vrijdag, december 08, 2006

Uiteindelijk in Kruibeke

CD&V kiest voor een coalitie met D.E.N.E.R.T. Samen 17 zetels. En avant la musique.

Zouden ze bij de CD&V beseffen dat veel van hun nieuwe kiezers op hen hebben gestemd als alternatief voor de eeuwigdurende Denert?

Labels: , ,

6 Comments:

Anonymous Stijn Bogaert (CD&V) said...

Beste Koen,

De kiezer legde de kaarten zoals ze liggen. Veel bestuurbare opties waren er niet.

Gisteravond keurde CD&V het voorstel van het DENERT-bestuur goed. Dit kwam op de valreep binnen nadat we met Rood, Groen en Blauw de opties van een minderheidscollege hadden voorliggen. Niet echt de korste weg naar een degelijk alternatief, met 12 op 25.

Het CD&V bestuur koos gisteren voor stabiel bestuur met de twee grootste partijen. Met 17 op de 25 zetels is dit een democratische meerderheid. Toch?

CD&V kan 3 voltijdse schepenen zes jaar aan het werk zetten op de taken: sport, jeugd, cultuur, seniorenbeleid, ontwikkelingssamenwerking, toerisme, informatie en communicatie, sociaal zaken en gelijke kansenbeleid, leefmilieu, landbouw, openbaar groen en natuur (inclusief GOG), middenstand, zelfstandige ondernemers, tewerkstelling, mobiliteit en openbaar vervoer.

Het is duidelijk dat de CD&V- schepenen mensen zullen zijn die hiervoor tijd maken. Een schepenambt is geen functie die je er na een volle dagtaak en in het weekend snel nog even tussenneemt.

Naast de schepenbevoegdheden die volledig in lijn zijn met onze inhoudelijke speerpunten (verkeersveiligheid, verenigingsleven, lokale economie, sociale zaken, landbouw, …) is er ook een gezamenlijk inhoudelijk project goedgekeurd met 3 bladzijden krijtlijnen.

We moeten met dit akkoord dan ook een aantal kansen kunnen benutten voor de Kruibekenaar. CD&V neemt haar verantwoordelijkheid binnen een ongetwijfelt uitdagende samenwerking.

Gedreven groeten,

Welkom OP DE BORREL op 2de, 4de en 6de zondag van het nieuwe jaar.

09 december, 2006 20:08  
Blogger koen fillet said...

Ik wens je veel succes, Stijn. Echt. En ook sterkte want het lijkt me niet vanzelfsprekend dat de oudgedienden van stijl gaan veranderen.

09 december, 2006 20:12  
Anonymous Dagkaart said...

Vrijdag nog eens naar stukje van Wilde Geruchten kunnen luisteren Koen, en "du moment" dat burgemeesters een lange baard dragen, zou ik zo zeggen...

10 december, 2006 14:18  
Anonymous Anoniem said...

Was het Stijntje niet die Kamiel Van Mieghem polste om het minderheidsbestuur te steunen ?
Hoe zat dat dan met het cordon sanitaire ? Of was een Cordon Antoine belangrijke dan het cordon sanitaire. Politiek blijft een rare bezigheid, met veel maskers en leugentjes.

10 december, 2006 16:09  
Anonymous Anoniem said...

als CD&V ook haar verantwoordelijkheid neemt op taalgebied wordt het inderdaad een ongetwijfeld(!) uitdagende samenwerking

11 december, 2006 14:01  
Blogger anna said...

altijd leuk om hier het politieke nieuws van Kruibeke te lezen.

14 december, 2006 10:45  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home