maandag, oktober 20, 2008

Het Laatste Uur 007 - Liegen & Bedriegen

Dit is het lijstje.

1. Lies - Alex Chilton

Ah, Alex Chilton. Hoge toppen, diepe dalen. Soms smijt hij er met zijn pet naar, hieronder is hij geniaal.2. Norwegian wood - The Beatles

(San F. Yezerkiy) And when I awoke I was alone, allez ge kent dat wel. Plezant is anders. Maar eigenlijk gebeurt er niks in Norwegian Wood. Lennon slaapt in het bad. Hij bleef bewust vaag: zijn vrouw Cynthia mocht niks weten.

3. The long black Veil - Johnny Cash

(Rolly Smeets) Origineel van Lefty Frizzell, geschreven door zijn pianist. Dat is van die country die, hoe moet ik het zeggen, nogal country is. Ik ben blij dat Rolly voor Johnny Cash koos.Iemand vraag me wat die namen tussen haakjes betekenen. Waarmee die iemand verraadt dat hij nog nooit naar het programma heeft geluisterd. Het zijn luisteraars die de platen aanbrengen. Tussen haakjes staat de naam van de aanbrenger. De platen zonder aanbrenger komen uit mijn eigen platenkast. Dit geheel terzijde.

4. Huilen is voor jou te laat - Corry & de Rekels

(Luc Dufourmont) Corry twijfelt: zal ik in de lens kijken of niet. De Rekels verdienen de gouden medaille desintresse. De struik is echt, hij beweegt een beetje, maar de golfjes op het water verraden dat de achtergrond een foto is. Rechtsboven zie je af en toe het plafond van de studio.5. I can't believe what you say - Ike & Tina Turner

Wat een nummero. Nog nog nog.6. Son of Orange County - Frank Zappa

(Marc Reugebrink) "People have got to know whether or not their President is a crook. Well, I'm not a crook. I've earned everything I've got." Richard Nixon, 17 november 1973.7. Corruption country - Pete Morton

(Marc De Proft) Op Pete Morton's website staan nog een paar downloadbare liedjes.

8. Television lies - Reid Jamieson

Nestbevuiling!

9. Tennessee plates - John Hiatt

(Ilse Wouters) Uit "Slow Turning", de plaat die John Hiatt opnam met Sonny Landreth. Wonderlijke man, die Sonny. Hieronder legt hij uit hoe hij de snaren bespeelt àchter zijn bottleneck. Met mijn excuus voor deze gitaristenpraat.10. Christine's tune - The Flying Burrito Brothers

(Louis Van Dievel) Velen hebben Gram Parsons gecoverd. Als Gillian Welch "Hickory Wind" zingt, krijg ik kippenvel.11. Paper gown - Caroline Herring

(Reinhard Mertens) Ze was in Toogenblik, en ze speelde er Paper gown. Ik heb gezocht naar een krantensite met het waargebeurde verhaal, maar de samenvatting van Reinhard Mertens is nog het handigst. In het Nederlands bovendien.12. The truth - O(+>

(Henk De Corte)
What if half the things ever said
Turned out 2 be a lie...
How will U know the Truth?
If U were given all the answers
And U stopped 2 wonder why
But how will U know the Truth?


13. IDNDUMMSV - Guido Belcanto

(Geert S. Simonis) Guido Belcanto is de mosterd gaan halen bij Loudon Wainwright III, bij wie het lied IDTYWLM heet. Kijk, Guido, zonder haar gaat dat ook.14. Lie to me - Jonny Lang

(Piet Vandenheuvel) 16 jaar. Zes-tien!Volgende week is het thema "De Wals". Ik meen me te herinneren dat de tune van Mannix in een driekwartsmaat stond. Zo oud ben ik. Stuur uw bijdrage naar hetlaatsteuur@radio1.be. Herbeluisteren kan op de HLU-webpagina of via de podcast. Slaap lekkers.

Labels: , ,

13 Comments:

Blogger Geert S. Simonis said...

Great shit, Koen. Veruit mijn favo Laatste Uur tot nu toe. Geweldig filmpje ook van Loudon.

20 oktober, 2008 00:08  
Anonymous Rupelmondenaar said...

Een kleine tussentijdse conclusie na 1 maand "Het Laatste Uur"?
Tot nu toe al heel veel Engelstalig repertoire gehoord. Toegegeven, in het Engels vinden we wellicht de meeste "passende" liedjes terug. Maar moeten we misschien niet wat meer moeite doen? In dit programma horen zeker ook werken in het Frans, Spaans, Italiaans, Duits en ook wel meer in het Nederlands thuis.
Zeker op een station als radio 1 moet dat wel kunnen ...

20 oktober, 2008 16:46  
Anonymous Marc De Proft said...

Pete Morton is ook beluisterbaar via MySpace.

20 oktober, 2008 17:07  
Anonymous chiquita said...

Koen, je bent allicht nog nooit naar de VS geweest. Om daar satellietradio (XM Radio) te kunnen beluisteren. Een 50-tal stations die je duizenden kilometers aan een stuk ongestoord kan beluisteren, waaronder een stuk of 8 kanalen die gespecialiseerd zijn in country (dat kon je wel verwachten).

Als je die ervaring zou delen, dan zou je er vermoedelijk nooit Dat is van die country die, hoe moet ik het zeggen, nogal country is uitflappen.

20 oktober, 2008 18:13  
Anonymous RoenHetZwoen said...

Aan rupelmondenaar: niets belet u om zelf ook moeite te doen!

Aan Koen: HLU wordt beter en beter met de week! Waar gaat dat eindigen? Nee wacht, het mag NOOIT eindigen! HLU forever!

En nu ga ik een walske ineen knutselen...
Roen!

20 oktober, 2008 20:01  
Blogger koen fillet said...

@Chiquita. En het straffe is: ik hou van country. Maar niet van alles.
@Rupelmondenaar. Dat is een oud zeer. Ik heb even geturft. Alles kan beter, maar we hoeven ons niet te schamen denk ik. Op zeven weken tijd zijn gepasseerd: Ruben Gonzalez, twee keer Zjef Vanuytsel, Georges Brassens, Alpendub, RVHG, Othello und seine musikalischen pechvogel, 't Hof van Commerce, Domenico Modugno, Serge Gainsbourg & Catherine Deneuve, Tom Zé, Guido Belcanto en Corry & de Rekels. Gemiddeld twee niet-engelstalige platen per uitzending, waaronder ook Spaans, Italiaans, Duits en Portugees. Als er iets is bewezen na twee maanden is het volgens mij: alles kan, als het maar goed verteld wordt.

20 oktober, 2008 21:22  
Blogger henkdecorte said...

Koen, die eerste V in IDNDUVMSV moet een M van Man zijn. De duivel openbaart zich in de details, zeker bij Guido Belcanto. En vorige week was Kool Thing van Sonic Youth een fucking GREAT song ipv gewoon good. "Juist is juist" fluistert de duivel hier net in mijn oor.

21 oktober, 2008 00:08  
Blogger koen fillet said...

Hm. Die V door een M vervangen moet lukken. Great/good, dat valt niet meer recht te zetten.

21 oktober, 2008 00:14  
Anonymous chiquita said...

Ik vind het jammer, dat country een slechte bijklank heeft. Slechter dan rock, om maar iets te zeggen.

Enfin, nog niet zo lang hoor, mijn horizonten zijn sinds deze zomer verruimd.

Nee, voor mij geen linedance, dankjewel, maar er bestaat goeie country! Zoals er goeie jazz bestaat (jazz heeft voor velen ook een negatieve bijklank, ook jammer).

21 oktober, 2008 10:10  
Anonymous Herfstblad said...

@chiquita: jazz een negatieve bijklank in 2008? 'k Geloof er niks van. Dat zijn enkel diegene die Jazz met 3 'zetten' schrijven.

En voor de rest ben ik maar naar die danspasjes van T. Turner aan het kijken...om zot van te worden. Die hebben allemaal jeukpoeier aan hun kleed hangen. Heerlijk.

22 oktober, 2008 15:26  
Blogger Geert S. Simonis said...

Trap ik een open deur in als ik stel dat het Ike & Tina-filmpje eigenlijk uit de film What's Love Got To Do With it komt?
Niet dat het er verder toe doet hoor.

22 oktober, 2008 18:24  
Anonymous . said...

Ik moet plots weerdenken aan Chris Dusauchoit die "koetjebel loved" bracht.

Zijn outing van deze week plaatst één en ander in een lollige perspectief...

23 oktober, 2008 14:15  
Anonymous . said...

Lollig! Dat moest "lollig" zijn!
Fuck!

23 oktober, 2008 14:16  

Een reactie posten

<< Home