vrijdag, september 21, 2007

Heren Vederlicht

Vandaag per spoor gaan werken en boek uitgelezen. Danku NMBS, in de auto lukt dat niet. Het was slechts een boekje, toegegeven, 170 bladzijden. Bas Haring, "Voor een echt succesvol leven". Het leest, euh, als een trein. Ik kan er ook niet aan doen.


Bas Haring is een jonge Nederlandse wetenschapper die onwaarschijnlijk helder denkt en formuleert. U zou hem kunnen kennen van "Kaas of de evolutietheorie", waarmee hij een paar jaar geleden de Gouden Uil voor jeugdliteratuur heeft gewonnen.

Simpelen van geest zoals ik gaan ervan uit dat goede eigenschappen overleven, en slechte verdwijnen. Dat blijkt niet te kloppen, weet ik dankzij Bas en de NMBS. Ik zou het u kunnen uitleggen, maar voor je het weet heb je 170 bladzijden, en een proces van de heer Haring wegens plagiaat. Lees gewoon dat boekje.

Een vaststelling uit het boek wil ik toch navertellen. Bas Haring was als student lid van roeivereniging Heren Vederlicht. Hij roeide zichzelf een blessure, ter meerdere eer en glorie van het team. Nu, jaren later, vraagt hij zich af wat hem en zijn ploegmaats bezield heeft. Roeien was zo zwaar dat geen enkele van de vier atleten die aan het begin van het seizoen de boot bemanden, aan het eind nog meedeed. Iedereen werd vervangen wegens op. Dat maakte van het team een topteam. Maar wie won er eigenlijk? Het team, maar niet de individuele roeiers. Wat is daar nu aan? Teams genieten niet van hun succes, dat kunnen teams niet. En de teamleden werden uitgerangeerd, allemaal.

Echt iets voor jou, Geert, voor je dat bobslee-team begint te coachen.

Labels:

6 Comments:

Blogger Geert Gitaar said...

straks naar de boekhandel, zie !

22 september, 2007 09:57  
Blogger Etienne Devillage said...

Dag Koen. Vele (blog)lopers, zoals u (en ikke)er eentje bent, zijn op zoek naar het nummerke:"Keep on Running" van Birkmeyer en Edelman. In het bijzonder ene Martine die deelgenomen heeft aan de Trans Alpine Run. 't Is trouwens geschreven voor de TAR en die beschouwen het als hun lied (terecht). Weet u waar we dit lied kunnen beluisteren en/of terugvinden.

22 september, 2007 21:28  
Blogger koen fillet said...

@etienne. Nooit van gehoord.

22 september, 2007 22:40  
Blogger baronneke said...

al es de (2) werkjes van Tom Hodgkinson gelezen, Koen? Aanrader!

24 september, 2007 10:47  
Blogger koen fillet said...

@baronneke. Ben jij dat, Stijn?

24 september, 2007 10:59  
Blogger baronneke said...

euh, neen?
maar ik neem hierbij aan dat er een Stijn rondloopt die ook een Hodgkinsonfan is.

24 september, 2007 11:19  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home