de ochtendspits vertrek. Wilde Geruchten staat dan altijd op en ik vind dat dus heerlijk, hé. Het is een ochtendritueel dat zo ongeveer heilig is. Ik vind ook dat Annemie de laatste maanden minder scherp geworden is - nog steeds lekker scherp bij momenten, maar niet meer cassant zoals ze vroeger kon zijn. Dat komt het programma naar mijn mening ten goede.
In het algemeen vind ik dat Radio 1 zeer goede, kwaliteitsvolle programma's heeft, Koen. Wanneer de luistercijfers lager liggen dan die van sommige collega-zenders, dan komt dat misschien gewoon doordat het publiek dat door Radio 1 wordt aangesproken sowieso minder dik bezaaid is. Ik hoop dat Radio 1 na de hervorming toch hetzelfde doelpubliek blijft aanspreken en de hele procedure niet tot een vervlakking zal leiden.
En nu ben ik uitgeschreven :-)

Nog 'n fijne zondag!


Aline

06 mei, 2007 13:05  
Blogger koen fillet said...

@Aline. Iedereen een nieuwe plek geven is een onmogelijk puzzelwerk. We hebben inderdaad onze voorkeuren mogen kenbaar maken, maar het is geven en nemen.
Ik liep al een tijd te denken: hm een muziekprogramma zou wel eens plezant kunnen zijn. Maar nu het realistisch wordt, ben ik ineens bang om mijn oud lief genaamd het interview achter te laten.

06 mei, 2007 13:38  
Blogger Geert Gitaar said...

Euh ? Een muziekprogramma waarin tevens interviews gedaan worden? "Win-win"? Of past "mossel noch vis" beter?

06 mei, 2007 16:11  
Blogger Jogginggirl said...

Voor mij mag het interview zijn, met goede achtergrondmuziek !

06 mei, 2007 17:20  
Anonymous Aline said...

@Koen: Mja, mijn visie op een muziekprogramma is er zoals gezegd één van iemand die er niet veel van kent. Ik kan wel zeggen welke muziekprogramma's ik op Radio 1 goed vind (vooral Club Tropical, Sirocco en Shuffle), maar mijn kennis van groepen en nummers is echt beperkt. Dat merk ik ook wanneer ik jouw posts of bijv. roenhetzwoens stukjes over muziek lees. Vanuit die optiek zeg ik dus 'nee, doe liever nog maar interviews' :-)
Voor jou ligt dat duidelijk anders. Het is als luisteraar ook moeilijk in te schatten hoeveel uitdaging/voldoening interviewen na al die jaren nog geeft. Wilde Geruchten is een leuk en interessant programma, maar ook weer niet zo diepgravend als bijv. Het beste of Titaantjes. Misschien kan je als interviewer in die programma's je ei nog net ietsje meer kwijt.
Hoe dan ook, als een muziekprogramma jou spannender lijkt dan een praatprogramma, dan zou het fijn zijn mocht je die kans krijgen. De luisteraars zullen er wel aan wennen. Ik zou er dus niet bang voor zijn. En bovendien... sommige oude lieven zijn nooit helemaal weg, hé: door een muziekprogramma te maken hoef je het interviewen nog niet definitief de rug toe te keren.

A.

07 mei, 2007 00:15  
Anonymous vtr said...

Liever geen muziekprogramma voor Koen. Je hebt immers een aangename, ietwat (kwa)jongensachtige interview stijl die door mij (en wellicht) vele anderen wordt gesmaakt.
Dit moet toch gerecupereerd kunnen worden in een nieuw programma! (en met een vleugje muziek tussendoor is iedereen toch gelukkig).
Nu ik er over nadenk: een volwassen versie van Hallo Hautekiet zou misschien ook wel iets zijn voor Koen.

08 mei, 2007 14:55  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home