zondag, oktober 01, 2006

0110


Ik moest te vroeg weer naar huis om me naar de live-uitzending van Zeg nu zelf te spoeden. Stef Kamil was met schone dingen bezig terwijl ik me door de massa richting fietsen wurmde.
Ik had meer Antwerpenaren met mediterane trekken op de kaaien verwacht. Ze waren er, maar niet massaal.
En ik heb mezelf betrapt op die typische concert- en festivalergernis: kerels die zich naar voor wringen en net voor mij blijven staan. Gadver! Gadverdraagzaam!


Het Blok heeft een tijd geleden Vlaamseleeuwenstickers gebust. Op 0110 werden identieke stickers uitgedeeld, maar nu met de slogan "Vlaanderen tegen racisme". Een sympathiek idee, maar ik ga die sticker toch niet naast mijn nummerplaat plakken.
De leeuw is er mij te veel aan: een bezoedeld symbool, generaties geleden gekaapt door extreem rechts. De swastika is ook al lang geen gewoon zonnewiel meer. Adolf is een mooie naam, vendelzwaaien een gezonde vorm van lichaamsbeweging, maar ik moet er niet van hebben.

Labels: ,

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik ben ook geen echte festivalfan ... daarom nam ik een heel klein 0110-initiatief in mijn straatje. Te lezen op mijn blogje.

01 oktober, 2006 21:48  
Anonymous Anoniem said...

Het is al eeuwen geleden dat ik nog eens naar een festival geweest ben en ik vreesde ook weinig te zien.
In Brussel geweest (zo'n tweetalig festival met de onovertroffen tweetalige Annabelle Van Nieuwenhuyse heeft toch nog een iets hoger tolerantie-gehalte - ook al komt de liefde meestal vd Vlaamse kant :-)
En... enorm veel volk maar toch plaats en zichtbaarheid oké.
En kwam Bert Anciaux wel niet naast mij staan zeker en 5 meter verder Laurette Onckelinckx en wat verder Didier Reynders en Karel De Gucht met zijn Mireille en ook ons Damienne(te moe om de juiste spelling vd namen op te zoeken)

01 oktober, 2006 23:00  
Anonymous Anoniem said...

Koen, op de site vd Standaard staan er (toch nu om 5:58 uur) 12 foto's over 0110.
Op de 6de foto staat een man te zwaaien met een enorme tuil bloemen.
Ik heb die man de festivalplek zien verlaten, samen met zijn vrouw terwijl ie schreeuwde: nooit meer, nooit meer.
Volgens mij heeft ie die bloemen niet kunnen afgeven aan Laura Lynn (want na haar optreden gingen ze weg). Wellicht had zijn vrouw weken gesmeekt om die bloemen te kopen, man toegeven en uiteindelijk niet kunnen afgeven. In triest! (het waren echte volksmensen).
Misschien ken je wel iemand binnen de VRT die die mensen kan opsporen en evoor kan zorgen dat die mensen toch bij Laura geraken (Man bijt hond?). Ze waren de enigen met bloemen voor de performers.

02 oktober, 2006 06:05  
Anonymous Anoniem said...

Groot gelijk,Koen,symbolen zijn taboe zowel de leeuw als de haan.

02 oktober, 2006 08:41  
Blogger Lou said...

Zullen we er ook even iets positiefs over zeggen? 0110 was ge-wel-dig. En dEUS en het publiek waren dat nog meer!

02 oktober, 2006 15:50  
Anonymous Anoniem said...

0110 in Gent was ook om te smaken!!

Anna

02 oktober, 2006 16:07  
Anonymous Anoniem said...

Geef niet toe aan extreem-rechts door de Vlaamse leeuw af te schrijven. De Vlaamse leeuw is van iedereen en niet alleen van extreemrechts (die hem zelf niet verdienen)

02 oktober, 2006 19:00  
Blogger Stijn said...

Je moet maar eens kijken waar het huidige logo van het Vlaams Belang vandaan komt.

03 oktober, 2006 11:13  
Anonymous Anoniem said...

Beste Koen,
nogmaals heel erg bedankt voor je deelname aan het Zeg Nu Zelf - Casa Rosa holebi-debat! De uitslag van de stemronde vind je op onze site.
groetjes,
Kim

03 oktober, 2006 13:32  

Een reactie posten

<< Home