vrijdag, september 01, 2006

Het avondmaal

Frietjes die je in de oven bakt, is dat een goed idee? De vraag is niet gastronomisch, maar dieettechnisch bedoeld. 165 Kcal. Dat is niet veel, maar er lagen meer vetdruppeltjes op de bakplaat dan ik verwachtte. Of ze lekker waren? Bwa, 't is dat ik me de smaak van frituurfrieten niet echt meer herinner.

Labels:

9 Comments:

Anonymous Alcyon said...

Bwa, zolang er maar ne goeie kwak mayonaise bij is... ;)
Zonder zwanzen; heb het ook ooit een keer geprobeerd (weet niet meer waar ik het idee vandaan haalde), maar ik vond het toch niet zo bijster lekker.

01 september, 2006 21:10  
Blogger kris said...

frituren kan heel goed in de oven, maar niet met frieten. probeer het eens met sterretjes, lachmannetjes of andere diepgevroren uit puree gemaakte en voorgebakken leuks. Leg ze nog bevroren niet te dicht bij elkaar op een ZWARTE plaat halfweg in de oven en laat de GRILL zijn werk doen. door de infrarode straling warmt de zwarte plaat op en bakken ze langs onder, door rechtstreekse straling bakken ze langs boven, maar laat ze niet te bruin worden. heerlijk knapperig, beter dan in het vet, geen geur in huis en een minimum aan moeite en calorieën, bereidingstijd 4 à 5 minuten, en dat alles zonder voor te warmen!

02 september, 2006 00:12  
Blogger Etienne Devillage said...

Ten huize Devillage al meermaals op het menu gestaan. Lekker. Maar zoals Kris zegt, er is meer dan frietjes alleen. Geen Mayo, wel pickles. Dat met een stuk tonijn in olijfilie met wat ajuin. En terwijl we toch bezig zijn, smijt er maar een stukje look ook bij.

02 september, 2006 01:18  
Blogger eric dekort said...

een waardig alternatief voor traditionele frietjes is knolselder. Snijden in frites en bakken in olijfolie tot ze slap worden. Als je met een mesje door de frietjes kan prikken zijn ze klaar. Voor het bakken gebruik je best een wok en ruim olijfolie. Nadeel is dat ze iets meer zout vragen dan gewone frietjes. Voordeel is dat ze bijna geen calorieen bevatten en rijk zijn aan koolhydraten en vezels. Proberen maar en eet smakelijk.

02 september, 2006 13:09  
Anonymous Charlie said...

Beste allemaal, indien je het voor beperking van de calorien doet, heeft het geen zin om voorgebakken vormpjes of selder weekgemaakt in olie te gebruiken.
Dat beperkt immers het vet niet want dat wordt geabsorbeerd.
Je kan de frietjes wel lekkerder maken door er goed wat paprika op de doen en dit goed over de frieten verspreiden. Dit smaakt beter en de frieten lijken meer op echte frieten door de oranje-bruine kleur.
mvrgr

02 september, 2006 13:48  
Blogger kris said...

charlie, Pureefiguurtjes nemen minder vet op en vooral, dat was de vraag, korsten beter zelfs zonder in de friteuse te bakken. Het vele beschadigde zetmeel in puree geeft een gelatineuse stof af die heel goed korst. je mag ze alleen niet bruin laten worden, dan smaken ze naar karton.

02 september, 2006 14:04  
Anonymous no butterfly said...

Bij mijn weight-watchers groep zworen ze bij het volgende recept: aardappelen schillen en in frietjes snijden, in een plastiek zakje doen, een lepel olijfolie erbij en goed mengen, frietjes op een bakplaat leggen, wat paprikapoeder strooien en bakken maar.... veel lekkerder of diepvriesfrietjes

02 september, 2006 15:32  
Anonymous Dagkaart said...

Koen om nog even op Sven Speybroeck terug te komen: hij heeft het vandaag in De Standaard toegegeven: hij heeft Germaanse gestudeerd. Sorry dat ik je er ooit van heb verdacht, maar je redeneert en schrijft anders wel heel leuk. Wellicht had je ook zo'n diploma kunnen behalen; maar met atletiek is natuurlijk meer geld te verdienen, hé?

02 september, 2006 17:14  
Blogger Heleen said...

Koen!!
Je begint er serieus slanker uit te zien!!
mooi!!

05 september, 2006 10:58  

Een reactie posten

<< Home