woensdag, februari 01, 2006

Fijn stof. (update)

Het smogalarm blijft maar duren. Een paar dagen geleden dacht ik, ach, ik kan daar wel tegen. Maar vandaag hangt er vettige mist over Rupelmonde, je ruikt de brandlucht, het is overduidelijk dat ademen ongezond is. Niet ademen overigens ook. Zou ik gaan lopen?

Ik heb Paul om raad gevraagd. Dit mailde hij terug: Koen, die smoginfo klopt, maar enkel schriele watjes laten er zich door afschrikken. Lopen dus, ook met stofdeeltjes in de lucht!!!!!!!!!!. De uitroeptekens waren goedkoop.

OK, ik zal gaan trainen vandaag, 30' wandeljog. Maar ik ga mijn astmapuffertje niet gebruiken. Daarvan gaan de fijnste vertakkingen van mijn longblaasjes openstaan, wijdopen voor die duivelse stofdeeltjes. Dat lijkt me geen goed idee.

-update- Moeizaam, dat is het woord. Ik heb mijn 30 minuten uitgelopen, maar het was met dikke, loden benen. Hoe komt dat toch, dat het de ene dag vanzelf en de andere dag zo lastig gaat?

Misschien moet ik maar eens opbiechten dat me daarstraks in het station van Mechelen grote honger overviel. Ik heb een wafel uit de automaat getrokken. En een snickers. Dat was van eind november geleden. Lekker, maar fout. Is dat de oorzaak van dat dipje? Zakt suiker naar je benen?

8 Comments:

Blogger J. said...

hihi, bedank je coach ook van mij - ben ook even gaan hobbelen deze avond bij vriestemperaturen en dikke mist; oef!

01 februari, 2006 21:31  
Anonymous BeWa said...

Verdorie,
heiliger dan heilig ben ik daarom deze avond niet gaan lopen.
In de Gentse Kanaalzone (Ertvelde) zullen we sowieso wel 'fijn stof' in de lucht hebben, smog en wind of niet.

Morgen in de loopsloffen dus, joepie.

Anderzijds, lekker kunnen koken voor de echtgenote.

01 februari, 2006 21:38  
Anonymous Geert said...

Ondanks de waarschuwingen kon ik het ook niet laten : 50' gelopen op de Finse piste, in dikke mist gehuld. Soms had ik de indruk dat je de (zure) lucht 'smaakte'. Of is dat gewoon meedoen aan de smoghype ? (nieuw woord, nog niet bij van Dale) Mijn zoontje van 11 werd trouwens ook de piste opgestuurd door zijn voetbaltrainer, zij het voor 4 rondjes...

01 februari, 2006 22:24  
Blogger Geert Gitaar said...

en ik ben ook net terug, 35', ijskoud : minus 3 in het Pajottenland.

01 februari, 2006 22:32  
Blogger Wim said...

Waarschijnlijk de combinatie van een slecht geweten en de zogenaamde 'self-fulfilling prophecy'.

Door die ongelofelijk lekkere suikerwafel te eten, aangevuld met die waanzinnige delicieuze Snicker, is het boetemechanisme in je brein beginnen spelen. Waardoor je zélf bent beginnen denken dat zoveel zonde onvermijdelijk zou worden bestraft met een mindere loop.

Niéts van aan, Koen.

En nu ga ik zelf een zak chips leegeten, aangevuld met een gigantische cola.

Lopen met zoveel gevaarlijke stofdeeltjes in de lucht ? Ben je gek !

02 februari, 2006 09:08  
Anonymous Anoniem said...

even de rekening maken. 1 wafel + 1 snickers leveren 766 kcal (dat is MEER dan je warme maaltijd. Suikers denk je, vergeet het maar. 50% van de energie van deze wafel/snickermaaltijd komt uit VET en daarom levert het ook zoveel calorieën... als je nog zo eens een dipje hebt kan je het dan misschien bij 1 zondeke houden en de rest "wegeten" met fruit bvb?
Ik hoop dat je genoten hebt van je zondeke en dat het nu voor even uit je systeem is (en vooral ga eens na waarom je kraakte, te weinig gegeten s' middags? , misschien moet je wel steeds zorgen dat er fruit en goede tussendoortjes in je zakken zitten).
uw diëtiste

02 februari, 2006 09:48  
Anonymous Omar said...

Je blog moet een vreemd publiek bereiken Koen. Google ads geeft me 1. vaderschapstest
2. Scheiding online snel (voor maar 114 Euro)
3. Aziatisch haar knippen
4. Echtscheidingsspecialist

Misschien weet Google iets dat ik (nog) niet weet.

02 februari, 2006 10:33  
Blogger koen fillet said...

Tjiens, ziet niet iedereen dezelfde reclameboodschappen? Bij mij is het reclame voor plasmaschermen en LCD-televisie. Ik ben aan het uitzoeken of Google rekening houdt met de feedback die ik geef. Telkens er reclame verschijnt voor wonderdiëten en miraculeuze vermageringsproducten stuur ik ze een mailtje dat ik dat niet wil. Voorlopig nog geen antwoord.

02 februari, 2006 13:16  

Een reactie posten

<< Home