dinsdag, januari 10, 2006

Je zou het supermotivatie kunnen noemen.

Maar net zo goed ongehoorzaamheid. Ik ben gisterenavond toch gaan lopen, ondanks de dreigende overbelasting en ondanks het advies om rust te nemen. Paul vindt dat ik beter een weekje zou fitnessen, maar daar heb ik zooo'n hekel aan. De verleiding om toch te gaan lopen was zeer groot.

Te groot. Uit ervaring weet ik dat je verleidingen kan doen verdwijnen door eraan toe te geven. Dat draaide goed uit: ik liep en ik had nergens last van. 30 minuten afwisselend joggen en wandelen, vier delen jog, één deel wandelen.

Ik merkte bij mezelf een zekere competitiegeest waarvan ik dacht dat hij me volkomen vreemd was: ik probeerde twee keer rond het voetbalveld geraken op 4 minuten. Het lukte en dat vertaalde zich in een volkomen nieuwe vorm van geluk.

En hoe zit het nu met die overbelasting? Wel, pijn kan je het niet noemen, maar ik voel wel stijfheid aan de binnenkant van mijn scheenbeen. Volgens mij is dat een plek waar geen spieren zitten, dus ik vraag me af wat er stijf kan zijn.

In elk geval: vandaag schrijft het trainingsschema me rust voor en ik denk dat ik me morgen toch maar naar de fitness sleep. Dat worden dus twee looploze dagen.

4 Comments:

Blogger Geert Gitaar said...

hey Koen,
Jij hebt "links" op je blog, en ik sta daar tussen. Da's fijn. Maar ik vind verdorie niet wààr die "links" te definieren. Tell me, and I put you in mine too !!!
Tenks,
ikke

10 januari, 2006 20:20  
Anonymous Anoniem said...

Toch maar oppassen Koen. Je zult niet de eerste zijn die een pijntje zo erg niet vindt, maar naderhand vier weken thuis op de bank mag blijven zitten. Tegen de tijd dat je terug mag/moet beginnen ben je al afgekicked van je loopverslaving en kost die eerste keer weer veel moeite.

11 januari, 2006 07:57  
Anonymous Anoniem said...

Hey Koen,

Wat bij mij helpt als ik dergelijke pijntjes voel: met een ijsblokje over de pijnlijke scheen gaan na het lopen, op een zachte ondergrond lopen (piste, gras, etc), en eens naar mijn schoenen laten kijken door iemand die er iets van kent. Ik heb gemerkt dat ik vaak klachten krijg als mijn schoenen al bijna versleten zijn. Je ziet dan dat ze op een bepaalde plaats helemaal afgesleten zijn. Vermits jij net nieuwe schoenen hebt zou mij dat verwonderen, maar goed ...

Veel succes ermee.

11 januari, 2006 10:19  
Anonymous Anoniem said...

Toch maar oppassen, de pijn bij zo'n blessure voel je meestal pas na het lopen. Je gaat makkelijk teveel gaan lopen en dan blijft de blessure maar aanslepen of wordt ze nog erger. Rusten is moeilijk, maar je bereid je ook voor op een marathon, en heeft iemand je gezegd dat dat makkelijk was? ;-)

11 januari, 2006 11:13  

Een reactie posten

<< Home