zondag, december 10, 2006

Nina


"Een belangrijke reden om 'Nina Simone, het tragische lot van een uitzonderlijke zangeres' van David Brun-Lambert aan te schaffen is de meegeleverde cd Hidden Treasures". Zo stond het vorige woensdag in Uitgelezen, de boekenbijlage van De Morgen.

(Tiens: op de vernieuwde site van De Morgen is bij de artikels geen auteursnaam terug te vinden.)

Of het een goed boek is weet ik nog niet, maar ik heb wel gemerkt dat Sirene een onhandige uitgeverij is. Bevat CD met nooit verschenen songs! zetten ze trots op de cover. En dat klopt, maar voor je die CD kan beluisteren moet je dat dure boek beschadigen.


Een papieren hoesje achterin vastgeplakt, maar wel met de sluiting naar achteren. Ik heb de zaak gedraaid en gekeerd en bestudeerd, in de veronderstelling dat er een of andere nieuwsoortige sluiting voorzien was, en dat ik niet slim genoeg ben om daarvan de geheimen te doorzien. Maar niks. Uiteindelijk moet zelfs de grootste boekenminnaar capituleren: ik ben beginnen scheuren... Het geluid van die arme papiervezeltjes die stuk voor stuk knappen, aargh!

Labels: ,

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Even over de website van De Morgen, die is bijna net identiek aan die van Het Laatste nieuws (http://www.hln.be), allebei kranten van de Persgroep. Daar is trouwens wat ambras over bij de journalisten van De Morgen. Zij zien dit als een eerste barst in hun onafhankelijke koers, los van alles en vooral van Het Laatste Nieuws. De krant is nog totaal verschillend, maar de nieuwssite dus niet meer. En er staan geen initialen onder de artikels, omdat het vooral Belga-berichten zijn.

10 december, 2006 19:12  
Blogger koen fillet said...

@anonymous. Interessant. Inside?

10 december, 2006 19:16  
Blogger Riet said...

Ai, zonde! Ik zou er ook even niet goed van zijn!

10 december, 2006 20:46  
Anonymous Dagkaart said...

De Morgen hoort dan ook niet thuis in de Persgroep hé.
Hun lezers kijken bijv. voornamelijk naar VRT en Canvas, maar hun baas heeft wel een stevige poot in huis binnen VTM en c°

10 december, 2006 23:30  
Anonymous Luc VdBrempt said...

Een boek scheuren voor een CD ???? Een veel handiger iemand heeft mij erop gewezen dat een scherpe cutter of goede briefopener uiterst geschikt zijn om de hoes van een CD te openen. Wel het mes aan de bovenzijde van de CD laten glijden om geen krasjes te maken aan de datazijde.
Enfin, jammer van die uitgever om een CD zo vast te lijmen. Het zal zijn om de kosten te drukken.

11 december, 2006 09:13  
Anonymous Anoniem said...

Vervelend, maar niet uniek. Onlangs het boek van Robert Crumb gekocht, over en met oude 'heroes' uit de blues, jazz en country van de jaren 1920 en 1930 en ... ja hoor! Waar zitten onze productontwikkelaars wanneer we ze eens echt nodig hebben?

Overigens, herinnert u zich nog de flexi-singletjes?

12 december, 2006 15:37  
Blogger koen fillet said...

@vervelend. Aan die Crumb heb ik ook niet kunnen weerstaan. Meegebracht uit NY. In mijn Amerikaanse exemplaar zat het CD-hoesje ingeplakt zoals het hoort: met de sluiting naar voor zodat je de CD eruit kan halen zonder scheurderij.

12 december, 2006 19:40  
Anonymous Cursief Huigje said...

En valt de muziek mee?

13 december, 2006 22:01  
Blogger koen fillet said...

@cursief huigje. Ik heb in elk geval geen spijt van de aankoop. Het is natuurlijk niet geschikt als eerste kennismaking met d'r oeuvre, het is voor ingewijden. Huiskameropnames enzo. Je hoort ze repeteren. Niet iets om op te leggen als er bezoek is maar wel hoogstintrigerend.

13 december, 2006 22:10  

Een reactie posten

Links to this post:

<< Home