dinsdag, november 29, 2005

Heft aan de luit, jubelt en juicht!

Het is in orde. Die reuma van mij blijkt bijzonder vederlichte reuma te zijn. Geen beletstel om te trainen. En mijn astma evenzo. Met een lading pillen en puffertjes perfect onder controle te houden. Ik mag beginnen. Blij.

Mijn maatjes hebben ondertussen hun eerste kilometers in de kuiten. Het trainingsschema lijkt heel menselijk: drie keer twintig minuutjes per week. Als het niet regent is dat te doen. Over negen weken moet dat vier keer een half uur worden. Makkelijk, zo'n marathon.

S. mailde, ze was net terug van haar allereerste trainingetje. Ze betrapte zichzelf op kleinzerigheid: is dat geen pijntje in mijn enkel? Oei mijn knie, oei mijn rug. Ze is bang want een kwetsuur zou het trainingsschema door elkaar gooien. Ik snap haar: wij, atleten, vinden niks erger dan een trainingsschema waar je je niet aan kan houden. Zover zijn we dus. En ik héb nog niet eens een schema.

Ik moet Paul Van Den Bosch dringend laten weten dat hij er eentje voor me mag opstellen. Kent u Paul Van Den Bosch? Hij is mijn trainer. Ik deel hem met - hou u vast - Sven Nys, Luc Van Lierde en Marc Herremans. Af en toe schaam ik me. Ik voel me een baviaan die bij wijze van experiment lessen gaat volgen in Oxford. Weet je wat dit is? Dit is televisie.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

volhouden koen,
zelfs al haal je het niet in new york, het zal je toch goed doen. je zal je veel beter voelen als je meer beweegt.nu heb je nog geen ernstige problemen, maar die zullen later zeker komen. kan je bij wijze van aanmoediging en gezelschap je zoon niet inschakelen ?
groetjes,
rosaline

02 december, 2005 20:11  
Anonymous Anoniem said...

Voor de goede moed en steun: vorig jaar kon ik elke dag in de Rotterdamse editie van Metro de belevenissen volgen van de hoofdredacteur die - net als jij - uit het niets voor de Rotterdamse marathon begon te trainen, en het ook heeft gehaald.

http://www.metropoint.com/ftp/20050411_1000001.pdf#search='metro%20marathon%20man'

08 december, 2005 11:42  

Een reactie posten

<< Home